Split met kinderen

Toplijstje | Met kinderen naar het mooie Split: sla dit niet over!

Deze zomer heb ik met mijn gezin Kroatië ontdekt. Wauw, hier zijn we nog lang niet uitgekeken. Wat een verrassend, mooi en veelzijdig land! Sfeervolle dorpen, prachtige natuur en zoveel leuks te doen met kids. Gaan jullie voor een stedentrip Split met kinderen? Doen! En sla deze 6 dingen zeker niet over.

6x Split met kinderen

  1. Natuurlijk staat een bezoek aan het Paleis van Diocletianus op nummer één. Een avontuur voor jezelf en de kids. Dit paleis uit 300 na Christus is een van de best bewaarde Romeinse villa’s, vandaar dat het sinds 1979 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. De gebouwen van het paleis zijn uniek, dus bekijk zeker het mausoleum, tempel van Jupiter, de kelders, de toegangspoorten, kathedraal Sv Juve en de oude klokkentoren. Neem wel een baby- of peuterdrager mee als je reist met kleine kinderen, een kinderwagen is hier niet handig!
  2. Struinen door de smalle straatjes en de sfeervolle boulevard is zo leuk. Vakantiestemming voor het hele gezin gegarandeerd! Op elke hoek ligt een ander mooi plein of parkje, dus de kids kunnen lekker op ontdekkingstocht. Ga een middag struinen over de boulevard, wat drinken op een van de vele terrasjes en relaxen op een bank in het parkje waar je uitkijkt over het water en de schepen. Daarna duiken jullie een traditioneel restaurant in om de lekkerste Dalmatische gerechten te eten. Aanrader!
  3. Naast sfeervolle straatjes, prachtige gebouwen en veel groen vind je ook altijd wel een gezellige markt in Split. Van kramen vol verse vis tot kleurrijke bloemen en houten speelgoed. De potloden van boomstammetjes en de dierenkattenpult konden we echt niet laten liggen.
  4. Verken Split op de fiets! Je kunt zelf een fiets huren en de highlights bezoeken of onder leiding van een gids langs alle hoogtepunten fietsen. Voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar zijn kinderzitjes en helmen te huur en er zijn kinderfietsen voor oudere kinderen. Vergeet zeker niet om de klim de berg op te maken. Vanaf het hoogste punt heb je geweldig uitzicht over de stad, de zee en de eilanden.
  5. Natuurlijk combineer je een citytrip Split met kinderen met een dagje strand, want Split heeft meerdere stranden. Bačvice is het populairste strand van Split. Niet zo gek, want zo’n heerlijk zandstrand zie je niet vaak in Kroatië. Je vindt hier vooral kiezelstrandjes (dus vergeet geen waterschoenen mee te nemen). Op nog geen tien minuten lopen van het centrum, achter de veerboot-haven, sta je met je voeten in het zachte zand. De ideale plek om na een ochtendje sightseeing te ontspannen, af te koelen en een enorm zandkasteel te bouwen.
  6. Vanuit Split kun je perfect eilandhoppen. Pak de veerboot en ga naar het veelzijdige Hvar. Het eiland staat bekend als populaire bestemming voor de jetset, maar er is ook van alles te doen voor gezinnen. Of ontdek het eiland Brac met het beroemde strand Zlatni Rat bij het sfeervolle stadje Bol. Zo mooi! Split is ook een mooi startpunt voor een vakantie in Sibenik. Deze mooie stad ligt zo’n 45 minuten rijden vanaf Split en ook daar is zoveel te zien en te ontdekken. Denk aan het Krka National Park met geweldige watervallen of de 250 eilandjes voor de kust van Sibenik. Genieten maar!

 

| LEES OOK: 5x leuke plaatsen met kinderen op het eiland Hvar |

 

 

Meer inspiratie voor een gezinsvakantie in Kroatië? Lees dan zeker deze blogs:

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie