ABOUT

Op ons reisblog delen we persoonlijke ervaringen, tips, inspiratie en mooie reisfoto’s. Zo laten we zien hoe leuk het is om op reis te gaan met kinderen én dat dit ook op een comfortabele en stijlvolle manier mogelijk is. We noemen dit ook wel reizen met kids 3.0: boetiekhotels, bijzondere bestemmingen & fashionable travelgear voor gezinnen die op zoek zijn naar unieke ervaringen.

TESSA

Als klein meisje was ik al reuze benieuwd naar exotische landen, bijzondere culturen en mensen met een andere achtergrond dan ik. Ik luisterde ademloos naar de avonturen die mijn opa in het buitenland beleefd had. Met Aardrijkskunde zat ik vooraan. Kaarten van klasgenoten die hun (vaak tropische) geboorteland tijdens vakanties bezochten bewaarde ik. Zo lang ik mij kan herinneren ben ik extreem geïnteresseerd in reizen en culturen. De (in de ogen van landgenoten ‘afwijkende’) bestemmingen die ik bezocht heb zijn: de Antillen, Maleisië, Mexico, Guatemala, Belize, Vietnam, Marokko, Bali, Lombok en (Fins) Lapland.

 

Manlief houdt gelukkig ook van avontuur. Op ons lijstje staan nog zó veel landen om te ontdekken, zoals Argentinië, Suriname, Bolivia, Peru, Japan en de Filipijnen. Een rondreis van 3 a 4 maanden is onze droom. Voor onze kleine meid Mila (4) leerplichtig is, hopen we deze droom uit te laten komen.

Bewaren

Kroatie met kinderen

MICHÈLE

Schrijven, reizen en ontdekken: voor mij de perfecte combinatie. Altijd al geweest. Als jong meisje was ik al benieuwd naar andere landen en culturen, schreef ik verhalen en maakte ik tijdschriften die ik in onze buurt verkocht. Tijdens mijn studies Journalistiek en Culturele Antropologie, probeerde ik reizen en werken zoveel mogelijk te combineren. Zo liep ik stage bij de Cape Times in Zuid-Afrika, reisde ik mee met oogartsen naar de binnenlanden van Vietnam en Cambodja en schreef ik verhalen vanuit India, Tanzania, Fins Lapland, Marokko en Cuba.

 

Ook nu met man en kinderen, Kaya (6) en Ian (2), zijn we zoveel mogelijk onderweg. Het liefst naar avontuurlijke bestemmingen, leuke lodges of strandhutjes in the middle of nowhere, waar we samen de tijd van ons leven hebben. En we zijn nog lang niet uitgereisd, ons lijstje is eindeloos. Van Iran tot Ierland en van Nieuw-Zeeland tot Suriname. Op Met kids de wereld rond lees je er alles over!

“Travelling leaves you speechless,
then turns you into a storyteller”

Deel met een vriend of vriendin: