Overnachten bij een wijnboer in Slovenië

Bijzonder adresje | Overnachten bij een wijnboer in Slovenië; dit wijnhuis is té schattig

In de prachtige groene heuvels van de Goriska Brda wijnregio in Slovenië zijn we op bezoek bij een té schattig wijnhuis. Maar ook de weg er naartoe is een feestje! We plukken verse kiwi’s, vijgen en druiven zo langs de kant van de weg. De mooiste vergezichten, de meest schattige dorpjes en nauwe, kronkelige weggetjes zorgen ervoor dat we amper vooruit komen. Overal stop ik om foto’s te maken. Maar als we er dan eindelijk zijn wil ik niet meer weg. Het is ultiem genieten hier. En…kers op de taart; overnachten bij een wijnboer kan hier ook!

 

| Lees ook: Drie dagen Ljubljana in een notendop…zo heb ik mijn citytrip in deze stad ervaren! |

Wijn proeven in Goriska Brda

Er zijn ongeveer 40.000 wijnboeren in Slovenië, waarvan enkele honderden serieuze wijntelers zijn. Witte wijn overheerst, hoewel rood ook steeds meer in opkomst is. De regio Goriska Brda in Slovenië is een unieke plek om wijn te produceren. Frisse berglucht uit de Alpen mengt zich hier met het mediterraans klimaat uit het zuiden. Zo op het oog lijkt het landschap op de wijngaarden uit Italië, ook de dorpjes doen Toscaans aan. We zitten natuurlijk ook dicht bij de Italiaanse grens, maar door de lucht en mineraalrijke grond smaakt de wijn hier toch echt anders. Echte kenners weten het; de wijnen uit Slovenië zijn topwijnen! De Goriska Brda wijnen worden dan ook wereldwijd geëxporteerd.

 

Slow food & travel in Goriska Brda

Voor slow food én slow travel zit je in Slovenië goed, maar in Goriska Brda al helemaal! Veel wijnen worden hier ecologisch geproduceerd. Er komen geen chemicaliën aan te pas. Niet voor het telen van de druiven om insecten tegen te gaan, maar ook niet tijdens het productieproces zelf.

Het oogsten van de druiven gaat niet op de klok, maar op gevoel. Dit gebeurt ook gewoon nog met de hand, er komen geen machines aan te pas. Ook andere lokale lekkernijen, zoals kaas, worst en paté, worden in Goriska Brda veelal ecologisch geproduceerd. Een pluspunt!

 

| Lees ook: Bezoek de mooie en gezellige Sloveense kuststad Piran, pearl of the Mediterranean | 

Overnachten bij een wijnboer in Slovenië; kies voor dit té idyllische wijnhuis

In de Sloveense regio Goriska Brda zijn verschillende wijnhuizen die je kunt bezoeken voor een proeverij. Maar ik heb de mooiste gevonden! En daarnaast is het een van de weinige wijnboeren in Slovenië waar je terecht kunt om niet alleen te proeven, maar ook om de wijngaarden op te gaan én waar het mogelijk is om te overnachten. En hoe! Overnachten bij een wijnboer in Slovenië is hier helemaal Insta-waardig.

 

Hisa Stekar is een wijnhuis en B&B ineen

En dat is een geweldige combi! Je vindt Hisa Stekar in het kleine dorpje Snezatno. In 1986 is de familie als eerste in deze regio gestart met hun tourist farm. Woorden die hen en hun B&B omschrijven zijn kleinschalig, persoonlijk, innemend en duurzaam. De eigenaren zorgen hier goed voor je; comfortabele kamers, puur en traditioneel eten met een moderne twist en organische wijn kenmerken je verblijf hier. Ook aan de kinderen is gedacht. Zo is er een schommel en lekker zwembad met buitendouche. En waar papa en mama genieten van organische wijn, is er voor de kleintjes natuurlijk biologische druivensap!

De farmstay Hisa Stekar heeft vijf tweepersoonskamers en twee familiekamers met plek voor vier. De kamers zijn met zorg ingericht. Traditioneel, maar tegelijkertijd comfortabel en gezellig. Wordt rustig wakker in de Merlot-kamer, stap onder de douche in je privé badkamer en ga wandelen door de wijngaarden. Heerlijk toch? Kinderen tot drie jaar verblijven hier kosteloos, drie tot zeven jaar met 50% korting en zeven tot twaalfjarigen kunnen met 30% korting verblijven.

Culinary pampering…dat klinkt geweldig en is iets dat de eigenaren van Hisa Stekar nastreven. Op álle vlakken willen ze het jou naar de zin maken, maar vooral op culinair vlak. Zo wordt er alleen met seizoen- en streekproducten gewerkt, veel ingrediënten worden zelfs op de farm gekweekt en geproduceerd. Echt genieten dus!

| Lees ook: Met kinderen naar Lake Bohinj? Dan is dit familiehotel the place to stay! | 

 

Bezoek Hisa Stekar vanuit Kobarid

Maak je een rondreis door Slovenië? Ga dan zeker één of twee nachten overnachten bij Hisa Stekar, want hier kom je echt tot rust en ervaar je tegelijkertijd een heel ander stukje Slovenië. Wij bezochten de regio Goriska Brda vanuit Kobarid. Ook hier hebben we een mega aanrader voor je: ecocamping Kamp Koren. Een super kindvriendelijke camping, binnenkort kun je er meer over lezen!

Welke plaatsen ben jij allemaal van plan te bezoeken in Slovenië? Laat het ons weten in een reactie hieronder, ook als je nog vragen hebt!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie