Moeder & dochter retreat

Blog | Dagboek Moeder & Dochter retreat op Ibiza: dag 1

Gisteravond laat zijn we aangekomen bij Casa Amore, het huis van stylist Renu en haar gezin. En tevens de plek waar het My Daughter and me retreat plaatsvindt. Ook al is het donker en zijn we moe, ik zie meteen al dat het huis oogverblindend mooi en stylish ingericht is. Als je ons een beetje kent, weet je dat we daarvan houden!

In februari zijn we door Renu benaderd om deel te nemen aan haar bijzondere moeder & dochter retreat, waar alles draait om liefde, connectie en tijd voor elkaar hebben. Natuurlijk zeggen we hier geen nee tegen! Dus hup, tickets boeken en zo heb ik begin maart met jullie gedeeld dat we in de meivakantie op moeder & dochter retreat zouden gaan. Dit is een verslag van de eerste dag.

 

Casa Amore Ibiza

Na een prima nacht worden we wakker in onze kamer. Renu heeft oog voor detail, want naast mij op het nachtkastje staat een ingelijste foto van Mila en mij, waar ze vooraf om gevraagd heeft. Ernaast staat een roosje in een vaasje. En kijk ik omhoog, dan hangt boven ons bed een prachtige dromenvanger. Dit is nog eens fijn wakker worden!

Het huis is prachtig ingericht. Tijdens de zomermaanden wordt het verhuurd en er vinden dus ook nog een aantal moeder & dochter retreats plaats in het voor- en najaar. De rest van het jaar wonen Renu en haar gezin hier. Wat een geweldige plek om te leven en dromen uit te laten komen!

 

| LEES OOK: liever met het hele gezin op retreat? Michèle was op Ibiza voor een family retreat. Lees hier meer! |

Dag 1 moeder & dochter retreat

We beginnen de eerste dag met een heerlijk vegan ontbijt. Mila heeft zelfs geholpen bij het maken van verse granola. Ook liggen er lekkere pannenkoekjes, scrambled eggs en veel vers fruit. Lekker om de dag mee te beginnen! Daarna ontspannen we bij het zwembad in de zon, waar we de rest van de groep een beetje beter leren kennen.

De groep bestaat uit een leuke mix van vrouwen tussen halverwege de dertig tot en met eind veertig. De kindjes tussen de vier en dertien jaar. Mila kan het gelijk goed vinden met Emma, het jongste meisje van de groep. Ik heb er geen omkijken naar en dat is alleen maar goed, want volgens Renu is deze week echt bedoeld om de moeders te pamperen. Daar geef ik mij graag aan over!

Openingsceremonie volgens Mexicaanse begrippen

De openingsceremonie gaat van start in de tent op het grote grasveld bij het zwembad. Deze tent is de knutseltent voor onze dochters, maar wordt nu gebruikt om dit retreat officieel af te trappen. Renu vertelt over het huis, haar gezin en wat we allemaal kunnen verwachten deze week. We stellen onszelf allemaal nog een keer voor en we mogen met elkaar één woord delen dat voor ons centraal staat deze week. Eigenwijs als Mila is kiest ze twee woorden: liefde en hart. Heel mooi. Ik ga voor connectie.

Alle woorden worden door de meisjes op een schoolbord geschreven. Je bent alleen aan het woord als je de ‘talking stick’ vasthebt. Wanneer je afsluit met ‘ahool’ en je geeft de stok door, is de volgende aan de beurt. Van Renu leren we dat dit ritueel uit Mexico afkomstig is. Leuk: de talking stick mogen de kids deze week met elkaar gaan versieren!

 

Moeder & dochter yoga

Even later is het tijd voor moeder-dochter yoga. Dat gebeurt op een heel speelse manier met muziek en ook een beetje dans. Daarna is het alweer tijd voor lunch! Een uitgebreide verse vegan lunch. Hier op Ibiza wordt altijd vrij uitgebreid getafeld tijdens de lunch, inclusief warme maaltijd. Dus ook in Casa Amore. Tijdens de avond wordt dan juist iets lichters gegeten. We hebben heerlijk zitten smikkelen, er wordt flink werk van gemaakt! Denk aan falafel, een heerlijke pompoensalade, veel rauwkost. Er is echt van alles!

Na de lunch is er vrije tijd. Mila en ik kiezen ervoor om met haar nieuwe vriendinnetje en haar moeder mee te gaan naar Benirras, het hippiestrand dat hier 8 kilometer verderop ligt. Want het is zondag en op zondag komen hier heel veel trommelaars bijeen om muziek te maken. Geweldige sfeer!

 

| LEES OOK: tijdens het retreat heb je tijd om er zelf op uit te trekken. Tip: 7x kindvriendelijke stranden op Ibiza! |

Omdat veel kindjes moe zijn na zo’n eerste dag met veel nieuwe indrukken, kiezen we ervoor om het diner wat te vervroegen. We genieten van een heerlijke broccolisoep en salade. Daarna is het tijd om te douchen en onder de wol te kruipen! Mila had de nacht ervoor nog geen zeven uur geslapen, dus ze was bekaf. Maar we hebben een heerlijke eerste dag gehad, ze heeft wel vijf keer gezegd dat ze het hier zo leuk vindt!

Lijkt een moeder & dochter retreat jou ook wat? Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie