Blog | Family Retreat Ibiza: een cadeautje voor het hele gezin!

Vijf dagen samen met Kaya (7) yoga, dansen, trommelen, schelpjes verzamelen voor een mandala, wandelen in een prachtige omgeving en slapen in een sfeervolle finca in het noorden van Ibiza. Hoe bijzonder is dat? In de meivakantie gingen we met z’n tweetjes naar het Family Retreat Ibiza van The Mountain Ibiza. Benieuwd hoe het was? Lees het in dit dagboek! 

Dag 1 – Family Retreat Ibiza

Wauw, we gaan het echt doen! Met z’n tweetjes op avontuur. Het afscheid thuis is even lastig, maar gelukkig gaan Timo en Ian (3) ook genoeg leuke dingen doen. Als we ’s ochtends vroeg aankomen op het vliegveld van Ibiza, rijden we eerst met de huurauto naar The Passion voor een gezellig ontbijtje met vrienden. Daarna gaan we richting het noorden. Ik heb een duidelijke routebeschrijving gekregen naar de oude, authentieke finca waar we deze dagen verblijven. Can Tieraquilla ligt bovenop een berg, afgelegen en zonder wifi en 4G. Normaal doe ik altijd nog wel wat werk op vakantie of een ander reisje naar het buitenland, maar nu kan dat niet. Dat is eerlijk gezegd even afkicken, maar uiteindelijk geeft het me ongelofelijk veel rust. Het familie retreat staat in het teken van quality time met het gezin. Samen genieten, echt tijd voor elkaar hebben, in het moment en de natuur leven, zonder afleiding van buitenaf.

We hebben er zoveel zin in! Zijn zó benieuwd wat we allemaal gaan doen en of deze ervaring echt zo bijzonder is als ik denk. Samen met een ander gezin (vader, moeder, zoon van 11) doen we mee aan dit eerste Family Retreat Ibiza van Laura Tabrizi van The Mountain Ibiza en Tom van Huiijstee, ademcoach. Er zou nog een gezin komen, maar dat heeft op het laatste moment afgezegd. In de regen krijgen we van Laura een rondleiding over het terrein waar we de komende vijf dagen zullen verblijven. Wat een ruimte en een rust! Na een wandeling komen we bij het yogadek, prachtig gelegen tussen de bomen. Er is een moestuin, een bos, er zijn hangmatten, een eco-toilet, overal zie je de mooiste bloemen en er is van alles te ontdekken.

De finca waar we verblijven is schoon en back to basic. Kaya en ik slapen samen in een kleine, maar gezellige slaapkamer. De badkamer en keuken delen we. Het witte huis is alleen niet echt gebouwd op het slechte weer van de afgelopen tijd. ’s Nachts lekt het in de badkamer en de keuken. De elektriciteit is uitgevallen, de zonnepanelen kunnen door het grauwe weer hun werk niet doen. Er is een generator aangeschaft, maar die vertoont kuren. Gelukkig is het huisje sfeervol verlicht met kaarsen, onze bedden zijn opgemaakt, er liggen bloemen en het haardje brandt.

Nadat we gesetteld zijn, start de openingsceremonie. Die bestaat uit een introductie, superleuke familie yoga, ademhalingsessie en iedereen beschrijft in een paar woorden zijn gevoel bij het retreat. Ik ben vooral dankbaar dat ik hier ben, samen met mijn meisje. De plannen voor na de opening zijn door de regen helaas gewijzigd. We zouden naar Benirras gaan om te trommelen en picknicken. Daar zijn we weleens geweest en dat is geweldig! Daarvoor in de plaats doen we een crystal bowl sessie. De klanken brengen rust en ruimte in het hoofd.

Abi van The Food Alchemist Ibiza verzorgt deze week het eten. En wat is dat lekker!! Echt niet normaal. Ze maakt de meest geweldige gerechten voor ons, allemaal vegetarisch en supergezond. Na het eten gaat de muziek aan, doen Milan en Kaya een dancebattle, gaat ook Tom los op de dansvloer en uiteindelijk staan we bijna allemaal te dansen. Heerlijk even lekker gek doen, lachen en dansen. Ondanks het grauwe weer is het een heerlijke eerste dag.

 

Dag 2 – Family Retreat Ibiza

Helaas regent het ’s ochtends en ontbijten we binnen. De tafel staat vol met fruit, yoghurt, crackers en allerlei lekkers. Daarna is het tijd voor familie yoga en een wandeling naar het strand Cala San Vicente. Het is inmiddels gestopt met regenen en het is een fijne wandeling, eerst langs de weg en daarna op een paadje tussen de bomen. De kids rennen rond, verzamelen takken, stenen en hebben de grootste lol. Wij kletsen over het leven, het retreat en onze dromen. Het is zo fijn om te merken dat er zonder afleiding van telefoons, appjes, mails etc, meteen allemaal mooie gesprekken ontstaan.

Na een lekkere koffie bij Beach House, hebben we vrije tijd en gaan Kaya en ik naar het strand. Ondanks dat de zon niet schijnt, is het lekker om hier te zijn. Kaya speelt met wat kinderen en ik geniet van de rust. Ook verzamelen we schelpen voor de mandala die we later deze week gaan maken. We willen een paar schelpjes meenemen, maar we zien zoveel mooie exemplaren, dat we met onze zakken vol terugkeren. Een fijne manier om te onthaasten, om nergens aan te denken en gewoon samen te zijn. We drinken nog wat in het gezellige Giri Café in San Joan en rijden terug naar de berg.

Na het –wederom geweldige! – eten, doen we een ademsessie met Tom. Het duurt ongeveer een uur en dat is wat lang voor Kaya. Maar ik geniet enorm van de oefeningen en het ademen naar plekken in mijn lichaam die vast zitten. Kaya doet even mee en kruipt daarna lekker tegen mij aan. Samen liggen we nog een tijdje te relaxen. Heerlijk zo met mijn meisje. We gaan naar ons huisje, de kinderen slapen en ik klets met de andere ouders na met thee en chocola. Helemaal goed.

 

Dag 3 – Family Retreat Ibiza

Vandaag schijnt de zon! Wat heerlijk! En wat een ander gezicht meteen. Deden we de eerste dagen veel binnen, nu speelt alles zich buiten af. En zo hoort het ook, want de natuur is hier zo mooi. We ontbijten in het zonnetje, met pannenkoeken voor de kinderen. Feest! Daarna gaan de kids op ontdekkingstocht in de enorme tuin. Ze maken een hut in het bos, vinden een ingegraven auto, waarvan ze de deur loshalen. Met een paar stoelen, stokken en die deur maken ze een nieuwe auto. Heerlijk om ze zo te zien genieten.

Na de lunch komt Wouter, de man van Laura, voor een trancedans. Spannend! Met een blinddoek om gaan we op reis naar binnen. Dit dansritueel wordt overal ter wereld gedaan om te helen, om energie te laten stromen en inzichten te krijgen. Doordat je lichaam in beweging is en je hoofd stil, kun je inzichten krijgen over je leven. waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Wouter begeleidt ons op de reis, met zijn stem en muziek. We lopen allemaal over een mooi fijn pad, zwierend met onze armen, vrij dansend. Af en toe spiek ik onder mijn blinddoek en kijk naar Kaya. Ik zie haar vrolijk en dansend op haar yogamat. Mooi om haar helemaal op te zien gaan in het verhaal. Dit is zó genieten.

Onderweg komen we in een nauw bos, met bomen en takken die in de weg staan om naar onze bestemming te komen. We duwen ze weg, vegen de takken van onze benen. Zo laten we los wat je niet nodig hebt. Daarna komen we op een plek waar mensen dwalen die verdriet hebben. We leggen een arm om ze heen, troosten ze, aaien ze. Er loopt een traan over mijn wang. Ik weet niet waarom, maar dit ontroert me.

We lopen door en komen een dier tegen dat bij ons past. Ik zie een tijger. Samen met de tijger kom ik op de eindbestemming: een prachtige plek bovenop een berg met een oneindig uitzicht. Daar sta ik samen met Timo en de kinderen, op blote voeten, genietend van elkaar, het uitzicht en een vrij gevoel. Het maakt me duidelijk dat ik ben waar ik wil zijn. Ik voel me gelukkig. Ook Kaya geniet van haar reis. Soms is het wat lastig te begrijpen voor haar, maar ze geniet zichtbaar van de muziek en het vrije gevoel.

 

Na deze bijzondere reis smullen we van een heerlijke lunch en is het tijd voor familie yoga. Op het yogadek deze keer! Zo fijn: terwijl de vogeltjes fluiten doen Kaya en ik samen oefeningen, vallen om en hebben de grootste lol. Ook daarna, tijdens het verzamelen van bloemetjes, steentjes en mooie spullen voor het maken van een mandela rond het kampvuur vanavond, hebben we een heerlijke tijd. Iedereen gaat op in het verzamelen en daarna het neerleggen van onze schatten. Het wordt een supermooie mandela en al gaat het kampvuur wat moeilijk aan, het is een te gekke avond met muziek, mantra’s en rituelen. We schrijven allemaal iets waar we vanaf willen op een papiertje en gooien dat met een speciaal ritueel in de vlammen. Ik verbrand mijn ongeduld en ook Kaya weet wat ze wil verbranden.

Het is serieus zó fijn om hier samen te zijn. Om zoveel tijd met elkaar en in de natuur door te brengen.

 

Dag 4 – Family Retreat Ibiza

De bedden hier zijn heerlijk, dus Kaya en ik worden elke dag uitgerust wakker. We springen snel onder de douche en gaan naar buiten. Want het is echt een geweldige plek om buiten te zijn. Na het ontbijt in de zon neemt Wouter de kinderen mee op avontuur en hebben de ouders een yogales van Laura. Ik kan niet beschrijven hoe lekker dit is. In het zonnetje, windje door mijn haar en dan helemaal ontspannen. De les van Laura is echt ongelofelijk fijn. Ik heb elke week yogales, maar geloof niet dat ik me ooit zo in het nu heb gevoeld en zo ontspannen als deze keer. Een cadeautje.

Wouter en de kinderen ontdekken samen de omgeving, doen spelletjes en maken op verzoek van Kaya een schommel voor aan de boom. Zo leuk!

Daarna lopen we met z’n allen naar Tanit’s cave. Wouter vertelt het verhaal van deze grot waar de godin Tanit dromen laat uitkomen. Vlak bij de grot zoeken we een offer voor Tanit. Dat kan van alles zijn, van een mooie dennenappel tot een bloem of een sierlijke steen. Kaya vindt een steentje en ik een dennenappel. Onze wens zouden we op een briefje schrijven, maar omdat we geen pen bij ons hebben, visualiseren we onze wens in een steen. Als we de grot ingaan, wat heel bijzonder is want meestal is hij afgesloten, leggen we bij het beeld van Tanit onze offers en wensen.

Na de lunch gaan we weer op pad. Tom brengt ons door de bossen met geweldig uitzicht naar een ‘secret spot’. Een verlaten strandje met machtige kliffen en rotsen. Wauw! Hier doen we een korte ademhalingssessie en ook de kinderen genieten hier volop van. Tom vraagt ons na te denken over wat we echt willen in het leven. Wat we zouden doen als er bijvoorbeeld geen hypotheek betaald hoeft te worden. En of wij als volwassenen nog weleens spelen. De antwoorden zijn mooi en zetten aan tot nadenken. Kaya en ik lopen hand in hand terug, voordat we met z’n allen verstoppertje doen. Ik heb een knalgele trui aan en een rok in alle kleuren van de regenboog, dus ik ben niet echt moeilijk te vinden tussen de bomen. Maar het is zó leuk om met zijn allen ongegeneerd te spelen.

We eindigen weer met een diner om van te smullen, inclusief zelfgemaakte bounty-ijsjes als toetje. Zo lekker! Daarna is het tijd voor feest. Een trommelaar uit Senegal heeft trommels meegenomen waar we op mogen spelen. We maken met elkaar muziek, we dansen en zingen. Een magische dag!

 

 

Dag 5 – Family Retreat Ibiza

De laatste dag hebben we een vroege vlucht, dus we nemen al vroeg afscheid. Daardoor missen we helaas de laatste familie yoga en hebben we de closing ceremonie een dag verzet. Die maken we daardoor gelukkig wel mee. Iedereen vertelt wat hij van deze week vindt. Om de beurt, degene met de talking stick voert het woord.

Het is duidelijk: iedereen heeft enorm genoten. Het was een magische week. Ondanks de regen en de opstartproblemen, die vooral Laura, Tom en Wouter behoorlijk wat stress hebben opgeleverd, hebben we met elkaar een onvergetelijke tijd gehad. Het is een fijne hechte groep, waar Kaya en ik ons vanaf het eerste moment thuisvoelen. Ik ben dankbaar dat we hier mochten zijn. Om dit samen met met mijn dochter te doen, om zoveel tijd samen door te brengen en stil te staan bij de belangrijke dingen in het leven is heel waardevol. Dit vergeten we allebei nooit meer! Dit is het mooiste cadeau dat je jezelf en jouw familie kunt geven.

 

Is een Family Retreat ook iets voor jullie? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie. 

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie