Slovenie met kinderen 2019

Toplijstje | 9x highlights voor Slovenië met kinderen in 2019!

Op zoek naar een originele bestemming voor de zomervakantie 2019? Ik heb dé tip voor je: Slovenië! Het is een klein land, dus ik raad je aan om een auto te huren. Met je bolide (zorg voor airco!) cross je zo het prachtige land door en kun je veel zien. Wat je zeker niet mag missen lees je hier. Dit zijn 9 highlights voor Slovenië met kinderen in 2019!

 

Slovenië met kinderen; gevarieerd, veilig en leuk!

Ik heb niet alles van Slovenië gezien helaas, steden als Maribor en Koper schijnen namelijk ook heel leuk te zijn. Dat zie ik dan maar als een reden om nóg een keer naar Slovenië te gaan. Maar ik ben heel enthousiast over wat ik wél zelf gezien heb. Want Slovenië is niet alleen heel gevarieerd qua to do’s en natuur, het is ook nog eens een relatief veilig vakantieland en een aanrader vanwege deze leuke, zelf geteste, highlights die je niet mag missen! Van steden en verblijven, tot activiteiten en events.

 

| Lees ook: Een design appartement in Lubljana voor kleine gezinnen, een heerlijk verblijf! |

  1. Zoals iedereen start je je reis in Ljubljana. Blijf daar ook een paar dagen! Het is een super gezellige, schone, veilige en kindvriendelijke stad. We verbleven er in totaal drie dagen en ik vertel je in een notendop wat je dan allemaal kunt verwachten. Hier lees je mijn bevindingen terug!
  2. Breng een bezoekje aan de dierentuin van Slovenië. Het park is ruim en mooi opgezet, niet te druk en er zijn naast dieren ook een paar heel leuke natuurspeeltuinen. Ook is er een buitenspeelruimte met trampolines en een treintje. Het is echt een leuke activiteit voor een familievakantie in dit mooie land. Lees hier meer over de dierentuin en andere kidsproof uitjes in en rond Ljubljana.
  3. Ga niet naar Lake Bled, maar naar Lake Bohinj. Véél rustiger en volgens kenners nóg mooier. Wij zijn alleen naar Bohinj geweest, dus ik kan het niet vergelijken met Bled, maar oh wat hebben we daar genoten. Het is een prachtig meer in de Julische Alpen, een van de mooiste bergmeren van de wereld. Je kunt er geweldig fietsen, mountainbiken, kanoën, kayakken, zwemmen en hiken. Ik kan nog wel even doorgaan! Het is een heerlijke plek in de natuur, waar zoveel leuke dingen te doen zijn als gezin. Echt  genieten. Ik kan je een groot, maar erg compleet familiehotel aanraden in Bohinj; Bohinj Eco Resort. Verschillende zwembaden, wellness en zelfs een bowlingbaan is aanwezig!
  4. De Soca rivier is een pareltje! Het is een ruige rivier met prachtig helder turkoois water. Het is absoluut een bezoek waard. Bepaalde stukken van de rivier zijn perfect om te raften of kayakken, andere stukken zijn rustiger en zelfs geschikt om te zwemmen. Een leuk stadje direct gelegen aan de rivier is Kobarid, een stadje met veel geschiedenis.
  5. Slovenie staat bekend als slow travel bestemming, dus eco kamperen behoort hier absoluut tot de mogelijkheden en is zelfs hartstikke leuk met kinderen. Een van de leukste campings in Slovenië is zelfs een eco camping (met glamping faciliteiten), namelijk Kamp Koren.
  6. Slovenië heeft natuurlijk maar een klein stukje kust, maar hier vind je wel een ontzettend gezellig kustplaatsje: Piran. Niet te vergelijken met de stranden in Spanje of Italië, maar genoeg plek om lekker te spelen en zwemmen. Piran wordt vergeleken met Venetië, zo idyllisch is het. Gelukkig wel een stuk rustiger! Piran is een kleurrijk kustplaatsje en daarom zeker een bezoek (of verblijf) waard!
  7. Goriska Brda is een prachtige wijnregio, het lijkt net of je door de Toscane rijdt. Er zijn verschillende farms waar ze, naast wijn, ook honing en andere lekkernijen produceren. Zoek een wijnboer waar je ook lekker kunt tafelen, overnachten, spelen en zwemmen, zoals bij deze fijne accommodatie in Goriska Brda. Dan beleef je deze mooie wijnregio optimaal!
  8. Kranjska Gora staat bekend als wintersportregio, maar is ook een heel leuk gebied in de zomer! Niet alleen mooie vergezichten en idyllische chalets, maar ook summer sledging, speeltuinen, mountainbikemogelijkheden en themeparks. Een fijne plek voor een actief dagje (of twee) uit!
  9. Er zijn in Slovenie ontzettend veel leuke food (truck) festivals. En ja, dat is ook leuk met kinderen. Wij hebben zo een festival mogen bijwonen in Ljubljana; erg gezellig! Veel food trucks met lokale specialiteiten, verse vis, biologisch ijs en andere zoete lekkernijen. Rijen met tafels waar je naast Sloveense families, maar ook andere reizende gezinnen en backpackers lekker zit te smullen en kletsen. Heel leuk! Naast food festivals, zijn er ook andere zomerfestivals in Slovenië de moeite waard. Kijk hier eens voor een overzicht van leuke festivals in Slovenië.

 

| Lees ook: Als je na deze highlights nog niet overtuigd bent, lees dan deze 5 redenen om te kiezen voor Ljubljana met kinderen, het startpunt voor jouw gezinsvakantie naar Slovenië! |

Weet jij al wat je bestemming wordt voor de zomervakantie 2019? Als ik jou was zou ik voor Slovenië kiezen!

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie