Familiehotel Lake Bohinj: hier wil je overnachten!

Bijzonder adresje | Familiehotel Lake Bohinj; hier vind je alles wat je nodig hebt

Ga je op vakantie naar Slovenië, dan blijf je vast niet op één plek. Je bent waarschijnlijk gestart in Ljubljana. De meeste vakantiegangers gaan dan door naar Lake Bled en ook al is dat prachtig, heb je Bohinj al eens overwogen? Kenners zeggen dat Bohinj eigenlijk nog mooier is dan Bled. En nog een groot voordeel; het is er stukken rustiger. Maar om te beginnen moet je een plek vinden om te overnachten, een familiehotel in Lake Bohinj. Ik ga je daarbij helpen!

Ook ik ben na Ljubljana naar Bohinj afgereisd en zal om te beginnen een familyproof accommodatie met je delen. Want dat kan je bezoek aan Bohinj maken of breken!

 

Met kinderen overnachten in Bohinj

Ben je net als ik aan de schoolvakanties gebonden? Dan heb ik alvast een belangrijke tip; boek op tijd! Zeker nu Slovenië steeds populairder wordt. Na Kroatië is Slovenië ineens in opkomst. En ik kan het weten, want ik was aan de late kant met boeken. Moet nog een beetje wennen aan die schoolvakanties.

In Bohinj heb ik drie nachten doorgebracht bij Bohinj Eco Resort. Een 4-sterrenhotel op 6 kilometer afstand van het meer. Bij eco denk je uiteraard aan duurzaam en groen, ook aan kleinschalig. Dat laatste gaat hier echter niet op. Bohinj Eco Resort is massaal! Eigenlijk niet iets wat bij mij past, maar het heeft voor kinderen werkelijk alles wat je nodig hebt.

 

| Lees ook: In Ljubljana heb ik een topadresje voor je! Een design appartement op loopafstand van het centrum |

Bohinj Eco Resort is een paradijs voor kinderen

Ja, want de kamers zijn ruim en comfortabel. Genoeg plek om lekker te spelen met je meegebrachte speelgoed. Trek gekregen? Er is een buffet waar van alles tussen zit, ook veel smakelijks voor kinderen. Of je kiest a la carte.

s’ Avonds kun je in het hotel bowlen en er is een zwembadencomplex binnen én buiten. Het stikt hier van de kinderen, die helemaal losgaan op de glijbanen. Bij minder goed weer kun je je dus prima in en rond het hotel vermaken. Ook als ouders zijnde trouwens, ik heb de wellness area uitvoerig getest en die was top!

 

Heerlijke wellness bij familiehotel Bohinj Eco Resort

Je kunt hier verschillende massages boeken, yogaklasjes, in sauna’s duiken of een zoutgrot. De VIP wellness (adults only) bovenin het hotel heeft wel het kleinschalige gevoel. Vanuit het zwembad heb je fantastisch uitzicht op de bergen. Zal ook magisch zijn in de winter denk ik!

Je hebt natuurlijk geen zin om dagen in het zwembad of de wellness area door te brengen. Ga eropuit! Daarom ben je waarschijnlijk hier gekomen. Via het hotel kun je fietsen huren. Je fietst (of loopt) zo het dorp in. Bij de plaatselijke VVV kun je kajakken, een mountainbike en andere sportieve dingen huren of organiseren.

 

| Lees ook: 5 redenen om te kiezen voor een stedentrip Ljubljana met kinderen |

Minder leuke ervaringen bij Bohinj Eco Resort

Zoals hierboven beschreven is het hotel groot, massaal zelfs. Het is misschien maar net wat je gewend bent, maar zo heb ik het in elk geval wel ervaren. De buffetzaal is s’ ochtends druk en chaotisch, eerder een vreetschuur. Tussen de worstengeur van het typische Britse ontbijt van veel gasten, probeerde ik te genieten van m’n yoghurt. Wat mij lastig afging, want ik werd uit m’n concentratie gehaald door een luidruchtige familie links van mij en een grote groep rechts van mij. En dat elke ochtend. Vond ik minder prettig…

Waarom dan toch in onze rubriek ‘Bijzondere adresjes’? Omdat het dus echt een paradijs is voor kinderen. En die hebben na een dag hiken of fietsen gewoon zin in fun. In ravotten in het zwembad bijvoorbeeld. Of nog leuker; bowlen! Heb je ooit in een hotel overnacht waar ook een bowling was?

Overnachten aan het meer van Bohinj

Wil je dichter bij het meer zitten? Hotel Kristal, ook met wellness, sprak mij ook erg aan, maar zat al vol. Dit kleinschalige hotel ligt op slechts 600 meter van het meer. Het heeft minder kids faciliteiten, maar wel een geweldige wellness met ayurveda  behandelingen 😉

Bohinj met kinderen ontdekken? Ik heb er een paar hele mooie tochten gemaakt! Dit werk ik binnenkort uit in een apart blogbericht.

 

Ga jij liever naar Lake Bled of Lake Bohinj? Of ben je er al eens geweest? Laat het weten in een reactie onder het bericht!

Foto’s: www.bohinj-eco-hotel.si

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie