Waiheke island met kinderen

Tips van een local | Chantal over het mooie Waiheke Island met kinderen. Bucketlist!

Op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Bezoek ook zeker het prachtige Waiheke Island! De fantastische stranden en geweldige natuur: daar wil je eigenlijk nooit meer weg! Local Chantal Hofstee weet er alles van. Speciaal voor Met kids de wereld rond geeft ze de leukste tips voor een vakantie met kinderen. Bucketlist!

Op slechts een half uurtje varen van Auckland vind je een van de grootste eilanden en meteen ook populairste van de Hauraki Gulf Islands: Waiheke Island. Een geweldige bestemming voor families: prachtige stranden, smaragdgroen water, rotsachtige baaien en van alles te doen. Chantal Hofstee verhuisde 7 jaar geleden samen met haar man naar Nieuw-Zeeland, kregen daar twee kinderen (3 en 5) en runnen hun bedrijf Renew Your Mind op het eiland. Chantal: ‘Prachtige stranden, geweldige natuur, wijngaarden en multiculturele community, dat is waar Waiheke Island voor staat. Het weer is meestal mooi en alles is relatief dichtbij. Dat maakt het ideaal voor een fantastische vakantie. Bovendien is het buiten het toeristenseizoen ook nog eens heerlijk rustig.’

 

7x insiders tips voor Waiheke island met kinderen

1. Het hoogtepunt van Waiheke Island zijn toch echt de mooie stranden. Veel stranden hebben er ook een speeltuin bij. In de weekenden zijn we vaak te vinden op het strand of bij vrienden voor een lange lunch of barbeque. In de zomer nemen we met z’n allen vaak na school een duik in de zee en dat blijft toch een bijzonder iets.

2. Als je hier bent met de kinderen, ga dan zeker naar de bibliotheek met kinderruimte. Zo leuk! Daarna haal je een heerlijke ijsje bij een van de vele ijskramen.

4. Op het strand is van alles te doen met de kids. Je kunt kajakken, maar onze favoriet is bodyboarden. Zodra er golfen zijn, is de hele familie aan het bodyboarden! Wij gaan vaak naar palm beach of onetangi beach.

| LEES OOK: Insider tips voor het beste van San Francisco met kinderen | 

5. Er zijn hele leuke en kindvriendelijke wijngaarden op Waiheke. De wijngaard Man’o war is aan de ‘achterkant’ van het eiland. Dit betekent een prachtige rit door de natuur en bij deze wijngaard zit een grote omheinde tuin waar de kinderen lekker kunnen spelen terwijl wij eten en drinken en bijkletsen met vrienden. Het ligt aan een strand dus ook ideaal voor een lekkere duik.

6. Je kunt hier heerlijk eten, zeker bij onze favoriete adresjes. Fenice is een leuk italiaans cafe/restaurant, bij Oyster inn krijg je de lekkerste seafood op je bord en in Ostend is elke zaterdagmorgen een leuke farmersmarkt.

7. Insider tip: het strand Little oneroa heeft een leuke speeltuin en een pizzatent met heerlijke pizza’s. De ideale plek voor een middagje strand!

 

Ik droom nog van een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. Lijkt me geweldig! Ben jij daar weleens geweest, wat is jouw favoriete bestemming? 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie