Safari Resort Beekse Bergen

Bijzonder adresje | Safari Resort Beekse Bergen in Nederland

Wakker worden met uitzicht op de giraffen, aan het eind van de middag de dieren bij hun nachtverblijf ‘welterusten wensen’, op stap met de rangers en slapen in een luxe lodge mét sauna. Wauw, wat een avontuur is Safari Resort Beekse Bergen. We waren er vier dagen tussen kerst en oud en nieuw en het is echt een aanrader!

Ben je op zoek naar een bijzonder en luxe verblijf in Nederland? Dan ben je bij Safari Resort Beekse Bergen op het juiste adres. We waren allemaal nog nooit geweest en hebben enorm genoten. Het park zelf is natuurlijk al hartstikke leuk. We gingen een dag op wandelsafari en een dag met de auto door het park. Oog in oog met een leeuw, kleine aapjes die spelend achter elkaar aan sjezen, maar ook Afrikaans drummen en lekker klauteren in de speeltuinen vonden de kids (en wij!) een groot succes.

Safari Resort Beekse Bergen

Maar hoe leuk is het om na een dag in de buitenlucht naar je lodge te lopen en daar nog meer te genieten van de dieren? Als je over het resort naar je lodge, boomhut of safaritent loopt zie je overal dieren op een steenworp afstand van de accommodaties. Geweldig om uit te kijken op zebra’s, giraffen, buffels en struisvogels vanaf je terras. Het is dat het zo koud was, anders waan je je serieus in Afrika!

Wij keken vanuit onze lodge uit op de zeehonden. Dat vond ik van tevoren wel jammer- wakker worden met uitzicht op giraffen leek me echt geweldig – maar uiteindelijk was dit ook heel leuk. Zodra de kids de rangers zagen met hun emmers vol vis, renden ze naar buiten om het voeren van dichtbij te bekijken. Daar kwamen ze achter de namen van de zeehonden en vertelden de rangers hoe ze de zeehonden uit elkaar kunnen houden. Van alle dieren in de Beekse Bergen weten de verzorgers wie wie is, zelfs bij de zebra’s, die er naar mijn idee echt allemaal hetzelfde uitzien. Maar volgens de rangers worden ze uit elkaar gehaald doordat de verzorgers zich focussen op het patroon op een klein stukje huid.

Karibu town

Karibu Town is alleen voor de mensen van het resort. Er is restaurant, winkeltje, zwembad, indoor speeltuin, bowlingbaan en een gezellige loungeruimte. De ambiance en sfeer zijn top, net als de bediening, alleen het eten is niet echt bijzonder. Voor de kinderen worden hier allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er mini disco, knutselmiddag, peuterochtend, komt een ranger uitleg geven over verschillende dieren en is er een leuke speurtocht. De kinderen vonden het allemaal even geweldig, maar hoogtepunt voor Kaya (Ian lag te slapen) was absoluut het welterusten wensen van de dieren. We mochten naar het nachtverblijf van de giraffen en de zebra’s om rond te kijken, ze van dichtbij te bekijken en de giraffen nog een lekker blaadje sla te geven. Zó leuk!

Luxe lodge met bad & sauna

Onze luxe lodge was helemaal in gezellige Afrikaanse stijl. En natuurlijk veel ramen voor een beter uitzicht op de zeehonden. Er waren drie slaapkamers, eentje met stapelbed, twee badkamers, een met bad en sauna (yes!), goed uitgeruste keuken, huiskamer en sfeervol terras. Alles wat je nodig hebt voor een paar heerlijke dagen.

Ben jij hier weleens geweest? Wat vond jij ervan? Voorgaande jaren zaten we tussen kerst en oud en nieuw in Willingen. Ook superleuk! 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie