Bucketlist reizen met kinderen

Toplijstje | Must read: mijn top-5 bucketlist reizen met kinderen

Iedereen heeft bucketlist reizen in z’n hoofd zitten, of misschien zelfs wel ergens in een mooi boekje genoteerd, een dagboek wellicht. Zeker als je net als ik meer dan gemiddeld van reizen houdt denk je hierover na. Gelukkig zijn veel van mijn bucketlist reizen met kinderen ook echt realiseerbaar, helemaal familyproof. Het is alleen een kwestie van tijd. Tijd, sparen, plannen en boeken! Zo was één van mijn bucketlist reizen zelfs al gepland, maar kan ‘ie helaas niet doorgaan….

Er zijn nog heel wat landen die ik graag wil bezoeken. Argentinië, Israël, Japan, Noorwegen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar bucketlist reizen zijn het niet, bucketlist bestemmingen eerder. De reizen die ik ooit met Mila wil maken vind je hieronder. Ik ben ook benieuwd naar jouw bucketlist reizen!

| Lees ook: 5x toffe activiteiten in Lapland met kinderen |

1. Gezinsreis door Canada per camper

Hét vervoersmiddel om Canada te ontdekken als je het mij vraagt. Besneeuwde bergtoppen, turkooizen meren, imposante watervallen, maar ook hippe steden en knusse dorpjes. Canada heeft het allemaal. Niet alleen is het een veelzijdige bestemming, het is er ook veilig en schoon. Ideaal met kinderen dus! Groot is Canada, dus met een drie- of vierweekse campertrip kun je natuurlijk lang niet alles zien. Als ik moet kiezen zou ik eerst voor West-Canada gaan; een route door de reusachtige Canadian Rockies, Banff en Jasper National Park. Vanuit de Rockies verder naar de kust van British Columbia en de oerbossen op Vancouver Island.

 

2. Met een VW busje door Europa toeren

Van een camper naar een busje! Voor mooie reizen hoef je echt niet ver te gaan! Europa is prachtig en er is nog zoveel onontdekt. Het lijkt mij geweldig om wat langer de tijd te hebben en lekker met een VW busje in een knalkleur de leukste bestemmingen af te gaan. Vorig jaar zomer hebben we Slovenië ontdekt. Dat is ons zo goed bevallen, misschien zouden we met zo’n busje nog wel meer van de Balkan kunnen ontdekken. Oostenrijk is ook prachtig en heb ik eigenlijk alleen nog maar als wintersportbestemming ervaren. Of we rijden via de kust helemaal zuidwaarts om de leukste Franse stadjes en Spaanse dorpjes te ontdekken. Om vervolgens de oversteek te maken naar Marokko. Kan ik de plekken bezoeken die ik tijdens eerdere reizen naar Marokko nog niet heb kunnen aandoen. Dat lijkt mij ook te gek! Jongens, waar kan ik zo’n busje huren? Count me in!

 

| Lees ook: veelzijdig Valencia met kinderen, lees al onze tips! | 

3. Camperreis door kindvriendelijk Scandinavië

Blijkbaar ben ik erg into busjes, campers en treinen, want ook Scandinavië ontdek ik graag per camper! Ik ben al eens in Kopenhagen geweest, wat ik super vond. En ook Aarhus is erg leuk met kinderen, dus daar zou ik zeker weer heengaan tijdens onze camperreis door Scandinavië. Maar ik zou ook heel graag Zweden en Noorwegen willen ontdekken. Het lijkt mij heerlijk om lange stukken door dit mooiegebied te rijden, op de mooiste plekjes te parkeren en te genieten van de natuur, maar ook om hygge en lagom te ervaren zonder enige haast. Heb jij dé tip voor een mooie rondreis door Scandinavië per camper? Ik ben benieuwd naar je route, dus laat zeker een reactie achter onder dit bericht!

 

4. Glacier Express Zwitserland

Een reis die ik al heel lang wil maken, is een 5-daagse treinreis door Zwitserland. En niet zomaar een reis, maar een prachtige route met de legendarische Glacier Express, eventueel gecombineerd met de Bernina Express. Omdat ik groot voorstander ben van het realiseren van je dromen (dream, plan, go), stond deze reis gepland voor dit jaar, maart om precies te zijn. En deze keer zou ík weer als kind meereizen, ik zou deze trip namelijk met mijn vader gaan maken.

De Glacier-Express is een sneltrein in Zwitserland die sinds 1930 de plaatsen St. Moritz, Chur, Disentis, Andermatt, Brig en Zermatt verbindt. Omdat ik als klein meisje vroeger al ieder jaar met mijn ouders en broertje op wintersport ging in de omgeving van Zermatt, zou deze reis extra speciaal zijn.

Helaas hebben mijn vader en ik de reis moeten annuleren wegens de gezondheid van mijn vader. Hij is ernstig ziek geweest, nog herstellende van de operatie en afhankelijk van zware medicijnen. Zijn gezondheid is, zacht uitgedrukt, niet optimaal. Hij is niet fit genoeg, waardoor je er natuurlijk minder van kunt genieten. Hopelijk lukt het volgend jaar. Hij is dan 70, een mooi moment om dan onze bucketlistreis te gaan maken!

 

5. De Trans Mongolië Express met kinderen

Iets verder weg en iets gedurfder is een reis met de Trans Mongolië Express. Dat is toch gewoon de reis van je leven? Mijn oom en tante hebben deze treinreis afgelegd, dus ik heb het niet van een vreemd. Je reist dwars door drie kleurrijke landen; Rusland, Mongolië en China, waarbij je start in Moskou. Een stad waar ik vorig jaar nog ben geweest. Moskou met kleine kinderen vind ik dit minder geschikt, daarom zou ik ervoor kiezen om de Trans Mongolië Express te ondernemen als Mila een (jonge) tiener is. Maar natuurlijk ook omdat dit een wat minder comfortabele reis is dan met een camper door Canada toeren is. Mocht je wél met kleine kinderen deze reis willen afleggen, dan is er onderweg veel moois en leuks te zien…

  • Het Fairytale Park in Jekaterinburg. Een themapark over de traditionele Oeral-volkscultuur.
  • Boottochtje maken op het Baikalmeer
  • Slapen in een traditionele gertent bij een nomadenfamilie op de steppe van Mongolië
  • In Ulaanbataar kun je een van deze leuke musea bezoeken; Museum of Intelligence, het Dinosaurus museum en het 3D museum
  • De Verboden Stad bezoeken in Beijing
  • Panda’s bewonderen in de dierentuin van Beijing

 

 

| Lees ook: 5 originele tips voor een paar dagen Moskou! |

Er zijn nog veel meer mooie reizen te bedenken, maar dit zijn mijn toppers! De reizen die ik écht graag wil maken met Mila samen. Wat zijn voor jou echte bucketlist reizen met je kroost? Laat het weten in een reactie!

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie