Mechelen met kinderen

Blog | Met onze dochters op persreis naar Mechelen: slapen in een kerk & meer!

Wat boffen wij zeg! Zo gaat Michele deelnemen aan een family retreat op Ibiza en ik een week later op hetzelfde mooie eiland samen met Mila aan een moeder & dochter retreat! Maar eerst staat er een persreisje naar België gepland. We zijn uitgenodigd om met onze dochters te overnachten in een viersterrenhotel in Mechelen. En niet zomaar een! Ook het op maat gemaakte programma voor Mechelen met kinderen is erg leuk, we lichten alvast een tipje van de sluier op. Lees je mee?

Bijzonder overnachten in Mechelen: van kerk tot viersterrenhotel

Martin’s Patershof is nu een viersterrenhotel, echter vroeger een bedehuis uit 1231. De minderbroeders, een franciscaanse orde, vestigden zich in die periode in Mechelen. In de periode daarna namen ze bijna 600 jaar actief deel aan het plaatselijke leven. Aan het einde van de 18de eeuw werden de minderbroeders echter door de Franse revolutionairen uit de stad verdreven. Later werden de religieuze ordes opnieuw toegelaten, waardoor ook de minderbroeders naar Mechelen terugkeerden. Er werd besloten om in de Heihoekwijk in neogotische stijl een nieuw klooster te bouwen. Onder het toeziend oog van de Antwerpse architect Paul Stoop zag hun kerk het licht.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk tijdelijk opgeëist door de Duitsers. Nadien voerden de minderbroeders verschillende renovaties en verbouwingen uit, tot ze op het eind van de jaren 90 besloten om de gebouwen te verkopen. Het complex werd in 1999 door een vastgoedmakelaar omgebouwd tot een woonerf met tuinen.

In 2006 vroeg de Martin’s Hotels Groep een bouwvergunning aan om de vroegere kerk tot een viersterrenhotel om te bouwen. Dit ambitieus project is uniek in België: Martin’s Patershof opende in juni 2009 zijn deuren om reizigers uit de hele wereld te verwennen en dit in een buitengewoon kader. Aan ons de eer om zelf te ervaren hoe het is om op zo’n bijzondere plek te overnachten!

 

Luxe en nog meer luxe

De kamers zijn sfeervol, authentiek en zeer comfortabel. Aan alles is gedacht, maar het leukst is natuurlijk de setting. Zo bevindt de kamer charming zich in het hart van de kerk. De kamer great is groter en luxer en heeft een werkhoek, een badkamer met bubbelbad en heerlijk beddengoed. De juniorsuites zijn nóg luxer en hebben prachtige raampartijen met glas-in-lood. Best of Home is een super luxe suite net boven het kerkaltaar. Hoe bijzonder!

Mechelen met kinderen

In Mechelen komen cultuur, gastronomie en historie samen. Een prachtige stad dus om samen met je kroost te ontdekken! Er zijn veel kerken, musea, parken en festivals voor jong en oud. We gaan natuurlijk nog niet alles verklappen, maar we kunnen onder andere vertellen dat we in Martin’s Paterhof verblijven in een luxe 4-persoonskamer, dat er een uitgebreide brunch voor ons gereserveerd is in het sfeervolle centrum, we een boottochtje gaan maken én de stad gaan ontdekken. We hebben er zin in!

 

Mechelen met kinderen: volg je onze avonturen 13 en 14 april aanstaande? Volg ons op Facebook en houd onze Instagram stories in de gaten!

Deel met een vriend of vriendin:
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie