Kranjska Gora in de zomer

Blog | Kindvriendelijk wintersportgebied Kranjska Gora in de zomer

Slovenië kent vijf wintersportgebieden, waarvan Kranjska Gora een van de bekendste skigebieden van het land is. Het gebied ligt aan de rand van de Julische Alpen, voor ons perfect om te bereiken vanuit Kobarid. Want Kranjska Gora in de zomer is óók de moeite waard. Het is meer dan alleen een wintersportgebied. Wij hebben Kranjska Gora in de zomer ontdekt en ik deel graag mijn tips met je!

Wat maakt Kranjska Gora nou zo bekend? Je vindt hier het grootste aanbod qua winteractiviteiten en accommodaties. Dat maakt Kranjska Gora erg kindvriendelijk en populair bij gezinnen, maar het zorgt er ook voor dat er in de zomer van alles te doen is. Afgelopen augustus zijn we er geweest, een verrassend leuke plek!

 

Tips voor Kranjska Gora in de zomer

Een wintersportgebied in de zomer bezoeken? Ja, wat er zijn veel meer dingen te doen dan je denkt! Vijf to do tips voor Kranjska Gora in de zomer deel ik hier graag met je!

  1. Mila’s favoriet: ‘Besna Pehta’ (Furieuze Pehta), met andere woorden; de zomer rodelbaan, summer sledding. Een 1500 meter lage baan die keihard naar beneden raast. Althans, ligt eraan of je tegen ‘gas’ geeft of niet, je kunt de snelheid wel een beetje sturen natuurlijk. De rit heeft een daling van 67%. Ik vond het doodeng, maar Mila wou steeds opnieuw! Het restaurant dat onderaan de berg ligt is ook heel gezellig, met een apart speelgedeelte voor kinderen.
  2. Ontdek de straatjes, winkeltjes en de lokale markt van Kranjska Gora. Niet leuk voor kinderen? Jawel hoor, er waren genoeg winkeltjes die Mila wou bekijken. Maar denk ook aan oude schuurtjes, herbergen en pleintjes. Het is net of je even terug in de tijd stapt, blijkbaar voelen kinderen dat ook en dat maakt ze enthousiast!
  3. Kekec Wonderland dé populairste attractie voor kinderen in Slovenië. Kekec is een lokale held voor de jeugd, maar ook volwassenen die Kekec nog kennen van vroeger. De verhalen over schaapsherder Kekec zijn begin vorige eeuw geschreven en zijn nog steeds ongekend populair. De herder, zijn bange vriend en een blind meisje beleven spannende avonturen met een gemene stroper en een kruidenvrouwtje. Het park neemt je in twee uur tijd in dit verhaal mee.
  4. Ga lekker klimmen, spelen en eten bij Gostilna & Pizzerija Bor. Een Italiaans restaurant waar ze verrassend lekkere gerechten voor volwassenen hebben, maar ook lekkere kinderpizza’s en ijsjes. De speeltuin ernaast was een grote hit, Mila heeft hier lang met andere kindjes gespeeld. Sterker nog, ze wilde niet meer weg!
  5. Het ‘Land van de dwergen’ is een combinatie van show en spel (1,5 tot 2 uur) in een bos in het dorp Gozd Martuljek. Van tevoren even bellen: +386 51 309 916)

 

 

Overige kindvriendelijke wintersportgebieden in Slovenië

Naast Kranjska Gora zijn er nog vier interessante gebieden om betaalbaar te wintersporten met je gezin. Krvavec is bijvoorbeeld zo’n gebied. Het is niet het populairste skigebied van het land, maar wel het hoogste. En een heel interessant voordeel; het ligt op slechts een half uurtje rijden van Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Wat je dus ook kunt doen, is een extra lange citytrip boeken in de winter. Dompel je onder in cultuur, leuke winkeltjes en kerstmarkten en combineer dit met één a twee dagen skiën in Krvavec! Het skigebied ligt tussen 1450 en 1971 meter hoogte en heeft afdalingen voor beginners en gevorderden.

Het wintersportgebied Maribor-Pohorje ligt aan de rand van Maribor stad en is het grootste skigebied van Slovenië. Er is hier 42 kilometer aan pistes, waarvan het 5 kilometer bikkelen is op de zwarte piste. Bijzonder; de skiet hier met uitzicht op de stad. Een heel leuke stad overigens, vol met cultuur en kunst. Jammer dat het voor ons niet op de route lag.

Fanatiekelingen gaan naar Rogla. Dit is een sport-, spa- en skigebied ineen waar veel ervaren skiërs en topsporters heengaan. Op 1500 meter hoogte vind je hier 12 pistes variërend in niveau. Dus wanneer jij en je gezin al heel wat jaren ervaring hebben, is dit misschien wel een interessant gebied voor jullie.

Vogel is misschien wel het mooiste gebied, want het ligt zo’n duizend meter boven het meer van Bohinj in nationaal park Triglav. Het park is een beschermd natuurgebied waar kunstsneeuw verboden is, maar er valt elk jaar genoeg sneeuw voor sprookjesachtige taferelen. Er zijn dertien pistes met een totale lengte van 22 kilometer, waarvan 9,5 kilometer blauwe piste is. Het park met onder andere halfpipes is een van de bekendste van het land.

Bezoek Kranjska Gora vanuit Kobarid

Ik benoem het maar weer eens: het stadje Kobarid was voor ons dé uitvalsbasis naar vele andere leuke bestemmingen in Slovenië. Zo hebben we de wijnregio Goriska Brda vanuit Kobarid aangedaan, evenals de kustplaats Piran. In Kobarid verbleven wij in een glamping huisje op eco camping Kamp Koren. Echt een aanrader!

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie