Familieverblijf Samos

Bijzonder adresje | Knus familieverblijf op het heerlijke Samos

Vorige week was ik een kleine week op het Griekse eiland Samos. Dat was genieten! Ik moet eerlijk bekennen dat het een romantic get-away was, maar onze accommodatie bleek bijzonder knus en kindvriendelijk te zijn. Daarnaast had het ook nog eens een heel goede prijs-kwaliteitverhouding, dus deze tip moet ik gewoon even delen!

 

Appartementencomplex Antemoessa

Samos heeft een aantal populaire badplaatsen, waaronder Pythagorion. Hier hadden we dan ook onze studio geboekt: Anthemoessa. Een kleinschalig appartementencomplex met ook een aantal grotere (kindvriendelijke) studio’s. Anthemoessa ligt eigenlijk net iets buiten het levendige centrum van Pythagorion. Perfect dus als je je snel onder de mensen wil kunnen begeven, maar ook van de rust en natuur wil genieten. Vanuit deze studio’s en de mediterrane tuin heb je namelijk geweldig uitzicht op zee!

| LEES OOK: Samos al eens bezocht? Wat dacht je dan van het onbekende groene eiland Skiathos! Een local deelt haar tips |

 

Warm ontvangst

Maria is de host, een rol die helemaal bij haar past. Altijd vrolijk en gastvrij, ze staat direct voor je klaar als je haar nodig hebt. De studio’s zijn fris wit, zowel van binnen als van buiten, met mooie lichtblauwe accenten. Waar veel Griekse accommodaties vaak kitscherig ingericht zijn, is Anthemoessa knus en uitnodigend met niet al teveel tierelantijntjes.

Tot drie keer toe heb ik de aankomsttijd bij onze boeking gewijzigd, maar ook dat was geen probleem. We waren er al heel vroeg, maar onze studio was al helemaal schoon en klaar voor gebruik. Elke dag werd de kamer opnieuw gepoetst, heb geen vuiltje of haartje gezien! Het ontbijt was niet al te uitgebreid of luxe, maar je kon wel verzoekjes doorgeven. Denk aan wat voor type ei, of een net even andere tosti. Naast vers fruit en Griekse yoghurt natuurlijk!

 

Familieverblijf Samos

Wat Anthemoessa op Samos nou een echt familieverblijf maakt? Een aantal kernwoorden: zeer gastvrij, kinderzwembad, schommels, een wip, overzichtelijk, betaalbaar en centraal gelegen. En nog een groot voordeel wanneer je met kinderen reist; deze studio’s hebben een keukentje en zithoek. Het is echt even jullie huisje voor een aantal weken. Heerlijk vertoeven hier!

Tip: wanneer je het terrein afloopt, ga dan bij de weg naar rechts. Loop een klein stukje door, dan vind je aan je linker hand Niklos. Hier worden buggy’s, scooters en auto’s verhuurd voor zeer gunstige prijsjes. Zo huurden wij onze scooter voor slechts € 10 per dag!

 

Wat wordt jouw eerstvolgende vakantiebestemming? Laat het weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie