Moeder & dochter retreat

Blog | Dagboek Moeder & Dochter retreat op Ibiza: dag 3

Dag drie van ons moeder & dochter retreat op Ibiza is aangebroken en gelukkig heeft Mila ook nu weer de Spaanse tijden overgenomen, want ze wordt pas 7:30 wakker!

We ontbijten met heerlijke ommeletjes, vers bananenbrood, fruit en een gezonde applecrumble (met havermout en kaneel). Heerlijk! Na het ontbijt starten we zoals gewoonlijk met yoga voor de mama’s. Dat is ook het moment dat het kinderprogramma begint, dat deze keer in het teken staat van kristallen.

 

| LEES OOK: Zo zag de eerste dag op het moeder & dochter retreat eruit! |

Speciaal voor de kids: leren van een crystal goddess

De dag hiervoor zijn we namelijk in de natuur gaan hiken om echte kristallen te vinden. De steentjes die we toen gevonden hebben nemen de kindjes mee naar de kidstent en daar samen met een ‘crystal goddess’ geanalyseerd. Ook krijgen ze nog andere edelsteentjes en samen leren en ervaren ze de helende werking, kracht en energie ervan. Ze maken een grid met hun stenen, terwijl wij op het dakterras nog even in de downward facing dog hangen.

Hierna hebben we vrije tijd tot aan de lunch. Het is heerlijk weer, dus we liggen lekker in en rondom het zwembad. Sommigen gaan met een huurauto op pad. De lunch bestaat dit keer uit een uitgebreide (vegan!) rijsttafel, smullen! In de middag maken we iets heel bijzonders mee. Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt in elk geval en het ontroert mij meteen.

 

Intiem privéconcert met muziek op intuïtie

Renu heeft een zangeres uit Nederland geregeld, Lex Empress. Ze woont op Ibiza, maar vliegt voor haar bijzondere zangkunsten de hele wereld over. Dat snap ik, want wat ze doet is zó mooi en speciaal. We starten met het delen van woorden die voor ons centraal staan deze week. Dit hebben we tijdens dag één ook gedaan in de kidstent. Van deze woorden, die ze dus nog niet eerder van ons gehoord heeft, creëert ze op intuïtie heel spontaan een prachtig lied, waarbij ze wordt begeleidt door gitarist Marco. Het gaat natuurlijk over de bijzondere band tussen moeders & dochters, dat de hele week hier centraal staat. De woorden die we daarbij uitgekozen hebben sluiten hier uiteraard ook op aan. Maar dat is nog maar het begin, want daarna mag elke mama met haar dochter(s) voor haar plaatsnemen.

| LEES OOK: Dag twee van het moeder & dochter retreat stond in het teken van….klik hier! |

Lex kijkt je aan, sluit haar ogen en dan komen er beelden in haar op. Op basis van deze beelden en het gevoel erbij improviseert ze een nieuw lied. Speciaal voor jou en je dochter, voor niemand anders. Persoonlijker kan niet! Mila en ik waren als een na laatste aan de beurt, maar al bij de eerste noten voor de eerste moeder & dochter, kwamen er tranen. Alle mama’s waren aan het huilen, zo mooi was het.

Wat Lex bij ons zag? Mila en ik waren garen aan het spinnen, heel fijn en subtiel. De kleuren en het licht waren zacht. Een metafoor voor onze liefde, communicatie en manier van in het leven staan; subtiel, zachtaardig en gevoelig. Niet iedereen ziet dit of weet het te waarderen en ‘racen’ er voorbij, vertelde Lex ons. Ergens kan ik mij hierin wel vinden, want Mila en ik zijn beide (hoog-)gevoelig. Een strenge aanpak bij haar heeft dan ook geen zin. Open, zachte en duidelijke communicatie wél!

Wat een prachtig, intiem en ontroerend privéconcert was dit. Echt een hoogtepunt van dit moeder & dochter retreat. Ik denk dat alle moeders het met mij mee eens zijn! We gingen helemaal in het moment op en hebben er daarom amper foto’s van gemaakt.

| LEES OOK: Liever op retreat met het hele gezin? Michele nam deel aan een family retreat! |

Ontspannen in de zon

De zangkunsten van Lex hebben erin gehakt, er komen zoveel emoties los. Het is goed dat we hierna een paar uur vrije tijd hebben. Tot aan het diner kiest een ieder z’n eigen weg; sommigen gaan met de auto op pad, anderen blijven bij het huis. Ik kies ervoor om Mila wat vroeger te laten eten, zodat ze even op tijd naar bed kan. Om 19:00 ligt ze erin. Dus een uurtje later kan ik rustig genieten van de heerlijke soep en vegaburgers!

We blijven nog een tijdje hangen aan tafel, er gaat een volgende fles rode wijn open. Maar je merkt dat de dagen toch wel intensief zijn, het wordt nooit echt laat. Ik besluit om nog even lekker een boekje te lezen op m’n kamer en sluit dan tevreden m’n ogen. Op naar een nieuwe dag!

Wat vind jij tot nu toe van onze belevenissen op het moeder & dochter retreat? Laat het weten in een reactie!

 

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie