Slovenie met kinderen; bijzonder overnachten in Ljubljana

Bijzonder adresje | Bijzonder overnachten in Ljubljana in dit toffe design appartement

Weet jij al hoe leuk Ljubljana is? Het is een heel kindvriendelijke stad met verrassend veel gave to do’s! Maar voordat je de stad kunt gaan ontdekken moet je natuurlijk eerst een overnachting regelen. Ik ga je daar een handje bij helpen! Voor je stedentrip Ljubljana met kinderen heb ik namelijk een heel gaaf design appartement voor je, dat bijna alleen maar voordelen heeft. Kortom; bijzonder overnachten in Ljubljana doe je hier!

Overnachten in Ljubljana bij een kindvriendelijke accommodatie

Zoals jullie weten selecteren wij kindvriendelijke accommodaties niet alleen op de aanwezigheid van ledikantjes, een kinderstoel en/of speeltuin. We kijken ook naar de ligging, inrichting en sfeer. Zo heb ik mijn accommodatie in Ljubljana vooral geboekt vanwege die laatste drie criteria. Enerzijds omdat ik Ljubljana bezocht zonder Mila, die kwam iets later aan in Slovenië, anderzijds omdat Ljubljana een onwijs hippe stad is en dat wilde ik ook ervaren in mijn accommodatie. Maar natuurlijk heb ik gecheckt of het appartement waar ik sliep kidsproof is!

 

 

Niet zomaar een accommodatie; een design appartement

Ik verbleef in het design appartement van Anja en José, dat ik via AirBnB geboekt heb. Ik zag de foto’s en wist meteen; dit is waar ik ga overnachten. Daarnaast is Anja door AirBnB als superhost geselecteerd en dat word je niet zomaar!

De inrichting van dit appartement in Ljubljana is gezellig, hip en kleurrijk, kijk maar naar de foto’s! Anja heeft dit zelf verzorgd, ze heeft het appartement een aantal jaar geleden gekocht en eigenhandig opgeknapt. Alles is lekker nieuw dus! In de ruime slaapkamer staat een tweepersoonsbed en een kast. De badkamer is schoon en licht. De eetkeuken is gezellig en heeft alles wat je nodig hebt met een kleintje. Ook is er een gezellig, knus balkonnetje.

Wat mij opvalt is dat het super schoon is. Heel fijn! Daarnaast staan er twee fietsen die je kunt gebruiken. Naast de toffe inrichting is ook de ligging ideaal. Ik liep met een kleine 10 minuten zo het oude centrum in. Nog geen 5 minuten is het als je de fiets pakt.

Het appartement heeft geen kinderbedden, een kinderstoel of speelgoed. Het is vooral geschikt voor ouders met (één) baby of dreumes. Die kun je nog gemakkelijk bij je in bed nemen. Anders is er nog genoeg plek in de slaapkamer om een kinderwagen, Deryan reisbedje of ledikantje neer te zetten. Bij dat laatste zou Anja misschien kunnen helpen, ze is niet voor niets een superhost!

 

 

| Lees ook: Aarhus is het zusje van Kopenhagen en een topbestemming voor een stedentrip met kinderen! |

Superhost of superwoman?

Inderdaad, ze is niet voor niets een AirBnB superhost. Niet alleen is haar appartement brandschoon, ze neemt uitvoerig de tijd om vooraf je vragen te beantwoorden, maar is ook tijdens je verblijf makkelijk bereikbaar. Via whatsapp deelde ze tips of beantwoordde ze nog wat last minute vragen van me. Er lag een uitgebreide handleiding met tips, adviezen, uitleg, wachtwoorden…kortom; alles wat je nodig hebt. Echt, ik heb regelmatig via AirBnB geboekt, maar nog nergens zo een goede service ervaren!

 

Overnachten in kindvriendelijk hotel Ljubljana

Omdat ik begrijp dat een appartement als dit niet voor iedereen geschikt is, zeker niet voor gezinnen met twee of meer (oudere) kinderen, heb ik nog wat research gedaan.

Cubo Hotel is een begrip in Ljubljana, het is namelijk een van de betere hotels en heeft een ideale ligging, namelijk midden in het oude centrum. Kinderen tot twee jaar kunnen gratis overnachten en (op aanvraag) gebruik maken van een ledikantje. Kids tot zes jaar betalen slechts een tientje per nacht en zes tot achttien maar € 15 per nacht. Ook zijn er kinderstoelen aanwezig. Het hotel is comfortabel en schoon en het personeel kan je helpen bij het samenstellen van picknickmanden bijvoorbeeld. Leuk voor als je wat uurtjes in Park Tivoli wilt doorbrengen!

Familiehotel Ljubljana met speeltuin en waterpark

Het oude centrum van Ljubljana is klein en knus, maar Ljubljana zelf is eigenlijk veel groter. Zo vind je 5 kilometer buiten de stad een heel tof hotel met enorm zwembadencomplex. Ljubljana Resort heeft een immens waterpark met maar liefst 60 watereffecten! Tafeltennis en beachvolleybal behoren ook tot de mogelijkheden en voor oudere kinderen is er gratis WiFi 😉 Voor de ouders fijn dat je er gratis kunt parkeren.

Zo, een overnachting in Ljubljana regelen moet geen probleem meer zijn. Nu op zoek naar leuke to do’s! Ook hier help ik je bij. Houd ons blog in de gaten, komende tijd volgen er nog heel wat inspiratie artikelen over Slovenië! Overweeg jij ook om naar Slovenië op vakantie gaan?

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie