Drie dagen Ljubljana

Toplijstje | 5 redenen om te kiezen voor een stedentrip Ljubljana met kinderen

Ljubljana is een van de meest kindvriendelijke steden waar ik ooit ben geweest. Ook als dit het startpunt is van je familierondreis door Slovenië is het de moeite waard om hier wat dagen door te brengen en leuke activiteiten te ondernemen. Maar overweeg je alleen een stedentrip Ljubljana met kinderen, in plaats van een rondreis door het mooie land, maar heb je nog wat twijfels? Lees dan snel verder!

Kindvriendelijk Ljubljana

Omdat ik echt nét in Ljubljana ben geweest en alles nog helder voor de geest heb én omdat ik gewoon mega enthousiast ben, zal ik 5 redenen met je delen die jou eigenlijk vandaag nog moeten besluiten om tickets naar Ljubljana te boeken voor jou en je gezin. Een ticket is namelijk nog geen 100 euries als je op tijd boekt.

 

| Lees ook: Naast Ljubljana vond ik ook de Poolse stad Krakau heel kindvriendelijk! Ideaal voor een stedentrip met kinderen |

Stedentrip met kinderen; 5 redenen om naar Ljubljana te gaan

  1. Ljubljana is in 2016 al verkozen tot Green Capital van Europa. Maar dat eco karakter leeft natuurlijk nog steeds en heeft zo zijn voordelen. Zo worden auto’s in de binnenstad geweerd. Men fietst hier, overal vind je dan ook fietsen staan die je voor een prikkie kunt huren. Het is een schone stad dus en dat houden ze ook graag zo. Afvalbakken kom je daarom overal tegen, maar meestal in groepjes. Afval scheiden doen ze hier namelijk ook in het openbaar. Dus waar je ook kijkt tref je bakken aan voor papier, plastic, glas en overig afval. Een goede zaak!
  2. Ljubljana is klein en overzichtelijk, waardoor het heel kindvriendelijk is. Auto’s, taxi’s, metro’s en bussen heb je hier niet nodig (en zijn er in het oude centrum ook niet), alleen wanneer je doorreist naar een andere mooie bestemming in het land maak je hier misschien gebruik van. Vrijwel alles in Ljubljana is op loopafstand, verdwalen gaat hier echt niet gebeuren.
  3. Slow travel. Misschien hebben ze het hier uitgevonden, ik weet het niet. Maar de Slovenen hebben het in elk geval goed onder de knie. Weinig tot geen vervuiling, geen gehaast (zoals je in andere steden nogal eens het gevoel kan ervaren veel te moeten zien en doen), een green capital in hart en nieren, heel puur en biologisch eten en prachtige natuur op nog geen uurtje rijden. Je stedentrip Ljubljana combineren met een dagje groen is dus helemaal geen gek idee. Echt, je komt hier helemaal tot rust met je gezin!
  4. De reisafstand. Je hoeft maar 1,5 uur te vliegen om dit pareltje zelf te ervaren. Ik vloog met Adria Air, wat mij prima bevallen is. Slovenië klinkt ver en onbekend, maar het is dus ‘om de hoek’ en ik kan weet omschrijven als een bruisende mix van Oostblokinvloeden en mediterraanse kenmerken. Dat wil je zelf ervaren toch?
  5. Vele leuke to do’s. De stad per boot of per fiets verkennen bijvoorbeeld. Het science museum bezoeken. Of wat dacht je van de dierentuin? Check hiervoor dit blogbericht, met tips voor kindvriendelijke musea, speeltuinen en trampolines!

 

Bijzonder overnachten in Ljubljana

Drie dagen verbleef ik in Ljubljana en hoe leuk was dat! Ik heb er echt genoten. Maar voordat je op onderzoek uitgaat naar wat er allemaal te doen is, moet je natuurlijk eerst een accommodatie vinden. Ben je net als wij ook altijd naar iets bijzonders? Ik verbleef in een tof design appartement op loopafstand van het centrum. Lees snel waar en wat je kunt verwachten: klik, lees en boek.

Kun jij nog redenen bedenken om wel of niet met kinderen naar Ljubljana te gaan? Laat het weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie