Vakantie met Co Rowold en dochter Kiki

Interview | 6x vakantie met saxofonist en presentator Co Rowold en zijn dochter Kiki

Met zijn saxofoon vliegt Co Rowold de hele wereld over en ook als presentator van onder andere Temptation Island en The Trip (MTV) kwam hij op de mooiste plekjes. Met dochter Kiki (4) is één eiland favoriet. Het heeft iets weg van een Caraïbisch paradijs, maar is lekker dichtbij. Klinkt goed! Benieuwd naar zijn beste reistip en waar hij graag naartoe wil met zijn vriendin Naomi en Kiki? Lees snel verder! 

 

1. Favoriete bestemming voor een gezinsvakantie? 

Sardinië, omdat je in een soort van Caraïbisch paradijs terecht komt, op nog geen 2 uur vliegen. Mijn dochter van vier zit niet graag lang in een vliegtuig. Het kristalheldere, groenblauwe zeewater, de witte zandstranden en de palmbomen van dit Italiaanse eiland verbazen me elke keer weer. Je bent er zo en zeker in het voor- en naseizoen kost het nagenoeg niks! De zee bij Alghero en Stintino blijft heel lang ondiep en is nooit heel wild. Dat is superfijn met kleine kids. Zwembandjes om en je hoeft je niet meer druk te maken. Het Italiaanse eten is natuurlijk ook fantastisch, ten minste, als je een klein beetje weet waar je moet zijn. Mijn dochter Kiki vindt Sardinië helemaal het einde. Ik zie er nu al tegenop om haar uit te moeten leggen dat we volgend jaar voor het eerst in 3 jaar ergens anders heen gaan.

2. Maak je andere reizen sinds je vader bent? 

Ja, ik ging voorheen zover mogelijk weg. Azië is favoriet, geen campings, geen recreatieparken en geen grote hotels. Voor werk ga ik ook vaak de andere kant op, richting midden en noord Amerika. Ook op Curacao ben ik vaak geweest voor werkvakanties.

3. Wat vind je het leukst aan reizen met kinderen?

Ik ben niet meer samen met de moeder van Kiki. Dat houdt in dat we co-ouderschap hebben. Ik heb mijn kind natuurlijk het liefst zo vaak mogelijk bij me, dus het is sowieso al genieten om voor langere periodes dan ik gewend ben met mijn dochter te zijn. Als zij het op vakantie naar haar zin heeft, dan ben ik gelukkig… Zo simpel is het eigenlijk gewoon. Of het nou met een tentje op de camping of in een recreatiepark is , of waar dan ook. Wanneer ik alleen op vakantie zou gaan of met mijn vriendin, zou ik voor campings en recreatieparken passen. Voor die kleine is dit wel het fijnst, denk ik.

| LEES OOK: 6x vakantie met vlogger voor Fab40’s en model Anouska Wink, haar man en stoere tweeling |

4. Wat doe je echt nooit meer? 

Ik heb gelukkig geen blunders gemaakt op vakanties met Kiki en dat houd ik ook graag zo!

5. Welke plek wil je graag bezoeken met Kiki?

Kiki is vier en wordt denk ik het gelukkigst van vakanties op plekken waar veel leeftijdsgenootjes zijn om mee te spelen. Andere nationaliteiten maken haar niks uit, vakantietaal is blijkbaar universeel voor de kleine vakantieganger, al hebben Nederlandse kindjes wel de voorkeur. Als er een zwembad of zandstrand in de buurt is, is het al snel goed. Heel spannend is het dus niet, maar ik vind het helemaal prima.

Wanneer ze ouder wordt, wat meer geduld heeft om lang in een vliegtuig te zitten en minder eenkennig is met eten, zou ik het supertof vinden om met haar naar landen in Azië  te gaan. De Filipijnen staan dan hoog op mijn lijstje.

6. Beste reistip? 

Kiki heeft een uitzonderlijk talent om door alle muggen ter plaatse gestoken te worden. Ik vind het naar om mijn kind op vakantie onder de muggenbulten te zien, bovendien heeft ze daar zelf veel last van. Ik neem dus altijd een klamboe mee. Simpel maar super doeltreffend!
Zijn er nog meer inspirerende ouders waar je de beste reistip of vakantieblunder van wilt weten? Laat het weten in een reactie. We zijn benieuwd!
Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie