Family yoga retreats & vakanties Europa en verder weg

Toplijstje | Check deze 5 magische family yoga retreats & vakanties

In de wereld waarin we nu leven, met veel prikkels en andere afleidingen, hebben niet alleen wij mama’s, maar ook de kids soms behoefte aan rust, ruimte en de natuur. En vele papa’s waarschijnlijk ook! Wij zijn dan ook blij dat er steeds meer family yoga retreats zijn. In Europa of verder weg, dit zijn onze favorieten om nader tot elkaar te komen, één te worden met de natuur en je creativiteit de ruimte te geven.

Top-5 family yoga retreats Europa en verder weg

De volgende 5 family yoga retreats hebben we gekozen op basis van de bestemming, uitstraling en het programma-aanbod. De eerste drie zijn op prachtige locaties in het zonnige Europa, maar je kunt natuurlijk ook voor een nog spannendere locatie kiezen! Moet je wel de extra vlieguren en kosten voor lief nemen.

1. My Daughter & Me Retreat Ibiza

Dit geweldige concept is afkomstig van Vogue stylist Reny Kashyap. Zeven jaar geleden verhuisde Renu met haar man Bas Abels en hun dochter Skye Avelon naar het idyllische platteland van Ibiza. Haar stunning bohemian chic stijl komt terug in hun fantastische B&B Casa Amore, het coffee table book dat ze over Ibiza uitgaf én haar vernieuwende retreat My Daughter & Me.

Het eerste wat ik lees op de site van My Daughter & Me is: To a child love is spelled T-I-M-E. Prachtig! Want daar draait het hier om; tijd voor en met elkaar hebben. Het doel is om de band tussen moeder en dochter te verstevigen , maar ook om quality time te bieden voor de moeders zelf. Spelen in het bos, yoga, massages, een bloemenceremonie, muziek maken, hiken, kinderkook workshop, moeder dochter photoshoot, dreamcatchers maken. Dit is nog maar een kleine greep van wat je op dit retreat kunt verwachten. En lucky me, want ik ben uitgenodigd! In de meivakantie gaan Mila en ik samen deelnemen aan Renu’s bijzondere retreat op Ibiza. Zin in! Ook jij kunt nog deelnemen, check de site voor meer info.

 

| LEES OOK: Het interview met Renu Kashyap over haar nomadengezin en reizen met kinderen |

2. Family Yoga Retreat Spanje

Slapen in een houten cabin of yurt is al een feestje, maar als je daarna ook nog kunt genieten van het bos, yoga met uitzicht op de bergen, schilderen, pottenbakken of je ervoor kiest om je circus skills te perfectioneren – dan is het helemaal feest! Het kan op dit retreat in elk geval. Uiteraard is het ook hier genieten van yummie vers organic food. Genieten!

3. The Mountain Ibiza Family Retreat

Net als Bali is ook Ibiza aan van onze favorieten. Daarom nog een tweede retreat op dit geweldige eiland. Je leest er binnenkort meer over, want Michèle gaat hier samen met Kaya naartoe. Geen wifi, tv of radio, kortom; geen afleidingen, maar vijf dagen lang samen ontspannen en elkaar nóg beter leren kennen. Het fijne aan dit retreat is dat ook papa’s welkom zijn. Het programma bestaat uit familie yoga & meditatie, het ontdekken van de natuur, heerlijke homemade & gezonde maaltijden, kampvuur, dansen, transformational breathing, kids activiteiten en rituelen. Alles om jullie nader tot elkaar te brengen. Wil je het gewoon zelf ervaren? Check dan de site van The Mountain Ibiza voor meer info.

 

| LEES OOK: De 7 stranden op Ibiza die je niet mag missen met kinderen, want deze zijn het meest kidsproof! |

Family yoga retreats buiten Europa

Is een yoga retreat met de kids je nog niet avontuurlijk genoeg, kies dan voor een bestemming verder weg! Wat dacht je bijvoorbeeld van Panama of?

4. Family yoga retreat Santa Catalina Panama

Het is even vliegen voor een 5-daagse retreat, maar je kunt het natuurlijk ook een onderdeel laten zijn van jullie gezinsvakantie Panama. Heerlijk om je vakantie mee te starten, of juist om mee af te sluiten om alle nieuwe ervaringen en prikkels een plekje te geven. Er zijn veel gezinsactiviteiten, maar je kunt als ouders ook aan parent-only yoga classes deelnemen, terwijl er voor de kinderen STEM experiential learning programs zijn; science, technology, engineering & math. Samen kunnen jullie surfen, zwemmen, suppen, yogalessen volgen en creatief bezig zijn, alles om de band tussen jou en je kinderen te versterken tijdens het 5 Night Family Yoga Adventure Retreat.

5. Holymama mother & child retreat Bali & Goa

Jullie weten dat ik fan van Bali ben, er zijn zoveel mooie kidsproof plekjes op Bali. Maar er zijn op Bali ook heerlijke kindvriendelijke stranden waar het water rustig afloopt zodat je kleintjes er lekker kunnen spelen. En als dit nog niet genoeg is, maak dan kennis met Holymama. Zij biedt op Bali, maar ook in het magische Goa, Mother & Child retreats aan. Op Bali vindt het retreat uiteraard in het creatieve hart van het eiland plaats; op een hidden gem in Ubud.

Een openingsceremonie, intuitieve muziekworkshop, traditionele massages, yoga classes en creatieve kids programma’s zijn allemaal inbegrepen. Net als de adembenemende natuur en het heerlijke Balinese eten.

| Lees ook: Ubud is het creatieve en spirituele hart van Bali, dé plek waar je een magische tijd kunt beleven met je gezin |

Heb jij al eens een family of moeder-dochter yoga retreat overwogen? Of misschien zelfs al eens meegemaakt? Laat het ons weten in een reactie!

 

 

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie