Krka watervallen

Blog | Tips voor een bezoek aan de Krka watervallen met kinderen

Ga je naar Kroatië? Sla als je in de buurt bent een bezoek aan het Krka National Park zeker niet over. Dit park met kleinere meren en maar liefst zeven watervallen is zo mooi. Voor ons een van de hoogtepunten van de vakantie! Er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom 6x tips voor een bezoek aan de Krka watervallen.

 

 

Tips voor een bezoek aan de Krka watervallen

Een van de vele hoogtepunten van onze vakantie was een bezoek aan Krka National Park. Dit park met meerdere watervallen, meren en het eilandje Visovac is ongelofelijk mooi. Voor kinderen is dit natuurpark één groot avontuur. Denk smalle paadjes, trappetjes, allerlei vissen, kolkend water en natuurlijk dat je kunt zwemmen bij de grootste waterval van het park. Het is ondiep, dus heel geschikt voor kinderen.

Kinderen krijgen een leuk boekje mee met informatie, een plattegrond en plaatjes van de dieren die er leven, zoals allerlei soorten vissen, vleermuizen en schildpadden. Wij hebben naast de vele mooie vissen geen dieren gespot. Dat vonden de kids wel jammer, want een schildpad wilden ze toch wel heel graag zien. Maar het maakte het bezoek niet minder de moeite waard.

1. Ga vroeg in de ochtend

Wij vertrokken ’s ochtends vroeg vanuit Sibenik naar de Krka watervallen. Je kunt vanaf acht uur terecht in het park en hoe vroeger je gaat, des te rustiger het is. In de ochtend kun je nog rustig wandelen en lekker zwemmen bij de watervallen zonder een giga drukte. Toen we rond lunchtijd verder gingen, krioelde het in het water van de mensen. Het is ’s ochtends niet alleen rustiger in het park, als je later gaat is er ook nog een kans dat je helemaal niet binnen komt. Tijdens de drukste dagen wordt namelijk een maximum van 10.000 bezoekers aangehouden. Dit limiet wordt vaak al ’s ochtends bereikt. Als het park vol is, moet je wachten totdat bezoekers vertrekken. Dan kun je pas naar binnen. Zonde!

| LEES OOK: Op ontdekkingstocht met kinderen in het veelzijdige Sibenik |

2. Welke ingang en waar parkeren?

Het park heeft zes verschillende ingangen. De meeste bezoekers komen binnen via de ingangen bij Skradin en Lozovac. Vanaf Sibenik was het voor ons zo’n twaalf kilometer rijden naar Lozovac. Daar kun je de auto gratis parkeren. Je koopt een kaartje en kunt lopend het park in voor een twee tot drie uur durende wandeling. Je kunt je vanaf hier ook door een gratis pendelbus tot aan de Skradinski waterval laten brengen. De pendelbus rijdt van april tot oktober.

Vind je het leuk om al varend het park in te gaan? Dan stap je bij de Skradin ingang op de gratis boot die je naar Lozovac brengt. De boot vaart van april tot november. Ook bij deze ingang kun je gratis parkeren.

 

3. Neem een draagzak mee

Ga je met kleinere kinderen, houd er rekening mee dat het park niet geschikt is voor kinderwagens. Is je kind te klein voor de wandeling? Neem dan een draagzak mee. Kaya (6) kon de wandeling heel makkelijk aan en Ian (2) genoot van het mooie uitzicht op mijn rug vanuit de draagzak.

4. Vergeet geen zwemkleding en waterschoenen

Je kunt hier zwemmen bij de watervallen. Dat wil je natuurlijk niet missen! Trek zwemkleding aan of neem het mee en zorg voor een handdoek om je af te drogen. Iedereen verkleedt zich tussen de bomen, laat zijn spullen achter en plonst het water in bij de Skradinski waterval. Neem geen waardevolle spullen mee of laat iemand achter bij de spullen. Waterschoenen is ook geen overbodige luxe met alle rotsen en stenen in het water.

5. Draag goede schoenen

Ga je naar het Krka National park, laat je teenslippers dan thuis. Het wordt afgeraden om ze te dragen tijdens de wandeltocht. Je loopt heel wat meters, dus goede wandelschoenen en comfortabele kleding zijn een must.

6. Maak een boottocht

Vanaf Skradinski Buk kun je diverse boottochten maken. Kaartjes koop je bij de ingang van het park of vlakbij de waterval. Wil je een korte tocht maken, in twee uur word je naar het kloostereiland Visovac gebracht. Hier kun je een 16-eeuws klooster bezoeken. Je moet dan wel je schouders bedekken, dus houd daar rekening mee. Er is ook een tocht van 3,5 uur naar de waterval van Roski Slap. Je stopt dan kort op Visovac. Of kies voor een tocht van Roski Slap naar twee forten verderop. Waar je ook naartoe gaat, een boottocht is een absolute aanrader!

Meer lezen over Kroatië?

 

Ben jij wel eens bij de Krka watervallen geweest? Of was je meer onder de indruk van de Plitvice meren? Laat het weten in een reactie.

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie