San Francisco met kinderen

Tips van een local | Insiders tips voor het beste van San Francisco met kinderen

Het bruisende San Francisco staat bekend om haar open karakter, de rode brug en typisch Victoriaanse huizen. Maar ook als stad van de mist, 43 heuvels, gezellige wijken én vele bezienswaardigheden. Een te gekke plek om met kinderen naartoe te gaan. Local Annelies Vanoppen deelt hier de leukste tips voor een vakantie met het hele gezin.

Annelies: ‘Een Duitse papa, een Belgische mama, twee kleine meisjes en een Cocker Spaniel – met z’n vijven besloten we voor drie maanden naar San Francisco te reizen. Terwijl Jörg er wilde werken in Silicon Valley, zouden de meisjes en ik wat tijd voor elkaar nemen. Met beide kinderen nog in de kleuterklas leek dat geen probleem.

Samen maakten een plan: wat wilden we zien in de stad, wat wilden we doen? We kleefden hele collages uit reisfolders en pamfletten aan de muur en elke week koos ieder van ons een activiteit. Maar 3 maanden bleken niet genoeg. We ontdekten een Duits internationale school voor onze oudste en een te gekke kleuterschool in een kindermuseum voor onze jongste en besloten het erop te wagen een jaar langer te blijven. Ondertussen wonen we bijna drie jaar in San Francisco!’

 

 

San Francisco

‘Ik heb meer dan 10 jaar geleden al in San Francisco gewoond. Ik kon me niet meer herinneren dat de stad zo druk was – en vooral zo vuil. Het leek alsof het aantal homeless enorm was toegenomen en de marihuana nu op elke hoek van de straat te krijgen was. Maar we vonden al snel kindvriendelijke wegen in deze stad. Speelplaatsen met glijbanen van de ene straat naar de andere, tandemfietsen in het park en torens van waaruit je de hele stad kunt bekijken. Ik ken geen andere stad met zulke sterke kinderprogramma’s in de musea – en met kindermusea die zo vrij en zo leerrijk zijn. We leerden Karl, de beroemde mist, beter kennen en hem als natuurfenomeen respecteren. En we leerden vooral hoe wondermooi het is te wonen aan een strand waar zeehonden en otters, soms zelfs walvissen en dolfijnen de show stelen.’

8x tips San Francisco met kinderen

 

1. Bay Area Discovery Museum. Dit kindermuseum is verbonden aan het Centrum voor Creativiteit in de USA. Een mix die ervoor zorgt dat er wekelijks nieuwe, creatieve activiteiten en tentoonstellingen voor kinderen vanaf 6 maanden (jawel!) tot 10 jaar op het programma staan. Toeristen zie je hier zelden, locals elke week.

2. ’s Zondags wordt het Golden Gate Park afgesloten voor auto’s en vind je overal in het park kinderen op de fiets, skateboard of met rolschaatsen. Naast het Conservatorium of Flowers gooien bont verklede hippies een feestje op rolschaatsen. Een must-see voor kinderen! Loop je ter hoogte van dit feestje het park uit, dan vind je een winkeltje waar je ouderwetse rolschaatsen kunt huren – MEEDOEN!

3. Ik denk niet dat je er omheen kunt als je met kinderen naar San Francisco reist: de zeehonden van Pier 39 en de gekte op Fishermans’ Wharf. Ook al is het super-toeristisch, mijn meisjes vragen er altijd opnieuw naar.

 

 

4. Nog zo’n echte toeristische trekpleister, maar erg leuk met kinderen. Neem een cable car en reis de steile straten omhoog, stop in het cable car museum en ga daarna naar Chinatown. Dit is een van de grootste Chinese gemeenschappen buiten China. Kinderen kijken er de ogen uit!

|LEES OOK: De leukste insider tips voor een vakantie naar Houston met kinderen |

 

5. Een insider tip: Seward Street (secret) slides. Dit is er eentje voor de durvers: een betonnen glijbaan van de ene straat naar de andere straat. Vergeet geen stuk karton mee te brengen, of je scheurt je broek! Ouders enkel toegelaten in het gezelschap van kinderen.

6. Verlies je kinderen nooit uit het oog op de stranden van San Francisco, want de stroming is uiterst sterk en levensgevaarlijk. Check wanneer het laagtij is en ga naar China Beach in de stad. Je kinderen ontdekken er zee-anemonen, zeesterren, krabben en mosselen tussen de rotsen.

7. Supertoeristisch, maar de kinderen vinden het geweldig! Met de fiets over de Golden Gate Bridge naar het gezellige dorpje Sausalito, en van daaruit met de ferry weer naar de stad.

 

 

8. Paarse huizenjacht: San Francisco staat bol van bont gekleurde Victoriaanse huizen. Als we willen wandelen in de stad, laten we de kinderen paarse huizen tellen en fotograferen. Ze lopen ki-lo-meters op die manier!

Bonustips: ben je in de buurt, ga dan zeker naar mijn lievelingsrestaurantsLe garage in Sausalito, Foreign Cinema in the Mission en Farmhouse Kitchen in Portrero Hill. The Best Bakery is ongetwijfeld Tartine in the Mission en de beste koffie drink je bij Flywheel Coffee at the Golden gate Park. Enjoy!

Meer tips voor een vakantie in Amerika? Hier lees je de leukste bezienswaardigheden met kinderen in Houston. Wat is jouw favoriete plaats in Amerika? 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie