Vakantie West-Slovenie

Slovenië herfstvakantie 2019: 5 redenen om met de kinderen hiervoor te kiezen

Nog niks geboekt, maar wel zin om er nog even tussenuit te gaan tijdens de herfstvakantie 2019? Ik geef je 5 redenen om met de kinderen naar Slovenië te gaan!

  1. Ben je op zoek naar een zonvakantie in het najaar? Dan raad ik Slovenië af. Maar met een gemiddelde temperatuur van 16 graden in oktober, is het een perfecte bestemming als je van de combinatie natuur & cultuur houdt. Dit kleine landje heeft namelijk heel veel leuke en kindvriendelijke steden, maar ook prachtige meren, bergen en strandjes om actieve dingen te ondernemen als kanoën, fietsen, mountainbiken of wandelen. Waar het hier in de zomer erg heet kan zijn, is het in het najaar heerlijk vertoeven. Er zijn verschillende leuke highlights voor Slovenië met kinderen, of je nu in de zomer of de herfst gaat.
  2. De Sloveense natuur is sowieso een van de redenen om voor dit prachtige land te kiezen. Het leuke is dat de meren en watervallen in de herfst veel meer water hebben dan in de zomer. Logisch! Dus je zult nu nóg meer onder de indruk zijn dan ik vorige zomer. En geloof mij, ik keek toen al mijn ogen uit. In Kobarid is er veel te doen, een leuk stadje, en tegelijkertijd een prima uitvalsbasis om van daaruit de natuur te ontdekken. Zoals de Soca rivier of de Kozjak waterval.
  3. Ben jij net als ik gek op het Indian Summer gevoel, met bomen en blaadjes in alle kleuren rood, oranje, bruin en geel? De overweldigende Sloveense natuur laat je alle schakeringen zien die je je maar kunt bedenken. Ga lekker hiken door de prachtige bossen en geniet van het kleurspel. De laagstaande zon aan het einde van de middag, geeft de natuur letterlijk een gouden randje. Enne…het tekent geweldig af tegen het turkooizen water van de watervallen en meren, zie reden 2 😉
  4. De herfstvakantie 2019 levert maar één weekje free family time op. Maar dat is geen probleem als je met kinderen naar Slovenië gaat dit jaar. Want Slovenië is maar een klein landje en de wegen zijn goed, dus je hebt plenty of time om in een relatief korte tijd héél veel te zien en ontdekken! Zo kun je in een week tijd van alles ondernemen in het afwisselende West-Slovenië.
  5. Slovenië staat ook bekend om haar gastronomie. Het schijnt op dit moment zelfs dé bestemming te zijn voor foodies. En aangezien eten een essentieel onderdeel is van je vakantie, vind ik althans, is dat nóg een reden om je herfstvakantie in Slovenië door te brengen. Want lekker en gezond eten maakt het af. En het leuke is dat je ook hierbij de kids kunt betrekken. Slapen bij een wijnboer, zelf kaas maken of zelfs een heuse culinaire route (of workshop) volgen. Het kan hier allemaal! Net als in sommige delen van Nederland, word ook hier op 11 november Sint Maarten gevierd. Alleen draait het hier niet om snoep, maar om wijn. Het feit dat het sap van de nieuwe druivenoogst in wijn veranderd. De weken ervoor echter, dus ook tijdens onze herfstvakantie, wordt er feest gevierd. Dit noemen ze Osmica, waar vele boerderijen hun specialiteit aanbieden. Leuk om met de kinderen allerlei hapjes te proberen, of iets zelf te gaan maken. Vooral de regio Goriška Brda, waar wij verbleven bij een wijnboer, is dan aan te bevelen.

Bonus: in de herfst is het meestal droger dan in het voorjaar!

| Lees ook: 9x kids activiteiten in Ljubljana, mis ze niet! |

 

 

Heb jij al een vakantie geboekt voor dit najaar? Deel je plannen met ons, misschien kunnen we nog tips geven!

Deel met een vriend of vriendin:
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie