Kindvriendelijke eco camping Slovenië

Bijzonder adresje | Kindvriendelijke eco camping Slovenië

Denk je na over een vakantie Slovenië met kinderen? Ik ben fan, zeker doen! Het is een klein land, dus je kunt veel zien. Daarnaast vind je er de perfecte mix van natuur die vergelijkbaar is aan die van Oostenrijk, maar ook het mediterraanse gevoel in het zuidelijke Piran bijvoorbeeld. En nog een voordeel; er zijn vele kindvriendelijke eco campings in Slovenië. Mijn favoriet licht ik hier toe!

Slow Travel in Slovenië

Ik schreef er eerder al over, de Slovenen lijken slow travel te hebben uitgevonden. Dit heb ik overal in het land zo ervaren, zelfs in de hoofdstad Ljubljana. Slow Travel staat voor terug naar de basis gaan. De rust opzoeken in de natuur, maar je ook onder lokale gewoontes en de bevolking begeven. Dus geen massale campings met animatie (ook al kan dat soms wel eens makkelijk zijn), maar wel een kleinschalige eco camping bijvoorbeeld. Of overnachten bij de boer zoals bij deze geweldige B&B. Mila en ik hebben een super leuke tijd gehad op een kindvriendelijke eco camping in Kobarid, dus daarover nu meer!

Wat is eco kamperen?

Bij eco kamperen gaat het om respect voor de leefomgeving en investeren in het behoudt ervan. Dat gaat veel verder dan alleen de ligging of omgeving. Denk ook aan biologisch afbreekbare tenten, stacaravans met zonnepanelen, watersparende kranen, weinig milieuvervuilende schoonmaakmiddelen en afvalscheiding. Eco campings zijn eigenlijk heel gewone campings, maar er wordt altijd gestreefd naar een zo min mogelijke (negatieve) impact op het milieu. Een mooi streven als je het mij vraagt, want zo worden de mooiste plekjes op aarde, die we zo graag (met respect voor de natuur) bezoeken als reisbloggers, in stand gehouden!

Kindvriendelijke eco camping Slovenië; kies voor Kamp Koren in Kobarid

In Kobarid hebben wij ruim een week vakantie gevierd bij eco camping Kamp Koren. Geweldig om hier onze rondreis door het westen van Slovenië af te sluiten! Kamp Koren is heel vrij; je kunt je tentje neerzetten waar je wilt. Dit geldt ook voor campers, alhoewel de meesten ervoor te kiezen om die op het eerste veld te zetten. Je kunt er namelijk ook nog voor kiezen om een steile weg omhoog te nemen en op het hoger gelegen veld te gaan staan. Een veld klinkt een beetje kneuterig en dat is het ook eigenlijk niet. Denk aan een grote lappen grond met veel groen, bomen en hier en daar een steen of rots. Waar je ook staat; je kiest een plekje uit die je fijn vindt. Hierdoor is de camping heel speels ingedeeld, erg leuk!

Wat maakt Kamp Koren een eco camping? Kamp Koren is natuurvriendelijk georiënteerd, wat inhoudt dat de camping de natuur zoveel mogelijk centraal stelt, natuurlijke bronnen in de omgeving beschermt en zo veel mogelijk natuurlijke en lokale producten gebruikt.

Voor de aankleding van de camping, zoals de receptie en het restaurant, zijn uitsluitend natuurlijke materialen uit de omgeving gebruikt. Daarnaast wordt er veel gewerkt met seizoenproducten van boerderijen uit de omgeving, zoals jam, kaas, fruit, kruiden en (gedroogd) vlees.

 

Overnachten & voorzieningen Kamp Koren

Op de camping vind je een eenvoudig restaurant, waar de eigenaren samen met hun personeel alles zelf maken. Denk aan broodjes, pizza, verse worst en kaas uit de regio. Elke avond kun je voor zo’n € 12,- een driegangenmenu eten. Dit moet je van tevoren reserveren, het nieuwe menu wordt in de ochtend bekend gemaakt. Ook is er een klein winkeltje waar je pasta, rijst, vleeswaren, eieren, fruit en verzorgingsproducten kunt kopen veelal verkregen uit de omgeving van de camping. Iedere ochtend zijn er verse broodjes en croissants, heerlijk!

Op beide velden zijn douche en toiletvoorzieningen. Dat ziet er allemaal netjes uit. Op Kamp Koren kun je met een tent, camper of busje terecht, net waar je zin in hebt. Maar er zijn ook houten cabins en glamping faciliteiten voor stellen of, zoals wij, kleine (eenouder) gezinnen. Tijdens ons verblijf werd er gewerkt aan een sauna en sportfaciliteiten. Daar kun je volgend jaar dus lekker van genieten!

Voor kinderen is er een mini-boerderij, leuke houten speeltuin en een ‘adventure park’ waar je kunt klimmen en klauteren. Dus een dagje camping zal zeker niet vervelen!

 

Uitstapjes vanaf eco camping Kamp Koren

Kamp Koren vind je in Kobarid, een heel gezellig plaatsje waar van alles te doen en te zien is. Lees dit blogartikel over Kobarid maar eens met al mijn tips en ervaringen.

Kobarid was voor ons de perfecte uitvalsbasis om heel veel leuke bestemmingen aan te doen. Zo hebben we de wijnstreek Goriska Brda bezocht, waar een té leuk wijnhuis is om te overnachten, proeven en zwemmen. Ook zijn we naar Piran geweest, een heel gezellig plaatsje aan het kleine stukje kust dat Slovenie heeft.

Kranjska Gora is eigenlijk een wintersportbestemming, maar hebben wij gewoon in de zomervakantie bezocht! En wat bleek, ook toen was er van alles te doen voor kinderen. Dus Kranjska Gora is een heel kindvriendelijke bestemming voor de winter én zomer.

 

Op zoek naar een fijne camping in Slovenië? Twijfel niet en kies voor Kamp Koren! Ontdek net als wij de prachtige omgeving en kom tot rust aan de spectaculaire Soca rivier.

 

Deel met een vriend of vriendin:
2 Reactie's
 • Loes
  Geplaatst op 09:54h, 19 februari Beantwoorden

  Hi Tessa, bedankt voor je fijne review!
  Ik zie dat de camping aan de rivier zit. Is het veilig met kleine kids daar?

  • Tessa
   Tessa
   Geplaatst op 14:58h, 02 maart Beantwoorden

   Hoi Loes, het is in mijn beleving veilig ja. Voor het grootste deel is er een afscheiding langs de rivier. De camping ligt ook een stuk hoger. Er zijn echter wel een paar punten waar je naar beneden kunt naar de rivier. Het blijft oppassen natuurlijk, maar ik heb het zeker niet als onveilig ervaren!

Geef een reactie