vakantie met Latoya van der Meeren

Interview | 6x vakantie met fotograaf Latoya van der Meeren en haar prachtige gezin

Fotograaf Latoya van der Meeren dacht dat ze heel bohémien, met roadtrips door Amerika en slapen achterin de auto zou reizen met haar baby. Sinds dochter Miki (1) er is, denkt ze daar toch anders over. Het avontuur moet maar even wachten. Toch kan deze inspirerende moeder genoeg vertellen over reizen met haar kleine, én natuurlijk laten zien in mooie en liefdevolle beelden. 

Wat is jouw favoriete bestemming voor een gezinsvakantie?

Nou, als gezin zijn we pas 1 keer echt weg geweest- dat betekent een keer vliegen, rijden, reizen, installeren enzovoort. Dat was in Xabia Spanje. Naar hetzelfde huis (Villa Alberdanera) als waar we twee heerlijke weken samen spendeerden toen ik zwanger was van Miki, wiens naam we daar hebben bedacht.

Omdat we daar zo genoten hadden tijdens onze laatste vakantie, voelde het niet meer dan logisch om terug te keren, nu met haar. Als we het hebben over favoriete bestemmingen dan komt het bij ons nu even eerder aan op ‘waar voelt het goed’ dan op ‘nieuwe avonturen ontdekken’. Vooralsnog is op vakantie met baby avontuur genoeg.

Waar wil je jouw dochter graag mee naartoe nemen?

Zelf heb ik sinds ik me kan herinneren een fascinatie voor Amerika. Alle dagen daar doorgebracht staan als een warme zon in mijn geheugen gegrift. Mijn geliefde en ik hebben daar ook een grote reis gemaakt. Het hele land voelt voor ons als een zeer goede vriend, met haar lange wegen, vriendelijkheid, natuur, tegenstrijdigheden. Ik kan niet wachten om Miki aan haar voor te stellen.

Waar geniet je van op reis met je kind?

Simpel, van haar. Van ons samen. Een kind maakt je een familie. Zo was het bij ons althans. Nu zijn we al veel samen met z’n drieën als we gewoon thuis zijn, maar op vakantie bestaat de tijd niet, haast niet, planning niet. Ons daaraan overgeven en gewoon kijken wat de dag brengt is het fijnste dat er is. Gewoon een beetje loeren naar die twee samen is best wel fantastisch.

Wat doe je nooit meer?

Teveel ineens. Te lang reizen. Van de auto in het vliegtuig en weer uren in de auto – niet meer doen. We kwamen er ‘de hard way’ achter dat onze dochters wagenziekte daar ook zo over denkt… Alles met rust. Haast bestaat niet.

 

 

 

Reis je anders sinds je moeder bent

Ha! Ja absoluut. Onze meeste reizen bestonden uit een auto huren met een grote achterbak, ergens een soort matras kopen en dwalen van plek naar plek, slapen wanneer je moe was, eten wanneer je wil, whiskeys bij het kampvuur. Toen ik zwanger was dachten we nog de zomer door Amerika te gaan reizen met Mik, iedereen in de achterbak. haha.

Ik geloof nog steeds dat het wel zou kunnen, maar die lieve kleine gaat heel goed bij rust en regelmaat en ik vind het heel fijn als ze elke avond lekker in haar eigen veilige bedje ligt. Het avontuur wacht maar even op ons.

Wat is jouw beste reistip?

Wij hadden ons eigen baby bedje meegenomen, dat is wel heel fijn. Een goed matras. Als de nachten niet goed zijn is niets meer goed. Slapen is heilig! En neem voldoende mee als je even je vakantiehuis verlaat voor wat uren strand, wandelen of reizen. Hapjes, blokken, drinken, extra speen, kleertjes – als je toch met de auto bent gewoon een setje van alles achterin – als er dan iets gebeurt ben je voorbereid en valt de dag niet in duigen.

En ga je met een baby/peuter op vakantie neem dan een absoluut een draagzak en een grote dunne hydrofiele doek mee. De beste dutjes gebeuren in die doek en je hebt een hele dag buiten de deur! Ook handig in het vliegtuig trouwens, joe!

| LEES OOK: Waarom ik fan ben van dragen op reis | 

Laatste: gun en geef elkaar ook wat alleen tijd soms. Vakantie met kleine is fantastisch, maar kan ook zeer intens zijn. Even opladen, uitslapen, een boek uitlezen doet wonderen voor een mens. Claim die alleen tijd voor jezelf, ook al is het zo gezellig met zn drie/vier-en en bied hem ook aan je lief. Kortom, zorg en wees lief voor elkaar.

 

 

Benieuwd naar de vakantietips en ervaringen van Latoya’s vriendin Marije Braber, samen met Chris Zegers en hun twee zoontjes? Je leest het in dit interview.  

 

Deel met een vriend of vriendin:
1Reactie
  • Fleur
    Geplaatst op 22:39h, 07 januari Beantwoorden

    Amerika is super goed te doen met kleine kinderen. Met een travelcottentje heeft je dochter elke avond dezelfde slaapomgeving, auto huren en slapen in hotels/motels, standaard twee queenbedden, 1 voor jullie, 1 voor t tentje van je dochter!
    En draagvlak inderdaad ideaal! Zowel in de stad als in de parken.

Geef een reactie