tips van een local Walchsee

Tips van een local | 10x tips voor het Oostenrijkse Walchsee met kinderen

Bijna tien jaar geleden vertrokken Paul en Pauline met hun kinderen Toon (18), Job (16) en Anne (13) vanuit Opmeer naar het mooie Walchsee in Tirol in Oostenrijk. Paul kwam hier als kind al en het was liefde op het eerste gezicht. Walchsee ligt in een breed dal met veel zonuren aan het gelijknamige meer. Genoeg te beleven voor een gezinsvakantie, in de winter en zomer! 

 

Paul: ‘De rust, de bergen, frisse lucht en het landelijke sfeertje, ik voel me hier helemaal thuis. Qua weer is het vergelijkbaar met Nederland, alleen dan is alles wat extremer. Code rood in Nederland heeft hier volgens mij helemaal geen code’, lacht hij. ‘Er zitten winters tussen van -20, maar zonder de (Nederlandse) wind is het in het zonnetje zelfs dan heerlijk vertoeven. De zomers zijn vaak erg heet. Temperaturen dik in de 30 graden zijn geen uitzondering.’ Walchsee is volgens Paul een geweldige vakantiebestemming met kinderen. Er is van alles te doen. Lees snel verder voor zijn tien beste tips!

 

10x tips voor Walchsee met kinderen

1. Walchsee ligt aan een prachtig meer. Hier kun je heerlijk zwemmen, waterskiën, bootjes huren en vissen. Het meer is wel privé bezit, dus je moet bijna overal betalen om te mogen zwemmen. Maar verblijf je bijvoorbeeld op Camping Seespitz,  dan is de toegang gratis. Ook de meeste hotels en pensions betalen voor hun gasten de toegang tot het meer. Een hele prettige bijkomstigheid is de temperatuur van het water. Het is geen koud bergmeertje, maar kan in de zomer oplopen tot wel 25 graden.

 

2. Je hebt hier prachtige wandelroutes door de natuur. Bergwandelen is bij ons echt favoriet. En dan na een stevige wandeling lekker in een berghutje een koel drankje drinken en genieten van het uitzicht. Vaak is er op het hoogste punt een boek waar je zelf je naam in kunt schrijven. Dat vinden de kinderen altijd erg leuk.

3. Je komt hier in de winter natuurlijk om te skiën. Ga naar het familie skigebied Zahmerkeiser of naar de buurgemeente Kössen met een leuk Sunny Kids Park. In de winter heb je ook nog kilometers gratis Langlaufloipes.

 

4. Rodelen! In de zomer is het zo leuk om met een karretje in een grote glijbaan op je eigen tempo naar beneden te glijden. ’s Winters is er de gratis variant in de sneeuw. Er is zelfs een restaurant waar je na het skiën naartoe loopt (of met de laatste lift naartoe gaat) en na het avondeten gratis een slee mag lenen. Onder aan de berg laat je de rodel achter en de eigenaar van het restaurant haalt de rodels later weer op.

5. Mocht je slecht weer treffen, dan is er ook nog genoeg te doen. In de buurt zijn een aantal leuke binnenzwembaden met gigantische glijbanen en een wellness.

|LEES OOK: Ontdek wintersport met kleine kinderen in Willingen|

6. In Oostenrijk is zóveel te doen. Bezoek bijvoorbeeld de oude zoutmijn Salzbergwerk in Berchtesgaden. Superleuk voor kinderen. Want wat is er nou spannender dan diep onder de grond te gaan? Bezoek de mijn in speciale mijnwerkerskleding en ga per trein de mijn in. Met een glijbaantje kom je bij een ondergronds meer, waar je met een vlot overheen kunt. Avontuur wordt afgewisseld met spannende weetjes over zout. Leuk! Maar bezoek ook de prachtige Swarovski Kristalwereld in Wattens. In de tuin is een speeltoren van vier etages voor kinderen. Zelfs zweven is hier mogelijk!

7. Vanuit Walchsee kun je mooie stedentrips maken. Ga een dagje naar Salzburg, Innsbruck, Wenen, Rosenheim of pak de trein met een voordelig Bayernticket naar München en ga dan zeker langs dierentuin Hellabrunn.

8. Zijn jullie sportief? Ga dan mountainbiken! Voor de beginner en voor de gevorderde fietser zijn er prachtige gemarkeerde routes, maar ook vrije routes.

 

 

9. Vroeger gingen onze kinderen graag rodelen en skiën en ook bergwandelingen naar een watervalletje waren populair. Lekker picknicken in het bos of op een berg was ook altijd erg leuk en gezellig. Tegenwoordig trekt de See weer meer. Grote groepen jongeren gaan na de schooltijd lekker chillen en zwemmen in de Walchsee waar bij de beachbar een leuk aqua-fun park is opgebouwd.

10. Op zoek naar de leukste plekjes om te eten of koffie te drinken? Je drinkt heerlijke koffie en elke dag verse taartjes bij Ilgerhof. In het centrum van Walchsee vind je de Tiroolse traditionele herberg Fischerwirt. Een heerlijk restaurant met een Oostenrijkse kaart en een goede kok in de keuken.

In Kössen ga ik graag bij de Kaiseralm eten. Prachtige authentiek Oostenrijks restaurant met een heerlijke kaart en goed eten. Voor de grote eter zijn er in Kufstein een aantal lekkere wokrestaurants. Bij de Aschingeralm kun je heerlijk eten en voor kinderen is er een indoor glijbaan en een buitenspeelplaats.

 

 

Waar heb jij zin in gekregen: Oostenrijk in de winter of de zomer?

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie