Moeder & dochter retreat

Toplijstje | 9x dit moet je weten over het My Daughter and me retreat op Ibiza

Wil jij samen met je dochter iets heel bijzonders doen in de herfstvakantie? Ga dan van 12-19 oktober naar het My Daughter and me retreat van stylist Renu op Ibiza. Wij mogen het laatste plekje met een leuke korting aanbieden. Je betaalt dan geen €2300, maar slechts €1500! Benieuwd wat je tijdens het My Daughter and me retreat allemaal kunt verwachten? Lees snel verder! 

In de meivakantie deed ik samen met Mila mee aan het retreat. Wat een geweldige ervaring! Ik heb een dagboek bijgehouden, dus wil je weten wat we allemaal hebben gedaan, begin dan bij het blog over dag één! Naast de verslagen die ik van dag tot dag heb bijgehouden, deel ik ook graag 10 praktische tips met jullie. Dus daarom…

|LEES OOK: Wat is het My Daughter and me retreat op Ibiza? Alle informatie vind je hier | 

9x dit moet je weten over het My Daughter and me retreat op Ibiza

  1. Neem voldoende warme kleding mee! Mila en namen in de tweede week van de meivakantie deel en hoewel het gemiddeld 20 graden was overdag, koelde het heel snel af als er ook maar een klein beetje bewolking was. En vanaf 17:00 werd het sowieso fris…
  2. Bij het retreat zijn drie maaltijden per dag inbegrepen. Dit zijn heerlijke uitgebreide vegan gerechten. Maar mocht je tussendoor nog (gezonde) snacks willen hebben, dan moet je dit zelf meenemen of bij een plaatselijke supermarkt halen. Hetzelfde geldt voor water of ander drinken, op koffie en thee na. Dus wil je net als ik extra water op je kamer? Ga hiervoor ook naar de supermarkt.
  3. Ben je HSP’er of gewoon een gevoelig type? Dan kan een week met acht vreemden best intens zijn…althans, zo heb ik het ervaren. We hadden een super leuke groep en de sfeer was gezellig, maar je hebt niet heel veel tijd voor jezelf en op je eigen kamer na, niet je eigen space. Iets om rekening mee te houden!
  4. Het retreat is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, dit lees je ook terug op de website van My Daughter and me. Mila is nu 5 en er was ook nog een meisje van 4 en ook al hebben de meisjes zich goed vermaakt, vooral samen, ik denk toch dat je beter kunt deelnemen bij 6+. Dan houden ze de kidsprogramma’s beter vol, kunnen ze schrijven (wat voor sommige activiteiten nodig is) en langer opblijven.
  5. Het avondeten vindt, afhankelijk van het dagprogramma, meestal tussen 19:00 en 20:30 plaats. Lees punt 4 even terug, voor meisjes van 4 of 5 is dit te laat. Want het werd vaker 20:00/20:30 dan 19:00. Ik heb er een paar keer voor gekozen om zelf een simpel hapje voor Mila te maken en haar eerder te laten eten, zodat ze vroeg naar bed kon. Anders hield ze het niet vol!
  6. Zoals ik bij punt 2 al heb aangegeven, eet je de hele dag lekkere vegan gerechten. Ik hou ervan! Het merendeel van de kindjes uit onze groep at lekker mee. Er was altijd veel keus, dus als de soep je niet smaakt, is er altijd nog salade, brood of wat anders wat erbij geserveerd wordt. Maar ben jij, of je dochter, een moeilijke eter, dan kun je het tijdens deze week misschien nog lastig gaan krijgen.
  7. Je hebt per dag ongeveer twee a drie uurtjes vrije tijd. Het is aan te raden om een auto te huren, zodat je dan lekker op pad kunt gaan. De villa is prachtig ingericht en comfortabel, maar een andere omgeving is soms ook wel eens fijn. Tijdens onze week hadden vijf van de acht moeders een auto gehuurd, dus er was altijd wel iemand met wie je mee kon, maar het geeft je meer vrijheid als je zelf een auto tot je beschikking hebt.
  8. Er is één avond wanneer er buiten de deur gedineerd wordt. Dit diner is op eigen kosten en is dus niet bij de prijs van het retreat inbegrepen.
  9. Het programma wordt vlak voor vertrek met je gedeeld, maar kan toch nog afwijken. Zo zijn er bij ons ook verschillende dingen last minute gewijzigd. Aanvangstijden bijvoorbeeld of bepaalde programmaonderdelen. Niets om je druk over te maken, maar wel iets om rekening mee te houden. Het kan ook invloed hebben op hoe je je vrije tijd indeelt op een dag.

 

| LEES OOK: Alles over Casa Amore, de geweldige villa waar het retreat plaatsvond | 

Lijkt het jou leuk om met je mini deel te nemen aan het My Daughter and me retreat? Reserveer dan snel het laatste plekje voor de herfstvakantie van 12-19 oktober. Je betaalt dan slechts €1500 (ipv €2300) voor het programma, eten en drinken en de accommodatie voor moeder en dochter. Aanmelden kan hier. Veel plezier!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie