Tips Seattle met kind

Interview | Tips voor een heerlijke tijd in Seattle met kinderen

Hoog op ons lijstje staat een rondreis door Amerika. Met Timo en de kids in een camper en touren maar! Voorlopig blijft het nog even bij een droom, maar daarom is het superleuk om zoveel mogelijk tips over diverse highlights in Amerika te verzamelen. Charlotte van Koningsbruggen is dolenthousiast over Seattle. Zo enthousiast dat wij besloten haar te interviewen over deze bijzondere reis samen met haar zoontje Aidan (5). Lees snel verder voor haar tips voor Seattle met kinderen. 

Waarom Seattle?

‘In maart 2018 begon ik samen met mijn zoon Aidan (toen 5 jaar) aan een van onze allermooiste reizen die ik gemaakt heb! Wij gingen naar Seattle, de stad van de Space Needle, de Pike Place Market en natuurlijk Boeing! Al jaren stond deze stad heel hoog op mijn lijstje. Mijn broertje en zijn vrouw wonen er met heel veel plezier en laten me wekelijks face-timend zien hoe geweldig deze stad is! Eigenlijk doet de stad West-Europees aan (gezellige terrasjes, musea, eettentjes, openbaar vervoer, wisselvallige weer), maar dan wél gelegen aan de prachtige West-kust van Amerika! Dus een fantastisch plek om rond te reizen met het gezin en te genieten van de natuur die de omgeving van deze geweldige stad met zich meebrengt!’

 

‘Op 5 maart 2018 vertrokken wij vanaf Amsterdam voor een 12,5 uur durende (rechtstreekse) vlucht naar Seattle. Mijn broer stond ons daar al op te wachten en we namen de metro naar het centrum waar hij woont en ik de eerste 3 nachten een hotel had geboekt. Ik voorzag namelijk al dat we de eerste nachten door het tijdsverschil wel eens heel vroeg wakker zouden zijn, dus dit leek wel een fijn idee. Stipt ‘s avonds om 06:00 ging dan ook bij mijn 5-jarige het licht uit en om 3:00 ‘s nachts zaten wij in het mega grote Kingsize bed keihard te Uno’en en te Mens Erger Je Nieten! Die voorraad snacks kwam goed van pas! We hebben die dagen de stad verkend, lekker lunchen in leuke tentjes, over de Pike Market slenteren, speeltuin pakken in het park (naast Museum of Pop Culture) en natuurlijk donuts proeven bij ‘Pot Donut’, waar mijn kleine donutmonster zijn ogen uitkeek!’

| LEES OOK: Rondreis door Amerika? De leukste tips van een local voor Houston met kinderen | 

Na ons super relaxte hotel avontuur van 3 dagen, kwam de rest van de familie over uit Florida en Ohio en hadden we met de familie verschillende prachtige appartementen gehuurd via Airbnb midden in het centrum (tegenover het ARTMuseum). De kinderen keken hun ogen uit, want we zaten best hoog en ónder ons waren er hijskranen aan het werk en zodra ze wakker werden zaten ze met open ogen te kijken wat die kleine mannetjes en hijskranen allemaal aan het renoveren en bouwen waren!

 

12x hotspots voor Seattle met kinderen

1. Jaarlijks trekt The Seattle Aquarium op Pier 59 zo’n 800.000 bezoekers. Zij komen hier het onderwaterleven met onder andere talloze prachtige vissen, (kleine) haaien en zeehonden bewonderen, maar vooral de ravottende zeeotters. Superleuk!

2. Pike Place Market is de oudste nog actieve boerenmarkt in de Verenigde Staten. Het is tegelijkertijd de grootste toeristentrekker van Seattle en een van de meest authentieke plekken – een combinatie die je niet vaak tegenkomt. Hier móet je wel even langs de viskramen lopen. De verkopers voeren te gekke acts op en laten je schrikken met hun grote vissen die daar liggen en plotseling naar je toe worden geduwd. Echt te gek! Ook de straatmuzikanten met hun gekke maskers maken het straatbeeld van Seattle compleet!

3. Superleuk om met het hele gezin naartoe te gaan: Woodland Park Zoo. Deze dierentuin ligt in een mooie groene omgeving in de noordelijke wijk Phinney Ridge. De dierentuin is 37 hectare groot en er leven bijna 1100 verschillende diersoorten. Een van de absolute toppers is de opvallende vogel de zwavelborsttoekan. Daarnaast zijn er ook meer dan 1000 verschillende soorten bomen en planten te vinden. Een heerlijke plek!

4. Natuurlijk niet te missen met kinderen: The Ferris Wheel op the Seattle Waterfront.

5. Bij Ride the ducks of Seattle rijd je in een bus door de stad en krijg je op deze manier allerlei interessante informatie. Op een gegeven moment rijdt de bus het water in en transformeert hij in een boot. Als je de kaartjes koopt, vergeet niet om voor de kinderen een eendenbekje te kopen waarmee ze keiharde eendengeluiden maken en de bus op stelten zetten!

6. Leuk voor kids vanaf 3 jaar: The Pacific Science Center. Er zijn tentoonstellingen en kinderen kunnen er van alles zelf doen, proberen en ontdekken. Het IMAX Theater en de mooie vlindertuin zijn ook echte aanraders!

7. In het Children’s Museum vermaken kinderen zich urenlang.

8. Tour the Seattle Underground: een te gekke ondergrondse tour over de historie van Seattle. Fascinerend voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar.

9. Een must see voor popliefhebbers: het kleine The Museum of Pop Culture (MoPOP). Voor volwassenen en oudere kinderen een leuke plek om alles te vinden over onder andere Nirvana, Pearl Jam en Jimi Hendrix.

10. Naast The Space Needle en The Museum of Pop Culture ligt een leuke (gratis) buitenspeeltuin. Heerlijk plekje om de kids even te laten ravotten.

11. Superleuk theater voor kinderen: Seattle Children’s Theatre. Kijk van tevoren welke voorstelling op de agenda staat.

12. Het Museum of Flight is een geweldig museum met veel historische vliegtuigen uit verschillende periodes met verschillende doeleinden. Indrukwekkend is de zaal gewijd aan vliegtuigen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Een van de pronkstukken is de in 1975 aangekochte schuur waarin Boeing als vliegtuigbouwer begon. William Boeing had de schuur gekocht in 1916 en maakte hier zijn eerste vliegtuig. De zogeheten ‘Red Barn’ kwam in 1970 in handen van de havenautoriteit van Seattle. Uiteindelijk kocht de Pacific Northwest Aviation Historical Foundation de schuur voor het symbolische bedrag van één dollar. Sinds 1983 is de schuur ook open voor het publiek.

 

 

| LEES OOK: Insiders tips voor het beste van San Francisco met kinderen |  

Ben jij weleens in Seattle geweest? Wat zijn jouw leukste tips voor een vakantie met kinderen? 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie