Gili islands met kinderen; kindvriendelijke tips en accommodaties

Toplijstje | Top-5 kindvriendelijke stranden op het heerlijke Bali

Bali is één van mijn favoriete bestemmingen met kinderen. Jong of oud, vermaken gaan jullie je hier zeker. Ja, het is lang vliegen, maar de stranden lopen langzaam af, de bevolking is gék op je kroost, het eten is gezond en lekker én het is een goed te bereizen eiland.

De hierboven beschreven redenen zijn voor mij belangrijk genoeg om vaker naar Bali terug te keren. Maar ik hoor je denken, is Bali niet duur? De tickets zijn inderdaad rond de € 700 – € 900. Begin op tijd met zoeken, dan is het nog best te doen. Maar…het leven daar is véél goedkoper dan een vakantie op een camping aan een van de Spaanse Costa’s, of op een of andere glamping aan een beroemd Italiaans meer. Drie weken Bali of twee weken Europa…ik kan bijna niet kiezen! Maar om je een handje op weg te helpen deel ik deze fantastische kindvriendelijke stranden op Bali met je. Enjoy!

| Lees ook: rondreizen op Bali met kinderen, dit is de ultieme route! |

1. Kindvriendelijke stranden in Sanur

Sanur is een van die 10 leuke plekjes op Bali die je écht een paar dagen moet aandoen met je gezin. Ja, het is er wat drukker en toeristischer, maar dat betekent ook dat je er alles kunt vinden wat je nodig hebt. Van grote hotels met animatie, tot kleine boetiekhotels in Bali stijl. Winkeltjes met souvenirs, maar ook boetiekjes met mooie kaftans. Vele restaurantjes en warungs in alle vormen en smaken én voorzieningen voor jong en oud. Prima dus om hier een paar dagen te acclimatiseren na een lange vliegreis. Je vindt er namelijk ook heel fijne strandjes voor jou en je kids. Er loopt een smalle boulevard langs de stranden van Sanur waar overheen gejogd en gefietst wordt. Tip; huur fietsen en ga dit zelf ook doen. Zo ben je flexibel en bekijk je per dag welk stukje strand je wilt ontdekken. Waar je ook je handdoek neerlegt, het gele zand loopt langzaam in het heldere water af en het water is heerlijk helder!

 

2. Dolfijnen spotten vanaf het strand in Lovina

Dolfijnen spotten vanaf een gitzwart strand? Dat kan in Lovina! Het is natuurlijk wel een trekpleister, maar het is nog altijd minder druk dan het dynamische zuiden dat veel mensen trekt naar Seminyak en Kuta. Ook hier lopen de stranden langzaam af in het zeewater. Het zwarte zand en de dolfijnen maken het natuurlijk extra speciaal. Als je je kinderen helemaal enthousiast hebt gemaakt vanwege de dolfijnen, zorg dan wel dat je er op tijd bent. Bij zonsopgang heb je namelijk de meeste kans om ze te zien. Maar dat moet met kleine kinderen vast geen probleem zijn 😉

| Lees ook: Wat is er op Bali met kinderen te doen? 10 tips! |

3. Gili islands met kinderen

Och, de Gili eilanden. Hier kan ik uren over schrijven, maar ook uren doorbrengen. Want niets zo fijn als de Gili eilanden. Oké, dit is misschien niet helemaal eerlijk, want het gaat om de Gili eilanden en dat is dus niet Bali. Maar veel mensen combineren Bali met de Gili’s. En mocht je dat nog niet van plan zijn, lees dan dit blogartikel over de Gili eilanden met kinderen eens! Ben je op de Gili eilanden met je gezin, dan bevind je je in het paradijs. Witte zandstranden, helder water zoals je nog nooit hebt gezien, Nemo visjes die tussen je benen door zwemmen, houten hutjes en al vroeg in de middag aan de cocktails. Het leven is fijn op de Gili’s. Oh ja, de stranden. De stranden zijn hier perfect voor je kinderen. Rustig aflopend, schoon en overzichtelijk. En dat in het paradijs dus, had ik dat al gezegd?

 

4. Potato Head Beachclub aan het strand van Seminyak

Deze hippe beachclub is een begrip op Bali en ook al komen er veel beachbabes en surfdudes, het is ook echt de moeite waard met kinderen! Het ziet er waanzinnig uit, totaal niet zoals de beachclubs die je eerder hebt gezien (waar dan ook). Ik weet zeker dat je kinderen zich aan het in- en exterieur zullen vergapen, net als jij. Heb je lekker in de zee gespeeld en gezwommen, duik dan daarna in het zwembad van de beachclub. Lekker al het zout van je afspoelen! Ook voor de kleintjes is er deel met ondiep water. Even geen zin meer in water? Ga dan lekker spelen op het grasveld! Tussendoor kun je bij één van de restaurants die bij de club horen lekker eten. Voor de kleintjes zijn er kinderstoelen. Enige nadeel is dat het hier niet goedkoop is! Maar wel een super beachclub aan een stukje super strand. Best of both worlds!

| Lees ook: Dit zijn de 10 leukste plekken op Bali die helemaal kidsproof zijn! |

5. Luxe & Comfort in Nusa Dua trekt gezinnen aan

In Nusa Dua tref je vooral gezinnen met kinderen aan en honeymooners. Waarom? Op Bali is Nusa Dua de bestemming die het meest ontwikkeld, modern en luxe is. En dit comfort trekt natuurlijk families aan en stellen die de romantiek opzoeken. De gehele oostkust van het schiereiland betreft eigenlijk Nusa Dua, een relaxte badplaats met witte stranden, hoge palmbomen en een rustige azuurblauwe zee. Een paradijselijk stukje Bali, alhoewel Bali zelf natuurlijk ook al een waar paradijs is. Aan dit stukje kust vind je de mooiste vijfsterrenresorts, design villa’s en chique hotels die allemaal heerlijk zachte strandbedjes op het fijne zand hebben uitgestald. Puur genieten hier!

 

Als ik je nu nog niet overtuigd heb van Bali met kinderen weet ik het ook niet meer! Nog meer tips nodig of heb je specifieke vragen? Laat dan een reactie achter onder dit bericht. Ook als je zelf nog een tip hebt voor een kindvriendelijk strand op Bali.

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie