Overnachten in een kerk

Bijzonder adresje | Overnachten in een kerk verbouwd tot luxe hotel in Mechelen

Altijd al eens in een kerk willen overnachten? Dat kan! Vorige maand waren we op persreis naar het Belgische Mechelen en mochten wij overnachten in Martin’s Patershof, een bedehuis uit 1231 dat pas in 2006 verbouwd is tot een luxe viersterrenhotel.

De minderbroeders, een franciscaanse orde, vestigden zich in 1231 in Mechelen. In de periode daarna vervulden ze bijna 6000 jaar een actieve rol in die regio. De Franse revolutionairen verdreven ze echter uit de stad aan het einde van de 18de eeuw. Later werden de religieuze ordes opnieuw toegelaten, waardoor ook de minderbroeders naar Mechelen terugkeerden. In de Heihoekwijk werd in neogotische stijl een nieuw klooster gebouwd. Antwerpse architect Paul Stoop zag erop toe dat dit volgens plan verliep.

Na drie jaar grondig verbouwen werden de deuren van het hotel geopend. Martin’s Paterhof, een luxe viersterrenhotel waar ook families zich meer dan welkom voelen.

Warm ontvangst

Met een snelle treinverbinding kwamen we uitgerust in Mechelen aan. Hup, de taxi in en een kleine 10 minuten later stonden we al in de hotellobby. De kids waren blij dat ze weer even lekker konden rennen, genoeg ruimte voor in dit hotel! En waar wij ons misschien nog een beetje opgelaten voelden, speelde het hotelpersoneel gewoon gezellig mee. Ze houden hier wel van een beetje gek doen!

We kregen een tasje mee met allerlei brochures en kortingsvouchers voor leuke to do’s in de stad en werden daarna naar onze suite begeleid. Een suite ja, hoe luxe! Martin’s Patershof is namelijk een luxe hotel met enkele suites geschikt voor families. Zo verbleven wij ook met onze kids in een van deze cosy suites in de nok van de kerk met prachtige glas-in-lood ramen.

Luxe familiehotel

De Best of Home suite heeft alles wat je nodig hebt: een gezellige zithoek, voldoende slaapplaatsen met heerlijk zacht beddengoed, een werkhoekje, draadloos internet, een flatscreen HD televisie en een niet al te grote badkamer, maar wél met ligbad met bubbels. Voor de kinderen lagen er rugtasjes en badslippers klaar, maar ook een leuk kidssetje met doucheproducten. Aan dit soort details wordt zeker gedacht en dat maakt je verblijf net even specialer!

Het hotel heeft een restaurant waar s’ochtends ook het ontbijt geserveerd wordt. Speciaal voor de kinderen worden er pannenkoekjes gebakken! Die zijn natuurlijk enorm in trek, in no time zijn ze op. Het is geen probleem om bij te bestellen, maar het ontbijtbuffet heeft ook veel lekkers. Eitjes, heel veel soorten broodjes, vers fruit, yoghurt en allerlei sapjes. Het ziet er verzorgd uit allemaal!

Jammer dat we slechts één nacht in dit hotel konden verblijven… maar wat hebben we genoten! Overnachten in een kerk is écht heel bijzonder en dan vooral als er aan zoveel details wordt gedacht zoals hier. Het personeel was uitermate vriendelijk en gastvrij, ook naar de kinderen toe, en dat maakt dat je hier zeker terug wilt komen!

 

Ben jij al eens in Mechelen geweest? Laat het weten in een reactie, ook als je overweegt om Mechelen voor het eerst te bezoeken en graag tips zou willen hebben!

 

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie