Rondreis Marokko met kinderen of kindvriendelijke stedentrip; Marrakech

Blog | tips voor herfstvakantie 2018 – hier wil jij naartoe!

Het is alweer bijna zover; de herfstvakantie van 2018 staat voor de deur! Blijf je in Nederland of stap je in de auto of het vliegtuig? Misschien wil je de zomer verlengen op een fijne, warme plek. Of je hebt de eerste maanden werk er weer op zitten en behoefte aan rust en natuur. Hoe dan ook, ik deel 5 tips voor de herfstvakantie 2018. Van warm & zonnig tot urban & kleurrijk.

Een familievakantie in zonnig Marokko

Als je nog niet naar Marokko bent geweest adviseer ik je héél snel erheen te gaan. Echt waar, Marokko is een te gekke bestemming. Het mysterieuze 1001-nachtgevoel zullen je kids te gek vinden, maar jij ook! Daarnaast is Marokko ook gewoon een heel veelzijdig land. Je zou kunnen kiezen voor een week Marrakech, maar dat is wat aan de lange kant. En juist omdat Marokko zo veelzijdig is zou ik Marrakech, of een van de andere Koningssteden zoals Fez, combineren met bijvoorbeeld het ruige Atlasgebergte of slapen onder de sterrenhemel in de woestijn. Hoe gaaf is dat! Je maakt herinneringen voor het leven en dat op maar 4 uur vliegen.

 

| LEES OOK: overnachten in Marrakech doe je bij een van deze 5 kindvriendelijke riads! |

Kies voor een onbekende citytrip: Aarhus met kinderen

Gek op citytrips, maar zie je dat met kinderen niet zo zitten? Of heb je er simpelweg geen ervaring mee? De Deense stad Aarhus is dé stad om met kinderen te ontdekken. De stad is erg kindvriendelijk, zo zijn er opvallend veel gezinnen in de binnenstad te zien. Grote families zelfs. Wat ik ook altijd zo grappig vind; in Scandinavië is het heel normaal om je baby buiten te laten slapen. Dus ook wanneer jullie even opwarmen in de kroeg, kun je je baby gewoon in kinderwagen buiten naast alle andere kinderwagens parkeren. Iedereen doet dat hier! In Aarhus kun je met gemak een dag of vier doorbrengen. Combineer de kronkelige oude straatjes met het openluchtmuseum of uitwaaien aan de kust. Het is ook leuk om de natuur in te gaan rondom Aarhus, door lekker in het nabijgelegen park te struinen. De warme herfstkleuren en hertjes maken het net een sprookje. Overnachtingstip: kies voor een family studio in hartje centrum!

 

Ontdek voormalig Oostblokland Slovenië met je gezin

Afgelopen zomer heb ik door Slovenië gereisd en wat een verrassing was dat! Ik ga er zeker nog eens naar terug, ik wil graag meer zien van dit mooie land. Ik ben mijn reis gestart in de hoofdstad; Ljubljana. Dat is net als Aarhus ook een heel kindvriendelijke stad waar veel voor de kids te doen is. Het is in 2016 nog verkozen tot Green Capital van Europa en dat is het nog steeds; groen, fris en schoon. Het autovrije centrum sluit hier natuurlijk goed bij aan. Maar Slovenië is een klein land, dus in een week kun je nog véél meer zien dan alleen Ljubljana.

Wanneer je in Kobarid verblijft, een stadje met veel geschiedenis, kun je van daaruit heel veel uitstapjes maken en ontzettend veel ondernemen. Naar de wijnregio Goriska Brda bijvoorbeeld, waar we bij een leuke wijnboer verbleven mét zwembad. Je kunt ook naar beneden afreizen. Piran is een heel leuk plaatsje aan de kleine kuststrook die Slovenië heeft. Bonus; Slovenië staat bekend om de culinaire kunsten….echt genieten dus en extra fijn in combinatie met de kleine prijsjes. Overnachtingstip: kies in Kobarid voor eco camping Kamp Koren. Een te gekke plek voor kinderen en met veel groen!

 

| LEES OOK: 5 redenen om te kiezen voor een stedentrip Ljubljana met kinderen |

Altijd goed toeven op Ibiza

Als je vaker ons blog bezoekt weet je dat wij fan zijn van Ibiza. Sterker nog, ook deze herfst gaan we er allebei weer naartoe! Ik vlak voor de herfstvakantie en Michèle juist tijdens. Waarom? Op Ibiza is het altijd goed toeven met kinderen! De perfecte mix van mooie baaitjes, rustig aflopende zandstranden, geweldige accommodaties, kindvriendelijke must sees en heerlijk eten. Op Ibiza is er ook altijd iets, waar dan ook, te doen. Yoga, creatieve workshops of je huurt gewoon een auto en je gaat zelf rondtoeren. Werk bijvoorbeeld deze lijstjes af: 7 kindvriendelijke stranden of 5 fijne restaurants op Ibiza met kids. Hier kun je uren doorbrengen zonder dat je kids zich vervelen!

| LEES OOK: Dublin met kinderen: meer dan genoeg te doen in en rond het centrum |

Blijf in de buurt; ga uitwaaien op kindvriendelijk Vlieland

Vlieland, Vliebiza; hoe je het ook noemt. Ons eigen Vlieland is geweldig! Op Vlieland ervaar ik altijd direct het vakantiegevoel, je bent echt weg. Ook al ben je nog zo dichtbij. Juist dit gevoel maakt de Waddeneilanden, en Vlieland in het bijzonder, zo fijn. En wat mij ook zo aanspreekt…hier geen indoor speeltuinen, kermis of ander hysterisch gedoe. Je vermaakt je met simpele dingen als fietsen en strandjutten. Heerlijk! Om tot rust te komen hoef je helemaal niet ver weg. Ga gewoon naar Vlieland!

 

Heb je al iets geboekt misschien? Dan ben ik heel benieuwd wat! Laat het weten in een reactie.

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie