6x vakantie met Fabienne Chapot

Interview | 6x vakantie met succesvolle ontwerper Fabienne Chapot en zoontje Hugo

Just do it! is het motto van Fabienne Chapot. De succesvolle modevrouw gaat dan ook geen uitdaging uit de weg. In 2006 begon ze met het ontwerpen van de klassieke hartjestas, vijf jaar later werd haar collectie uitgebreid met portemonnees en leren accessoires. Weer vijf jaar later zette ze de stap naar een kledinglijn onder haar eigen naam. Met groot succes! Daarnaast is deze powervrouw moeder van Hugo (3). Hoe ze het vindt om als single mom te reizen met een peuter én wat haar favoriete plekjes op het fijne Ibiza zijn, lees je hier.

Wat is jouw favoriete bestemming?

Bali en Ibiza zijn favoriet! Op Bali kom ik al twaalf jaar lang 2x per jaar voor werk. Een geweldig plek om werk met vakantie te combineren. Met Hugo  ben ik er nog niet geweest, maar het plan is om volgend jaar samen te gaan. Dan ga ik wel alleen voor vakantie, want ik vind het lastig om Hugo om mij heen te hebben als ik aan het werk ben. Ik ben dan heel gefocust, dat werkt niet.

Ibiza voelt ook altijd goed. Als ik daar aankom weet ik precies waar ik moet zijn voor de fijne plekjes. Zo is La Gracioneta is een heerlijk baaitje in het noorden. Voor Hugo zijn stranden waar hij goed in de branding kan spelen fijn, zoals Jockey club en Beachouse. Ook Cala Bonita heb ik net ontdekt, echt heerlijk lunchen en een mooi baaitje. Ze zijn sowieso heel lief voor kinderen in Spanje en ook op Ibiza.

|LEES OOK: Tips van een local: de must sees op Ibiza waar jij en de kids blij van worden |

Maak je andere reizen sinds je moeder bent?

Zeker. Met Hugo zoek ik bestemmingen op waar vooral hij heel blij van wordt. Zo zijn we laatst naar een superfijn all inclusive resort in Turkije geweest met vrienden. Dat resort was geweldig voor kinderen. Hugo blij, mama blij!

 

Wat vind je het mooist aan reizen met je kind?

De echte quality time die je samen hebt. Eindelijk aaneengesloten heel veel dagen samen zijn, dat vind ik heerlijk. In het dagelijkse leven met een drukke baan is dat toch anders.

Wat doe je echt nooit meer?

’s Nachts reizen! Ik heb dat afgezworen. Ik boek alleen nog maar tickets op een fijne tijd. En met een kind is het helemaal prettig om overdag te reizen.

 

 

Reizen alleen met je kind: hoe is dat?

Het is best pittig. Qua sjouwen, aan alles denken en je kind in de gaten houden. Daarom gaan we eigenlijk altijd met vrienden of familie en andere kindjes op vakantie. Dat is gezellig voor Hugo en voor mij. Maar dan nog heb ik natuurlijk zelf de verantwoordelijkheid voor hem. En met een peuter is dat soms best hard werken. In mijn geval heb ik een ‘weglopertje‘ te pakken. Hugo kan binnen een oogwenk ergens op een rots zitten bij het strand, een keuken in lopen van een restaurant. Ik kan hem dus echt geen seconde uit het oog verliezen. Dat betekent dus eigenlijk geen moment met mijn billen op een stretcher of even natafelen na een uitgebreide lunch.. Maar we hebben het er voor over 🙂

| LEES OOK: 6x vakantie met model en volger Anouska Wink, haar man en stoere tweeling |

Wat is jouw reistip?

Voor mij is dat ruim van te voren pakken. Als ik alleen reis dan pak ik nog dezelfde ochtend, maar met een kind moet je aan zoveel dingen denken. Ik maak daar hele lijstjes voor vooraf!

 

Ben jij ook een single mom en heb je ook wel eens alleen gereisd met je kind(eren)? Hoe zijn jouw ervaringen, laat een reactie achter onder dit bericht!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie