Familiehotel Lake Bohinj: hier wil je overnachten!

Toplijstje | Vakantie West-Slovenië; de 7 leukste plekjes & tips

Afgelopen zomer heb ik mijn vakantie in West-Slovenië doorgebracht. Ik heb een deel alleen verkend, nu ik als single moeder meer vrije tijd heb en dus ook alleen kan reizen. Daarna heeft mijn kleine meid zich bij mij gevoegd. Samen hebben we dit deel van het prachtige land ontdekt. En dat was heerlijk! In dit blogartikel deel ik de leukste plekken van West-Slovenië met je. Lees je mee?

Waarom je voor een vakantie in West-Slovenië moet kiezen

In het westen van Slovenië vind je een mooie mix van natuur en cultuur. En hoe! Hier komen de relatief onbekende Julische Alpen vol met gletsjers, bergmeren en watervallen samen met Italiaanse invloeden in het zuidwesten in plaatsjes als Piran. Door de variëteit aan landschappen, grond en temperatuur tref je hier ook uiteenlopende lokale specialiteiten, zoals de Tolmin kaas,

| Lees ook: Speeltuinen, trampolines, musea en meer kids fun in Ljubljana! |

1. Start je vakantie in West-Slovenië in Ljubljana

Ljubljana is een verrassend leuke stad! Je brengt hier met gemak drie gezellige dagen door. Er zijn vele festivals, marktjes en leuke boetiekjes. Maar er zijn ook sportievere manieren om de stad en haar directe omgeving te ontdekken. Huur een fiets bijvoorbeeld, of pak een kano. Wel het water op, maar liever ontspannen? Kies dan voor een mooie houten rondvaartboot. Ook leuk!

 

2. Van Ljubljana naar Lake Bohinj

Na Ljubljana ben ik doorgereisd naar Lake Bohinj. Ik heb bewust niet gekozen voor Lake Bled, maar voor Lake Bohinj. De laatste is namelijk een stuk rustiger dan het gehypte Bled. En de echte kenners zeggen dat Bohinj eigenlijk nog mooier is dan Bled! Als op vakantie gaat naar West-Slovenië start je waarschijnlijk net als ik in Ljubljana en dan is het heerlijk om daarna lekker de natuur op te zoeken. Hier kunnen sportievelingen en natuurliefhebbers echt hun hart ophalen. Zwemmen, varen, kanoën, suppen, hiken, mountainbiken, er is zoveel te doen qua outdoor activiteiten! Ook al is het in Bohinj rustiger dan in Bled, rondom het meer in het weekend of tijdens vakanties kan het nog gezellig druk zijn. Maar trek erop uit en je vindt zo een rustig plekje langs een mooie fietsroute, of een fijne picknickplek aan de andere kant van het meer, waar minder mensen komen. Bohinj is écht een plek om te ontspannen en de veelzijdigheid van dit mooie land te ervaren.

 

| Lees ook: Dit familiehotel in Bohinj is een paradijs voor kinderen! |

3. Knus Kobarid

Kobarid was voor ons dé uitvalsbasis voor diverse dagtrips, maar is zelf ook een fijne bestemming. Kobarid is een enig dorpje waar je leuke campings vindt, zoals de kindvriendelijke ecocamping Kamp Koren, maar in de omgeving is van alles te doen. Zo kun je er heel goed paragliden, wandelen, genieten van de prachtige turkooizen Soca rivier of naar een van de watervallen. Lees hier wat er allemaal in Kobarid te doen is.

 

4. Romantisch Goriska Brda

Tuscane, eat your heart out, want Goriska Brda is net zo mooi! Glooiende landschappen onder de warme zon, wijnranken zo ver je kunt kijken, verse kiwi’s en vijgen gewoon langs de weg. Het is hier genieten. En wat het nog leuker maakt, is dat je hier bij verschillende wijnboeren kunt overnachten. Kies voor een wijnhuis met een zwembad, want het kan er best heet zijn en daarnaast zorgt het natuurlijk voor leuk vertier voor de kids! Overnachten bij een wijnboer in Slovenië doe je hier.

 

| Lees ook: Dit zijn de 9 highlights voor een vakantie Slovenië met kinderen! |

5. Bezoek het wintersportgebied Kranjska Gora in de zomer

Dat Kranjska Gora niet alleen in de winter een gezellig vakantieoord is, hebben we zelf mogen meemaken. In de zomer hebben we Kranjska Gora namelijk vanuit Kobarid aangedaan en dat was een groot succes! Een gemoedelijk plaatsje waar je geniet van kneuterige marktjes, oude koeienstallen, mooie wandelingen en natuurlijk de zomerrodelbaan! Maar er zijn nog meer leuke attracties voor kinderen, lees er meer over in mijn blog over wat er te doen is in Kranjska Gora in de zomer.

 

6. Bovec

Bovec is een schattig dorpje aan de rand van Triglav National Park. Voor echte watersportliefhebbers is dit het walhalla, want je kunt hier geweldig raften, kajakken en tuben op de Soca rivier. Ook kun je op sommige plekken snorkelen of van natuurlijke glijbanen en kleine watervallen glijden. Niet aan te raden met echt kleine kinderen, maar dan kun je er ook voor kiezen om lekker te wandelen. De natuur is hier prachtig, dus echt genieten tijdens een flinke hike. De Tolmin Gorge is ook een bezoekje waard, een indrukwekkende kloof die gevormd is door de Tolminska rivier en pronkt met prachtig helder turkooizen water. Bovec is echt een plaats waar je geniet van het buitenleven, de frisse lucht en de rust. Heerlijk!

 

7. Pretty Piran

Ook hier waan je je in het Mediterraanse gebied, wat een fijn kustplaatsje is dit zeg. Slovenië heeft maar een klein stukje kust, maar dat vind je dus hier. Verwacht geen stranden zoals je die misschien gewend bent in Italië of Spanje, maar er zijn vele gezinnen die zich hier uitstekend weten te vermaken! De straatjes zijn smal en de pleintjes romantisch, daarnaast kun je er heerlijk (verse vis) eten. In Piran is de sfeer gemoedelijk, heerlijk om een paar dagen van de zon, het strand en terrasjes te genieten. In dit blogartikel lees je wat er in Piran te doen is.

 

Weet jij al waar je je volgende vakantie gaat doorbrengen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie