6xvakantie met Marielle van Bergen

Interview | 6x vakantie met sieradenontwerpster Marielle en haar gezin

Twee keer per jaar reist mede-eigenaresse & ontwerper van Scmyk Accessories Marielle van Bergen (33) met haar gezin af naar Bali voor business & pleasure. Niet verkeerd! Haar sieraden worden op het prachtige eiland geproduceerd en daar plakken Marielle, Ray en zoontje Vasco (5) graag een heerlijke vakantie aan vast. Benieuwd naar haar vakantie wishlist, beste reistip en vakantieblunder? Lees snel verder! 

1. Wat is jullie favoriete bestemming?

Bali! Voorheen kwamen Ray en ik hier altijd omdat een van mijn beste vriendinnen er woont. Het is er zo prachtig, het eten is heerlijk en er is superveel te ondernemen.Toen we met Scmyk Accessories zijn gestart, hebben we daar de hele productie opgezet. Dus inmiddels combineren we twee keer per jaar business & pleasure in Indonesië.

2. Maak je andere reizen sinds je moeder bent?

Het komt meer door werk dat het wat eentoniger is geworden dan door de komst van Vasco. We moeten eenmaal voor werk naar Bali toe, en dat zijn geen korte reisjes. Dus dan blijft er niet heel veel tijd over om nog ergens anders heen te gaan.

Ray en ik zijn allebei in mei jarig, en voorheen gingen we rond die tijd altijd op vakantie in plaats van elkaar een cadeau geven. Super leuk was dat! Wie weet pakken we dat weer een keertje op. En wat ik wel jammer vind is dat we nooit meer lekker een weekend naar Parijs gaan. Voor Vasco pakten we vaak makkelijk even de auto en gingen voor 3 nachtjes lekker die kant op. Nu is dat toch lastiger plannen.

3. Wat vind je het mooiste aan reizen met je kind?

Dat je andere culturen en plekken kunt laten zien aan je kleintje. En je hebt vaak op vakantie zelf ook meer rust, daar wordt je kind automatisch ook relaxter van.

| LEES OOK: 6x vakantie met saxofonist en presentator Co Rowold en dochter Kiki |

4. Wat doe je echt nooit meer?

We zijn een keer naar een huisje in Frankrijk gegaan waar eigenlijk niks voor Vasco te doen was. Geen zwembad, geen kinderen in de buurt.. En dat was net in zo’n periode dat hij alles samen wilde doen. Toen hadden we zelf ook niet echt lekker de rust. Dus voortaan kijk ik er meer naar of er ook wat in de buurt is, of we gaan met vrienden die ook kinderen hebben zodat de kids samen kunnen spelen .

5. Wat staat er nog op jullie wishlist?

Bovenaan staan absoluut New York en Suriname! New York omdat het een hele gave wereldstad is waar we zelf ook graag weer een keer naartoe zouden willen. En Suriname omdat Ray Surinaams is en we het land heel graag aan de kids zouden willen laten zien.

6. Wat is jouw beste reistip?

We vliegen vaak met Vasco, dus hebben een ‘Fly-LegsUp’ voor hem gekocht. Dat is een soort verlengde van de stoel, waardoor je kindje makkelijker kan slapen. En jij dus ook, want je kind ligt niet languit over je heen gestrekt in dromenland. Ik werd dan altijd wakker van elke beweging, dat is nu verleden tijd!

En als we met de auto op reis gaan nemen we altijd de loopfiets mee. Ookal kan hij al fietsen, is de loopfiets gebleven. Zó handig als je naar een dorpje of markt gaat. Je hoeft ze niet te tillen, ze worden minder snel moe, en ze zijn wat mobieler. Win-win voor iedereen!

 

Zijn er nog meer inspirerende ouders waar je heel graag de beste reistip of vakantieblunder van wilt weten? Laat het weten in een reactie. We zijn benieuwd!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie