Guatemala met kinderen bezoeken, vergeet Antigua niet!

Toplijstje | 7x reizen met kinderen naar de meest idyllische dorpjes & stadjes wereldwijd

Het leukst aan reizen met kinderen vind ik het zoeken naar échte pareltjes. Van die fijne plekjes waar alles klopt; de juiste vibe, leuke mensen, gezellige to do’s, idyllische straatjes, een authentiek karakter en niet te toeristisch. Er zijn bijna geen plekken meer waar géén toeristen komen, dus over hidden gems hoor je mij niet. Maar dat hoeft ook niet, want tegelijkertijd wil je je kinderen op vakantie ook comfort bieden. Deze lijst bestaat uit 12 dorpen en stadjes wereldwijd die dit allemaal in zich hebben.

Deze idyllische dorpjes en stadjes zijn pareltjes om het gevoel dat ze jou daar geven. Want dat is het belangrijkste. Jezelf gelukkig en at ease voelen. En op de ene plek heb je dat meer dan op de andere plek. Dit zijn ze voor mij. De 12 meest idyllische dorpjes en stadjes wereldwijd die je écht met je kinderen zou moeten bezoeken. Echt. Ooit.

Het kleurrijke Antigua in Guatemala

Een van mijn persoonlijke favorieten: Antigua. Tijdens een backpackreis door Mexico, Guatemala en Belize in 2008 heb ik het prachtige bergdorp Antigua ontdekt. Wat een kleuren, vriendelijke mensen, rust en geuren. Geweldig! Niet zo gek dat we ons verblijf hier hebben verlengd. De Maya cultuur wordt hier in ere gehouden. Zo zie je op elke straathoek locals traditionele Maya kleden en poncho’s maken in felroze, knalrood, turkoois en diepgroen. Je wordt er hebberig van! De vervallen panden in lichtgeel of oudroze steken mooi af tegen de felblauwe lucht, met op de achtergrond een indrukwekkende vulkaan. Antigua is een heerlijke stad met kinderen, omdat je hier de perfecte mix vindt van cultuur, natuur, rust en gezelligheid. Het is er levendig, maar niet te. Idyllische straatjes wisselen zich af met mooie pleintjes en parkjes om te picknicken. De sfeer is er relaxed en het uitzicht prachtig.

Tot rust en elkaar komen in creatief Ubud, Bali

Twee keer ben ik op Bali geweest en ik zou zo weer teruggaan. De rondreis die we twee jaar geleden op Bali gemaakt hebben was te gek. En ook al is er veel veranderd in die 7 jaar ertussen (veel drukker!), Bali is en blijft magisch. En dan vooral Ubud. Voor mij wel in elk geval! Wat Ubud zo bijzonder maakt? Het eiland kan hectisch zijn, maar er zijn heel veel mooie plekjes op Bali en op sommige plekken in Ubud staat de tijd zelfs even stil. Je vindt er weelderige groene rijstvelden waar oude Balinese dames nog aan het werk zijn. Maar ook prachtige familievilla’s verstopt tussen het groen.

Net buiten Ubud vind je kronkelige stofweggetjes waar kindjes met elkaar spelen en kippen vrolijk ronddartelen. Duik je het creatieve centrum in, dan vind je kunstenaars waar je als gezin de leukste workshops kunt volgen. En meditatiecentra voor jong en oud, net als yogastudio’s voor ouders en kids. Maar er is nog zoveel meer te doen op Bali met kinderen. Na een dag buiten kies je voor een van de gezellige restaurantjes, waar je geniet van de lekkerste verse vis of de beste vegan dish die je ooit gegeten hebt!

 

| Lees ook: 10x luxe familiehotels op Bali die je vakantie hemels maken! |

Klein Azië in het gezellige Hoi An, Vietnam

Alweer een hele tijd geleden, in 2007 alweer, ben ik van noord naar zuid Vietnam gereisd door de lucht, over de weg en per spoor. Een van mijn leukste reizen! Waarom? Vietnam is Azië in het klein. Je vindt er alles: cultuur (in Hanoi bijvoorbeeld), groene bergen in het noorden (het prachtige Sapa), maar ook een indrukwekkende jungle in het zuiden waar je hele leuke trekkings kunt doen met het gezin. Vergeet ook de fantastische stranden en het heerlijke eten niet. En naast grote, hysterische steden als Ho Chi Minh City, zijn er ook onwijs leuke authentieke dorpjes en stadjes die een onvergetelijke indruk achterlaten. Hoi An is zo een stadje bijvoorbeeld.

Kleine straatjes gedecoreerd met wuivende palmen en rode lampionnetjes, waar vrouwen langs de kant hun avond maaltje voorbereiden, laten je écht niet twijfelen om langer in Hoi An te blijven. Pak een bootje, volg een kookworkshop, ga chillen op het strandje, pak de fiets richting de rijstvelden of ga op zoek naar de mooiste lampionnetjes; er is hier van alles te doen. Maar op een relaxte manier, niemand heeft haast. In Hoi An kom je tot rust en geniet je van de gezelligheid én elkaar!

 

Yoga, surfen en struinen door Essaouira, Marokko

East meets west in Essaouira, een levendig maar tegelijkertijd relaxed kuststadje in Marokko. Yogi’s en surfers mixen zich tussen karakteristieke vissers en handelslui. Iedereen beweegt zich op een ontspannen manier langs elkaar heen. Niemand heeft haast, iedereen doet z’n ding. Dit trekt ook kunstenaars en muzikanten aan, kleur en creativiteit zie je dan ook overal. Deze bijzonder mix van mensen, stijlen en interesses zorgt voor een fascinerend bohemian chic wereldje met typische Marokkaanse invloeden. Een vibe waar wij ons in elk geval heel prettig voelen! Het zorgt er ook voor dat er allemaal leuke dingen te doen zijn, zoals de binnenkomst van vissersboten bekijken, Gnaoua muziek luisteren (typisch iets van hier), surfen of….lees snel ons blogartikel over kindvriendelijk Essaouira zelf met daarin onder andere de 5 leukste to do’s!

 

| Lees ook: Dit zijn 5 kindvriendelijke riads in Marrakech die je citytrip leuk én comfortabel maken |

Kids fun op z’n Frans in het authentieke Cap d’Antibes

Zo mooi en zo Frans: Cap d’Antibes. Vlakbij Nice, aan de kust, vind je dit mooie plekje. Smalle straatjes, mooie pleintjes, een indrukwekkende haven en fantastisch uitzicht op de besneeuwde Franse alpen; mooier wordt het niet. Ik had het geluk om Antibes tijdens een persreis te ontdekken. En hoe! Ik heb prachtige wandelingen gemaakt, glas geblazen, de schildersroute gelopen, de geweldige haven verkend, heerlijk gewinkeld en genoten van een ijsje op het strand. Maar Antibes biedt nog zoveel meer! Ik heb een uitgebreid artikel over mijn verblijf in Antibes geschreven. Over waarom ik vind dat je hier met je kinderen heen moet en wat je kunt verwachten. Snel lezen!

 

Helemaal verantwoord is het eco-paradijs Tulum in Mexico

Nee, ga als-je-blieft niet naar Cancun, daar is echt niets aan! Ook Playa del Carmen moet je zo snel mogelijk verlaten. Reis met je gezin door naar Tulum, het eco-paradijs van Mexico waar duurzaam toerisme centraal staat. In Tulum vind je, in tegenstelling tot Cancun of Playa del Carmen, geen betonnen kolossen die ‘gezellige’ hotels moeten voorstellen. Wél tref je overal kleine cabins met rieten daken, authentieke witgeverfde huisjes en kleinschalige boetiekhotels die op zon- of windenergie draaien. Tel daar een een fijn wit poederstrand, wuivende palmen, pure gerechten, fresh juices, Maya ruines, turkoois zeewater en een schildpad hier en daar bij op en je weet dat je écht in het paradijs beland bent. Het enige wat je hier kunt (en moet!) doen is genieten. Juist daarom is dit dé plek in Mexico om met je gezin te bezoeken.

 

| Lees ook: Overnachten in dit duurzame boetiekhotel, met de keuze uit suites, Eco Casitas en een heuse boomhut, maakt je reis naar Mexico nóg specialer |

Vergeet de tijd in Piran, Slovenië

Wat zo leuk is aan Slovenië, is dat het een heel gevarieerd land is. Er is van alles te doen in een historische stad als Kobarid, gelegen aan de turkooizen Soca rivier. Maar Piran is weer totaal anders, een kustplaatsje met een heerlijke Mediterraanse vibe.  Het is zelfs 500 jaar geregeerd door Venetië en dat zie je onder andere terug in de architectuur. Piran is een stukje onontdekt (en kleinschalig) Italië. In Piran, dat ook wel Pearl of the Mediterrenean wordt genoemd, heeft de tijd even stilgestaan. Het is dé plek rond te struinen, lekker te genieten van een duik in het zeewater, een ijsje hier en daar en natuurlijk verse vis. Lees dit blogartikel wanneer je met kinderen naar Piran reist.

 

Wat zijn de meest idyllische plaatsen die jij ooit bezocht hebt met je gezin? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht, wie weet motiveert het ons om er zelf ook heen te gaan!

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie