Piran met kinderen; vakantie Slovenie

Blog | Met kinderen naar Piran, Slovenië; pearl of the Mediterranean

Tijdens mijn gezinsvakantie Slovenië hebben we van alles gezien en ontdekt. Wat een verrassend leuk land is Slovenië, nog veel leuker en afwisselender dan gedacht! Zo ook het kustplaatsje Piran, gelegen op een schiereiland. Hier hebben we een echt genoten samen! Mila noemde onze tijd in Piran een avontuur, kun je nagaan. Dus wil je met kinderen naar Piran? Lees dan snel verder om tips over stranden, eten & drinken en overnachten te verzamelen.

 

Met kinderen naar Piran? Dit kun je verwachten

Het stadje Piran wordt ‘pearl of the Mediterranean’ genoemd, soms ook wel pearl of the Adriatic, en dat is niet voor niks! Vergeleken met bijvoorbeeld de Soca vallei of Bohinj doet Piran heel mediterraans aan. Het is zelfs 500 jaar geregeerd door Venetie en dat zie je onder andere terug in de architectuur. Piran is een stukje onontdekt (en kleinschalig) Venetië!

Het relaxte gevoel dat je in mediterraanse landen ervaart, is hier ook. Niet gek dat het veel gezinnen aantrekt, want naast de laidback vibe zijn ook de strandjes heel kindvriendelijk. En vergeet het autovrije centrum niet, met kronkelige steegjes en straatjes in de schaduw van oude Venetiaanse gebouwen in gezellige pasteltinten. Voor gezinnen is het hier heerlijk toeven.

| Lees ook: Start je familievakantie in Slovenie in de hoofdstad Ljubljana en overnacht bij dit toffe appartement |

 

Kindvriendelijke stranden Piran

Zeker als je een rondreis door Slovenië met kinderen maakt, is het misschien fijn om een paar dagen strand te pakken. Slovenië heeft amper een kustlijn, zo’n 40 kilometer maar, echter aan de kust rondom Piran, aan de Adriatische zee, is het genieten! Piran is maar een klein stadje. Sommigen zullen het misschien zelfs een dorp noemen.  Slovenië staat niet bekend als bestemming voor een strandvakantie, dus het is hier niet heel toeristisch. Een groot voordeel wat mij betreft!

Loop langs de kustlijn en zoek een fijn stukje uit om je handdoekje neer te leggen. Langs de boulevard kom je al mensen tegen die daar, in het kleine stukje groen tussen de weg en de boulevard, hun strandlaken hebben uitgerold. Dat bedoel ik dus met die laiback sfeer, niemand maakt zich druk om een goed plekje of een zacht strandbedje. Ze gaan gewoon liggen en genieten van de zon en elkaar!

Je kunt ook verder lopen, je passeert dan onder andere een klein kiezelbaaitje waar ouders liggen te zonnen en kinderen aan het spelen zijn. Er is ook een groot stenen deel direct aan het zeewater, waar ook verschillende trapjes zijn waarmee je de zee in kunt. De stranden hier dus zijn niet zoals die in Nederland of aan de Spaanse Costa’s. Maar dit stukje kust aan het gezellige stadje Piran is wel uniek en heerlijk ter afwisseling van de meren of rivieren van Slovenië.

Net buiten Piran, eigenlijk tussen Piran en Strunjan in, is ook een heel fijn strandje om te bezoeken. Fiesa, een kleine baai tussen de stadjes in. Dus pak je strandlakens en proviand in en ga daar een paar uurtjes relaxen!

 

| Lees ook: De kleine strandjes van Piran zijn heerlijk, maar er zijn nog meer mooie en kindvriendelijke stranden. Maar liefst 5 stuks op Mallorca bijvoorbeeld! |

Wat is er nog meer met te doen in met kinderen in Piran?

Bezoek de zoutvelden van Piran; Sečovlje Salina Nature Park. Hier wordt nog steeds zoals honderden jaren geleden zout gewonnen. Erg leuk om doorheen te wandelen. Andere leuke uitstapjes in Piran zijn het Maritiem Museum of het Piran Aquarium.

Eten & drinken in Piran

Langs de boulevard tref je allemaal gezellige restaurantjes. Vooral de vis smaakt hier goed, vers en puur! Maar ook als je de wirwar aan straatjes intrekt kom je op onverwachte plekken, in kleine idyllische straatjes, charmante restaurantjes tegen waar je heerlijk kunt eten.

Restaurant Neptun serveert heerlijke visgerechten, maar ook Gostilna Park scoort goed als het om vis- en zeevruchten gaat. Overigens wordt de laatste ook geroemd om de typische Sloveense lekkernijen. Ook Pri Mari is aan te raden, een restaurant dat gerund wordt door een Italiaans-Sloveens stel.

 

| Lees ook: 5x kindvriendelijk eten op Ibiza doe je hier! |

Overnachten in Piran doe je bij dit tophotel

Piran is wel een overnachting of twee a drie waard. Misschien fijn om je gezinsvakantie Slovenië aan de kust af te sluiten. Zeer comfortabel overnachten doe je dan bij ‘upscale boutique hotel’ Hotel Piran direct aan de boulevard en met uitzicht op zee. Hier kun je zelfs strandbedjes reserveren. Niet als dagtoerist, maar wel als gast van het hotel. Daarnaast kun je gebruik maken van fietsen of scooters, zodat je het schiereiland met de wind door je haren zelf kunt verkennen.

Bezoek Piran vanuit Kobarid

Slovenië is een klein land. Met een paar uurtjes zit je al bijna aan de andere kant van het land. Wij hebben Piran aangedaan vanuit Kobarid. Er komt nog een blogartikel over Kobarid, waar we wat langere tijd gebleven zijn om van daaruit verschillende uitstapjes te maken. Vanaf Kobarid is het zo’n twee uur rijden naar Piran. Maar dit is geen enkel probleem, want de wegen zijn uitstekend en de route ronduit prachtig! Een groot deel van de route rijd je door Italië en ook al zijn er geen echte grenscontroles meer, neem je paspoorten mee voor de zekerheid.

In Kobarid verbleven we bij de eco camping Kamp Koren. Een geweldige plek met kinderen, waar ze kunnen spelen in de speeltuin, het avonturenpark met klimmuur, of waar ze de dag kunnen starten met het voeren van de dieren op de mini kinderboerderij. Camping Kamp Koren is wat mij betreft een dikke aanrader!

Ben je van plan om naar Slovenië op vakantie te gaan? Dan ben ik benieuwd of Piran ook op de route ligt na het lezen van dit blogartikel, laat het weten in een reactie hieronder!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie