Houston met kinderen

Tips van een local | Rondreis door Amerika? De leukste tips voor Houston met kinderen

Houston staat vooral bekend om de ruimtevaartorganisatie NASA. Máár er is zoveel meer te doen in de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas. Ook met kinderen natuurlijk! Marjolein en Rein Lansdaal zijn in 2015 voor werk naar Amerika geëmigreerd en wonen sinds anderhalf jaar met dochters Kiki (4) en Charlie (bijna 2) in Houston. Marjolein deelt hier de leukste tips voor een verblijf in Houston: van Rodeo tot kajakken. Enjoy!

Marjolein: Houston is een GIGA metropool en telt zonder buitenwijken erbij 2 miljoen inwoners. Er zijn heel veel internationals of expats die van over de hele wereld komen om hier (meestal) voor grote oliebedrijven te werken. Het leukste aan Houston vind ik de mensen en de ligging. Houston ligt in Texas, en elke Amerikaan zal zeggen dat de mensen in Texas altijd vriendelijk zijn. En dit klopt echt! De mensen zijn ontzettend sociaal en staan open voor iedereen.

Voor een echte vakantiebestemming zijn er mooiere plekken op aarde te vinden, maar Houston is een geweldige bestemming tijdens een roadtrip door Amerika. Het ligt gunstig qua bezoek aan bijvoorbeeld New Orleans, Austin of Dallas.

8x tips voor Houston met kinderen

 

1. Houston ligt aan de Golf van Mexico en hierdoor is het vaak erg warm met tropische buien. In het voor- en najaar is het hier heerlijk! Wij gaan met dat mooie weer natuurlijk graag naar het strand. De stad ligt op een uurtje rijden van de kust. De zee is altijd lekker warm, als je hier bent moet je daar zeker naartoe gaan.

2. Houston heeft veel toffe musea. Het is in de zomer veel te warm (+35c) om buiten te spelen en dan is het Children’s Museum echt geweldig. Het Natural Science museum is ook een aanrader. Er is veel te zien over dieren en wildlife in Texas en er zijn indrukwekkende tentoonstellingen.

3. We vinden het heerlijk om veel buiten te zijn, dus we gaan graag naar een van de vele speeltuinen in de buurt. Een ‘Splashpad’ of speeltuin met waterparkje is favoriet. Net als de grote shopping malls met indoor speeltuin!

| LEES OOK: Geen roadtrip door Amerika, maar dichter bij huis, namelijk Kroatië? Noteer deze tips van een local voor het kindvriendelijke eiland Hvar | 

4. Ben je hier in februari of maart, dan heb je geluk. Rodeo is in town! Drie weken lang wordt Houston overspoeld door echte cowboys, veel dieren en girls with boots. Dit is een typisch Texaans evenement met elke avond een show in een mega stadion. Er is stieren rijden, paardenrace en zelfs een schapenrace voor kleuters, zo schattig. Dit is echt een happening!

5. Bezoek ook zeker een van de vele mooie, grote parken. Zoals Hermann Park, waar een geweldige dierentuin in ligt. Maar het is ook al leuk om het treintje door het park te nemen. Of ga naar Discovery Green. Dat ligt in Downtown en daar kun je kajakken!

6. Fietsen kan hier en daar ook heel goed. Leuk om te doen: maak op de fiets een ritje langs de Bayou, de rivier die door de hele stad loopt.

7. Er zijn veel geweldige restaurants in Houston die ook heel kindvriendelijk zijn. Toevallig ben ik net weer bij een fijn Indiaas tentje geweest, Pondicheri en laatst bij Emmaline. Bij Crisp, bij ons om de hoek, kunnen de kindjes buiten spelen. Er is ook een grote ‘coffee scene’ hier in Houston met veel fijne tentjes met top espresso. Zoals Commonbond (geweldige pastries!), Boomtown en Throughgood. Die laatste zit bij ons in de straat dus je weet wel waar we vaak uithangen!

8. Houston, we have a problem! Een bekende zin die hier ook regelmatig gebruikt wordt haha. De grootste en bekendste bezienswaardigheid in Houston is natuurlijk het Space Center Houston. Het heeft een gaaf bezoekersgedeelte en er zijn meerdere tours binnen en buiten te doen. Bij aankomst zie je meteen een giga vliegtuig met bovenop een spaceshuttle. Wow! Voor kindjes vanaf een jaar of 5, 6 super leuk. Mis vooral de foto van ‘onze’ André Kuipers aan de wall of Fame niet!

 

Ben jij wel eens in Houston of een andere plaats in Amerika geweest? Of heb je tips voor een te gekke roadtrip? Ik ben benieuwd!  

Deel met een vriend of vriendin:
1Reactie
  • Marjolein Lansdaal
    Geplaatst op 17:28h, 06 augustus Beantwoorden

    Super leuk Michèle!
    Thanks 🙂
    Marjolein

Geef een reactie