vakantie met Renu Kashyap

Interview | 6x vakantie met stylist Renu Kashyap en haar mooie nomadengezin

Stylist Renu Kashyap is geboren met een ‘travellersheart’. Door haar werk als stylist voor oa Vogue komt ze op veel mooie plekken en de liefde voor reizen deelt ze graag met haar gezin. Zeven jaar geleden verhuisde Renu met haar man Bas Abels en hun dochter Skye Avelon naar het platteland van Ibiza. Daar runnen ze hun geweldige B&B Casa Amore, creëerde ze het boek Ibiza Bohemia, heeft ze een productiebedrijf voor shoots op Ibiza en Formentera én organiseert moeder en dochter retreats op Ibiza. Wauw, laat je inspireren door deze mooie en veelzijdige nomade.

 

1. Favoriete bestemming? 

Doordat we op een eiland wonen verlangen we minder naar strandvakanties dan voordat we hier kwamen wonen. We zijn gek op steden als New York, Parijs, London en Amsterdam omdat die juist zo anders zijn dan Ibiza. De Parade, het museum, naar  het theater of het Concertgebouw, voor ons zijn dat echte uitjes. Ibiza is dicht bij veel andere Europese landen, dus we gaan geregeld van het eiland af voor een korte citytrip.
 
Ik hou enorm van comfort en luxe, maar ik heb niets met enorme 5 sterrenhotels en lange buffettafels. Ik houd veel meer van kleine persoonlijk plekjes. Dan zit de luxe meer in de details en het charmante doordat alles met liefde is gedaan. Als we met Skye op vakantie gaan ben ik altijd op zoek naar dit soort plekjes. Maar wel die ook iets bijzonders voor haar te bieden hebben, zoals in de natuur waar ze kan vrij kan spelen.
 
*Wij zijn vorig jaar naar Maison Alauzet geweest in Zuid Frankrijk, een waanzinnige plek waar de kinderen in een kano de rivier over kunnen. We gaan zeker een keer terug.
 
*We zijn gek op Morocco, de riad van een goede vriendin en een van de mooiste en bijzondere plekken die ik ken. Ze heeft het met zo veel smaak en liefde opgezet, een echte aanrader. Een nachtje slapen in een tent in de woestijn onder de sterrenhemel is ook een aanrader, net als naar de hamam gaan. 
 

*Twee jaar geleden zijn we naar Tulum geweest met zijn heerlijk langgerekte en lege stranden.

 

2. Waar willen jullie Skye graag mee naartoe nemen? 

Op nummer 1 staat nu India, ik denk dat we in december dit jaar gaan. Ik ben half Indiaas en wil haar graag mijn roots laten zien. Ik hou zelf enorm van het land en de cultuur en kan niet wachten om die met haar te delen.
Een andere droom is om een jaar naar Bali te gaan, waar Skye op de Green school kan. Dit is voor mij een van de beste scholen die er is doordat ze erg bezig zijn met duurzaamheid en bewustzijn.

Een vriendin en mede stylist Kik Scheele is met haar man en 2 zoontjes voor 5 maanden op reis in een truck door Afrika. Ik vind dit soort reizen enorm inspirerend, de wereld is hun klaslokaal. 

Op mijn lijstje staan nog: een roadtrip met de campervan door America ( Sequioa, Yosemite, Arizona ) en Australië, leren surfen in Hawai of Costa rica, paardrijden met de gaucho’s in Argentinië, op safari in Afrika en naar de gorilla’s in Rwanda en met de rendieren door de sneeuw op zoek naar het noorderlicht.

 

 3. Waar geniet je het meest van als je samen reist?

Om samen een land echt te ontdekkenSkye is net zo avontuurlijk en leergierig als wij, dat is heel leuk om samen te delen.
We maken samen travelbooks, ik ben gek op de reisverslagen van fotograaf Peter Beard en gebruik deze als inspiratie. Door dingen te verzamelen en in te plakken samen met de polaroids die Skye maakt, kijk je beter om je heen. Alles proeven en open staan voor nieuwe dingen. 
We vertellen haar veel als we onderweg zijn. ‘Kijk dit, en moet je dat zien!’ Ook geniet ik ervan om samen in de natuur te zijn. Of samen een nieuwe sport leren zoals duiken of skiën of gaan hiken vind ik echt heerlijk. Maar het allerfijnste aan vakantie is gewoon het samen zijn. En dat niets hoeft. Als we met zijn 3en zijn hebben we niet zoveel nodig om gelukkig te zijn. Een kampvuur maken en aardappels erin poffen, beestjes zoeken onder een steen, stenen laten stuiteren in het water, samen luisteren naar de krekels of net uit het zwembad met een handdoek om en nat haar aan tafel eten, zijn allen gelukzaligende momenten waar ik intens van geniet.
 

4. Wat doe je echt nooit meer? 

Teveel willen doen en zien. Dat is niets voor kindervakanties. Bas en ik waren voordat Skye er was, gewend om met zijn 2en zoveel mogelijk plekken te bezoeken als we samen op reis gingen. We lieten ons leiden door het avontuur. Bijvoorbeeld in een trein vol met locals van Goa naar Kerala, of met een bootje met koffers eilandhoppen in Thailand. We zijn ook twee keer met de camper naar Burning Man in de woestijn van Nevada geweest. Dit zou ik met een klein kindje niet zo gauw doen. Toen we naar Bali gingen toen Skye 10 maanden oud was, had ze last van de klamheid en de warmte en hebben we een deel van onze plannen gewijzigd. Nu kijk ik naar Skye hoe ze zich aanpast aan het klimaat en de jetlag voordat we op doorreis gaan en gaan we in haar tempo. 

5. Wat wil je Skye meegeven op reis?

We leren Skye om de schoonheid in kleine dingen te waarderen en haar wereldwijs te maken. 
Door onze verhuizing naar Ibiza spreekt ze vier talen. Nederlands, Engels, Spaans en Frans en doordat ze opgegroeid is in onze Bed and Breakfast Casa Amore is ze erg sociaal. Hierdoor kan ze met veel mensen communiceren als we op reis zijn. Ook is ze net als wij een nomade, en past ze zich makkelijk aan aan een nieuwe plek.
Een stukje bewustzijn vinden wij belangrijk. Plastic rapen op het strand of langs een weeshuis om cadeautjes te brengen. Ik had dat ook meegekregen toen ik naar de Filipijnen ging toen ik acht jaar oud was. Mijn moeder is Filipijns en die reis heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik ben altijd dankbaar geweest dat ik op jonge leeftijd heb mogen zien hoe bevoorrecht wij zijn, en dat ik dat heb kunnen meenemen in mijn verdere leven.
 

6. Beste reistip?  

*Toen we naar Bali gingen, kon je in het vliegtuig een reiswiegje boeken die ze in de muur steken. Skye heeft toen de hele vlucht heerlijk liggen slapen en wij ook. Veel mensen weten dit niet en zitten onnodig met hun baby op schoot tijdens een lange vlucht.

 *Fris het vliegtuig in en er weer uit vind ik fijn. GOOP heeft hele fijne en lekker ruikende  organic beauty producten waardoor het vliegen iets comfortabeler wordt. Ik neem altijd een cashmere sjaal mee, vind ik fijner dan het fleece dekentje van het vliegtuig. White + Warren en Portolano hebben een travel set van een cashmere oogmasker en een wrap in dezelfde kleur. 
 
*Ik hou van gezonde voeding dus neem zelf vaak iets mee voor in het vliegtuig zodat we het vliegtuig eten niet hoeven te bestellen als je dat niet wilt. Bananenbrood van havermout bijvoorbeeld of cruditées. Ik reis sowieso altijd met genoeg eten bij ons zodat Skye nooit honger heeft.  Ik neem altijd mijn nutribulltet mee op reis, zodat we zelf gezonde en lekkere smooties kunnen maken.
 

* Als we naar een stad gaan dan gebruik ik de app Mapster. Je kunt dan thuis naar kindvriendelijke restaurants en plekken zoeken en deze in je Mapster zetten. Heel erg handig!

 

Na het lezen ook zo’n zin gekregen in Ibiza? Lees onze blogs over de leukste kindvriendelijke restaurants, tips van local Laura en waarom Ibiza áltijd een goed idee is.  

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie