Reizen als alleenstaande moeder

Toplijstje | 5 voordelen aan reizen als alleenstaande moeder

Vorig jaar zag ik er wel even tegenop hoor, om het bericht met jullie te delen over onze scheiding. Het was natuurlijk een heftige beslissing en als je die dan ook nog eens ‘met heel de wereld’ deelt wordt het wel heel echt. En iedereen heeft er een mening over.

Inmiddels zijn we een jaar verder en gaat het goed met ons! We hebben ons nieuwe leventje op de rit en het biedt zelfs nieuwe kansen. Single parents reizen bijvoorbeeld. Of helemaal alleen reizen, als Mila bij haar vader is. Het reizen met z’n tweetjes is super leuk! Er zijn zelfs verschillende voordelen als het gaat om reizen als alleenstaande moeder. Twijfel jij misschien nog om alleen met je kleintje(s) op pad te gaan? Lees dan snel verder!

1. Reizen als alleenstaande moeder; je hoeft met niemand te overleggen

Ik denk dat wij moeders allemaal wel weten dat wij de beslissers (én boekers) zijn als het gaat om vakanties. We doen inspiratie op, lezen ons in, vergelijken prijzen en leggen het dan aan manlief voor. Dat hoeft niet als alleenstaande moeder! JIJ bepaalt wat de volgende bestemming wordt, hoe lang je gaat en waar je overnacht. Heerlijk, wat een vrijheid!

2. Het versterkt jullie band

Mila noemt onze reisjes samen avonturen. Ze vindt het héél spannend en omdat je dan elke minuut van de dag samen bent, met z’n tweetjes, wordt de band alleen maar sterker. Wanneer je als gezin met elkaar op vakantie bent, kom je natuurlijk ook weer dichter tot elkaar. Weg van de dagelijkse sleur, stress op je werk en altijd en overal maar ‘aan’ staan. En ook al hebben steeds meer papa’s een dag vrij met de kinderen, ik denk dat voor de meeste gezinnen geldt dat de kids nog altijd meer tijd doorbrengen met de moeder. Dus die gezinsvakanties zijn heilig. Maar met z’n tweetjes op vakantie gaan voelt echt als een avontuur, wij tweetjes tegen de rest van de wereld. Bewust aandacht schenken aan elkaar, lange gesprekken. Een van de voordelen om als alleenstaande moeder te reizen met je kroost.

| Lees ook: Mila en ik gaan deelnemen aan een Moeder & Dochter retreat op Ibiza! |

3. Je omgeving is heel behulpzaam

Tja…ik red mij wel met Mila hoor, ook met 2 koffers, handbagage en kindlief zelf. Toch denken heel veel mensen, en met name mannen, dat je een hulploos vrouwtje bent dat op hen zit te wachten. Hartstikke lief natuurlijk, dus ik maak er graag gebruik van. Ja hoor, je mag mijn koffer wel naar boven tillen. De beste plek in het restaurant? Graag! Twee voor de prijs van een? Een keer lief met mijn donkere ogen knipperen en het is geregeld. Vele toeristen en bijna alle locals zijn hartstikke behulpzaam voor alleenstaande moeders op reis.

 

4. Reizen als alleenstaande moeder maakt je heel flexibel

Mila en ik zijn maar met z’n tweetjes. Als je dan ook nog een beetje slim inpakt, hoef je eigenlijk maar weinig mee te nemen. Dit maakt je héél flexibel. Het was dus geen enkel probleem om vorige zomer met z’n tweetjes door Slovenië te reizen. Doordat we zo flexibel waren, hebben we onwijs veel kunnen zien. Zo hebben we West-Slovenië verkend, waarbij we natuurlijk kindvriendelijk Ljubljana hebben aangedaan, we doorgereisd zijn naar Kobarid, maar natuurlijk ook Goriska Brda en het mooie kustplaatsje Piran.

| Lees ook: 5-stappenplan voor me-time op vakantie, je gaat immers op vakantie om bij te komen! |

5. Je hebt meer me-time en dus de mogelijkheid om alleen te reizen!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben erg gesteld op tijd alleen. Ruimte voor mezelf, mijn hersenspinsels en alle projecten waar ik mee bezig ben. Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan en voor co-ouderschap kiezen zoals wij, heb je ineens veel tijd voor jezelf! Natuurlijk mis ik Mila als ze bij haar vader is, maar ik weet dat ze in goede handen is en de me-time die ik ervoor terug krijg is een héél fijn voordeel, of misschien wel het enige, van single parent zijn. Zo ben ik onlangs op een one day retreat geweest in het pittorske Schoorl. En ik ben afgelopen winter met een vriendin naar Reykjavik geweest. En een lang weekend naar Moskou met mijn moeder, tante en nicht. Door het co-ouderschap heb ik veel meer mogelijkheden gekregen om vaker te reizen en omdat dat mijn grootste passie is, ben ik heel blij dat ik  als alleenstaande moeder nu vaak kan reizen!

Ben jij alleenstaand? Ga je samen met je kin(eren) op reis of is er iets dat je tegenhoudt? Ik ben heel benieuwd, dus laat vooral een reactie achter!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie