Kindvriendelijke riads Marrakech

Toplijstje | 5 kindvriendelijke riads in Marrakech die je stedentrip nóg leuker maken

Stedentrip Marrakech met kinderen? Doen! Kleurrijk, hectisch, mysterieus; op slechts 4 uur vliegen bevind je je in een totaal andere wereld die álle zintuigen prikkelt. Alleen daarom al is Marrakech een heel leuke stad voor een family citytrip. Maar als je in een nieuwe, dynamische stad als Marrakech verblijft, is het juist fijn om je te kunnen terugtrekken op een rustig plekje. Een riad bijvoorbeeld, een kleine oase in magisch Marrakech. Waar je zware deuren achter je dichttrekt en niets meer hoort van de rumoerige souk. Wij zochten 5 kindvriendelijke riads in Marrakech voor je uit. Hoef jij alleen nog maar te boeken!

Kindvriendelijke riads Marrakech, welke zijn er?

Helaas moet ik dit blog starten met het volgende; veel riads zijn niet kindvriendelijk. Dat wil zeggen dat ze kinderen jonger dan 12 jaar vaak niet toelaten. Balen! Maar daarom is juist dit lijstje zo handig. Dit zijn 5 kindvriendelijke riads waar je wél gezellig met je gezin vakantie kunt vieren. Kun jij je zoektocht naar een geschikte accommodatie meteen staken. Dat heb ik namelijk al voor je gedaan.

De reden dat veel riads geen jonge kinderen toelaten, is omdat ze de oorspronkelijke functie van hun riad willen bewaken. Rust, comfort, privacy en groen in de vorm van een koele woning met een weelderige binnentuin. Maar er woonden (en wonen nog steeds) veel Marokkaanse families in riads. Van baby’s en ouders, tot ooms, tantes en grootouders. Gek dus eigenlijk dat veel riads die nu als toeristen accommodatie verhuurd worden geen kids meer toelaten! Maar gelukkig hebben wij 5 heel leuke en kindvriendelijke riads gevonden!

| Lees ook: Dit zijn de 10 leukste to do’s in Marrakech met kinderen. Ervaar het echte Marrakech zoals wij dat gedaan hebben! |

Kies voor Riad Dar Vedra voor de persoonlijke aanpak

Twee keer heb ik hier mogen genieten van de rust, het heerlijke eten en Marokkaanse authenticiteit met een Franse touch. De Franse touch zit ‘m namelijk in het feit dat deze fijne accommodatie gerund wordt door een Frans stel. Ze zijn ontzettend gastvrij. Je wordt met open armen ontvangen, nemen de tijd om alles met je door te nemen en staan altijd voor je klaar. Dat laatste heb ik zelf mogen ervaren toen mijn toenmalige partner erg ziek is geworden door een bacterie. Ze lieten een arts komen, hebben een dieet op maat geserveerd zodat hij snel kon aansterken én hebben medicijnen geregeld. Ze waren ontzettend begaan met ons. Een prettige geruststelling als je hier met je gezin verblijft!

Los daarvan is deze riad gewoon heel fijn om te verblijven vanwege de ruime en mooi ingerichte kamers. Het is heerlijk vertoeven in de familiekamer bovenin. Ook het zwembad, weliswaar niet de grootste, is heel fijn na een dag stof en drukte in de souk. Naast de familiekamer zijn er ook nog een aantal andere kamers die variëren in grootte. Ook de ligging is fijn. Op loopafstand van het chaotische centrum, maar niet er middenin. Als je de zware, houten deur achter je dicht trekt voelt Riad Dar Vedra als een oase van rust. Heerlijk om bij te komen met je gezin na alle nieuwe indrukken die je in Marrakech opdoet.

 

| Lees ook: Heb je de smaak te pakken en wil je ook nog andere Koningssteden bezoeken met je gezin? Dan is Fez misschien een aanrader, een van mijn favorieten! |

Riad Africa is super kindvriendelijk en comfortabel

Deze fijne riad ligt in een rustig deel van de stad en is helemaal familyproof. Er zijn suites en connecting rooms waar je als gezin heerlijk comfortabel kunt verblijven. Ook wiegjes en ledikantjes zijn hier aanwezig, evenals kinderstoelen en autostoeltjes. Een ander pluspunt is het grote zwembad, een van de grootste in de medina zelfs! Moeten de kids hun energie even kwijt? Dan kunnen ze hier dus lekker in plonsen, maar Riad Africa verzorgt ook family hikes in het Atlasgebergte. Je kunt dan zelfs (tijdelijk) verblijven in Kasbah Africa, het ‘zusje’ van deze riad. Ook leuk; Marrakech ruiken en proeven. Letterlijk. Riad Africa is namelijk ook een kookstudio!

 

Bekroond met 4 sterren; Riad Star

Deze riad lijkt uit het sprookje 1001 nacht te komen, prachtig en mysterieus! De ligging is in het hart van de stad, op loopafstand van de souks en een van de topbezienswaardigheden; Ben Yussef Madrassa. Wat deze riad kindvriendelijk maakt, is de babysitter service voor als je even naar de spa wilt bijvoorbeeld. Maar denk ook aan de centrale ligging, het hoge comfort en service level, de georganiseerde dagtripjes voor het hele gezin, evenals packed lunches voor als jullie zelf op pad gaan. Helemaal prima vertoeven hier!

 

| Lees ook: Het kustplaatsje Essaouira is géén Marokkaanse koningsstad, maar wel een plek die je gezien moet hebben. Essaouira is namelijk een eclectische mix van bohemian chic meets hippie spirit, gegoten in een kleurrijk jasje van muziek en kunst! |

Weg uit de drukte met je gezin; Riad Laila

Buiten het drukke centrum, vlakbij de Majorelle tuinen, een van de leukste bezienswaardigheden in Marrakech, vind je Riad Laila. De ligging is ideaal voor families die graag de rust opzoeken na een dag vol Marokkaanse gezelligheid in de souk. Er is een heerlijk buitenzwembad en een rooftop terrace, maar ze regelen ook uitstapjes voor je naar Essaouira, het Atlasgebergte, of naar de woestijn om daar met buggy’s te racen. Best of both worls dus; typisch Marokkaans, maar wel in een rustige omgeving!

 

Familyproof riad Jardin Secret (of Riad Secret Garden)

Deze riad, vlakbij het beroemde Jemaa el Fna plein, heeft kamers waar twee ouders en twee kids kunnen overnachten. De ligging kun je aan de ene kant als ongunstig beschouwen, zo vlakbij de drukte, aan de andere kant hoef je niet ver te lopen naar ‘daar waar het gebeurt’. Boeken en speelgoed liggen klaar om mee te spelen en natuurlijk is er gratis Wifi voor oudere kids. Voor de allerkleinsten zijn er ledikantjes en buggy’s om gebruik van te maken. Handig! Om af te koelen kun je als gast gebruik maken van het zwembad van een privévilla vlakbij.

 

Ga jij binnenkort ook naar Marrakech? Heb je al een verblijf geboekt? Ik hoor graag welke het is geworden. Mocht je andere vragen of opmerkingen hebben, laat dan een reactie achter onder dit bericht!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie