Reykjavik met kinderen - tips en wat te doen

Blog | Reykjavik met kinderen; to do tips & leeftijdsadvies

Eind januari was ik een kleine 4 dagen in Reykjavik, een geweldig voorproefje van wat dit spectaculaire land allemaal te bieden heeft. Eerlijk is eerlijk, het was ‘mommy-time’ dus ik was samen met een vriendin en niet met Mila. Maar waar ik ook kom, ik kijk altijd of de bestemming of activiteit kidsproof is. Zo ook in IJsland!

Een ding weet ik zeker, ik ga zeker nog eens naar IJsland terug. Langer en in het voorjaar of de zomer. Zelf een auto huren en lekker het eiland over crossen. Maar voor nu deel ik al mijn tips voor Reykjavik met kinderen met je.

 

Wat is er in Reykjavik met kinderen te doen?

Reykjavik is een gezellige, compacte stad. Als je van de afwisseling stad en natuur houdt is Reykjavik echt de perfecte bestemming! In de stad zelf kun je genieten van de welbekende hotdogstandjes, leuke winkeltjes, een kleurrijke vlooienmarkt, een gezellige haven, de bekende Hallgrímskirkja en natuurlijk het opvallende Sólfar Viking sculptuur aan het water. Dit combineer je vervolgens met één of twee dagen indrukwekkende IJslandse natuur. Wat mij betreft best of both worlds! De leukste activiteiten zal ik voor je uitlichten.

Kolaportid Vlooienmarkt Reykjavik

In het centrum van Reykjavik vind je Kolaportid, dé vlooienmarkt van Reykjavik. Hier kijk je je ogen uit, ook je kinderen. Niet alleen vind je er veel vis en andere lokale specialiteiten zoals lavazout en chocolade, je treft er ook platenspelers, platen, oude legerkleding, handgemaakte sieraden, antieke fotocamera’s & speelgoed, schilderijen en nog veel meer gekke snuisterijen. Heerlijk om hier te struinen, onderhandelen en kopen!

 

De top van de Hallgrímskirkja op

Het ontwerp van deze Lutherse kerk is gebaseerd op de woeste vulkanische natuur van IJsland en het is vernoemd naar IJslands bekendste dichter; Hallgrimur Petursson. Met zijn 74,5 meter is dit de hoogste kerk van IJsland. Heb je geen hoogtevrees, ga dan dus met de lift omhoog de Hallgrímskirkja op. Sowieso is de kerk vanwege de bijzondere architectuur al een bezoek waard. Maar het is ook heel leuk om de stad met haar kleurrijke huisjes van bovenaf te zien en hier foto’s van de ondergaande zon te maken.

 

Het Sólfar Viking sculptuur bewonderen

The Sun Voyager, in het IJslands Sólfar, betekent Zonnevaarder. Het is een stalen kunstwerk op de plek waarvan gedacht wordt dat hier de Noorse stamhoofd en viking Ingólfur Arnarson voor het eerst aan land kwam. De droomboot is een ode aan de zon en koerst iets naar de zonsondergang in het noorden. IJsland telt vele saga’s, levendige verhalen die van generatie op generatie worden doorverteld. Dit is ook zo een prachtig verhaal over ruige vikingen en spannende avonturen. Elfen, trollen en dwergen komen ook veel in IJslandse saga’s voor. Maar dit verhaal heeft dus een heus sculptuur gekregen, wat ontzettend fotogeniek is en hele mooie plaatjes oplevert. Neem je kids er mee naartoe en vertel ze over de geschiedenis terwijl je leuke kiekjes schiet! Succes gegarandeerd.

Golden Circle IJsland met kinderen

Mijn stedentripje Reykjavik was mede een succes doordat we de stad konden combineren met de overweldigende cultuur. Omdat wij er maar kort waren hebben we gekozen voor een georganiseerde Golden Circle dagtour via Reykjavik Sightseeing. Een goede keuze als je het mij vraagt! De highlights van de golden circle pak je in één dag mee: Geysir Hot Springs, Gullfoss Waterfall en Þingvellir National Park. De bus was ontzettend comfortabel; brede stoelen, een toilet, verwarming, iPad met audio in 10 talen, gratis wifi en aansluiting voor je oplader. Ideaal! Maar nog belangrijker; de ontzettend leuke tourguide kreeg iedereen mee in zijn persoonlijke en levendige verhalen. Dit maakte de trip nóg leuker! Echt een aanrader.

 

Reykjavik met kinderen; wel of niet?

Ja en nee! Ik ben er een kleine vier dagen geweest en omdat ik met een vriendin was heb ik het natuurlijk anders beleefd. Natuurlijk heb ik gekeken of Reykjavik kidsproof is en wat er zoal voor gezinnen te doen is. Maar nogmaals; ik ben er niet met Mila geweest en dan is het toch anders oordelen. Op basis van wat ik nu zelf gezien en gedaan heb kan ik concluderen dat er best leuke dingen voor kids te doen zijn. Dat heb je hierboven gelezen. Maar….het succes van je stedentrip Reykjavik met kinderen hangt naar mijn mening af van de leeftijd van je kroost.

Met baby’s is het hier heerlijk rondreizen. IJsland en ook de stad Reykjavik is  modern, veilig en schoon met geweldige voorzieningen. Worden ze wat ouder, dan weet ik niet of je ze nou al heel blij kunt maken met dagtripjes in de natuur. Ja, het is er prachtig, maar dat gaan ze denk ik pas waarderen als ze ouder zijn. Ik ga zeker nog een poging wagen als Mila ouder is en we wat actievere excursies kunnen ondernemen. Maar dan denk ik aan een leeftijd van een jaar of twaalf, dus nog even geduld!

Heb jij wel eens nagedacht over een stedentrip Reykjavik met kinderen? Laat het weten in een reactie!

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie