kindvriendelijk Hvar

Tips van een local | Roadtrip door Kroatië? Ga zeker naar het kindvriendelijke eiland Hvar

Gaan jullie deze zomer naar Kroatië? Probeer dan zeker een tripje naar het zonnige eiland Hvar te maken. Of verblijf hier gewoon de hele vakantie. Volgens local Dinka Barbic is er meer dan genoeg te doen voor jong en oud. Favoriet bij haar kids Davor (11) en Frane (5) zijn de vele fijne stranden. Maar ook verborgen grotten, filmavondjes in de openlucht en een verlaten stad zijn echte aanraders. Meer tips voor het kindvriendelijke eiland Hvar? Je leest ze hier.

Hvar is een fijn eiland voor een gezinsvakantie. Het is een geweldige mix van zon, steen, zee en geschiedenis. Er zijn kindvriendelijke stranden, mooie baaitjes, sfeervolle steden en prachtige natuur. De lavendelvelden, olijfplantages, wijngaarden en alle andere kruiden en planten die hier groeien geven het zonnige eiland nog meer charme. Het is volgens local Dinka een geweldige plek om te wonen én om met kinderen vakantie te vieren.

7x tips voor een vakantie op het kindvriendelijke Hvar

 

1. Als een van de meest zonnige en warmste eilanden van Kroatië, is het natuurlijk heerlijk om de zomer aan het strand door te brengen. Of je houdt van zand, kiezels of stenen, we hebben het allemaal op Hvar. De zee is op alle strandjes heerlijk, maar Zavala is onze favoriet. Het water is heerlijk helder, er zijn allemaal kiezel inhammen, sommige met verborgen grotten onder water. Zo mooi! Het is ook een geweldige plek om te watersporten. Zowel Davor als Frane zijn hier niet meer weg te slaan.

2. In de zomer zijn we dus vooral op het strand te vinden. Lekker zwemmen, kajakken, snorkelen, heerlijk! Maar er is nog veel meer te doen. De meeste dorpen en steden liggen aan zee, dus ook ’s avonds is het een en al gezelligheid aan het water. Geniet van een openlucht filmavond of voorstelling. Ook op de pleinen van de meeste dorpen is van alles te doen, zoals gezellige avonden met live muziek. Terwijl de kids op het plein spelen of dansen, geniet jij van het uitzicht op een terras. Wat wil je nog meer?

| LEES OOK: 5x leuke plaatsen op het Kroatische eiland Hvar voor een vakantie met kinderen |

3. Jelsa is populair onder gezinnen. Je vindt hier het mooie Jelsa Park met heerlijke schaduwplekken, ideaal voor de warme dagen. Het park is een goede plek om te relaxen, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin of op de trampolines. Elke zomer zorgen de trampolines weer voor urenlang speelplezier bij toeristen en locals.

4. Hvar stad staat bekend als partyplek. Een sfeervolle stad met veel restaurants, beach bars en een geweldig uitgaansleven. De perfecte plek voor mensen die willen stappen en lol maken. Voor gezinnen is een bezoek naar Hvar stad leuk, maar ik raad aan om de vakantie op de rustigere delen van het eiland door te brengen. Dat is eigenlijk overal, behalve Hvar stad. In elke plaats vind je restaurantjes waar je lekker kunt eten samen met (kleine) kids.

5. Als je op zoek bent naar een plek om te slapen, is een privé accommodatie heerlijk. Er zijn zoveel opties, de meest mooie woningen met zwembaden worden verhuurd, kindvriendelijke villa’s, huizen met geweldige uitzichten, aan het strand en op de rustigere gedeeltes. Hotels zijn natuurlijk ook fijn, zeker ook om andere kinderen te ontmoeten. Maar ik zou toch voor een vakantiehuis gaan. Op het strand, de boulevard en in de speeltuinen die je overal vindt, maken de kids snel genoeg vriendjes.

6. Wil je wat meer zien van het eiland? Een mooie tour met de fiets of een huurauto is een echte aanrader. Leuk voor kinderen, leerzaam voor ouders en ook voor ons locals is het een geweldige manier om op verborgen plekjes, doodlopende straatjes en afgelegen strandjes te komen. Je kunt natuurlijk zelf de fiets pakken en op de bonnefooi rondrijden, of een tour boeken bij bijvoorbeeld Natural Hvar.

 

7. Een verborgen pareltje op het eiland is de verlaten stad Humac. Met de stenen huizen, smalle straatjes, binnenplaatsen en al het groen, is het een indrukwekkend geheel. Humac was voorheen een zeventiende eeuwse pastorale stad, tegenwoordig is het een verlaten eco- stad. In de zomer komt het tot leven. Op 26 juni wordt hier de St John en Paul’s dag gevierd, dat zijn de heiligen van Humac. In juli is het Etno Hvar festival, echt een magische ervaring. Als er geen evenementen zijn, kun je hier geweldig paardrijden, een oude kerk bezichtigen en Humac is het startpunt voor een excursie naar de Grapčeva cave. In deze belangrijke prehistorische grot zijn voorwerpen van een eeuwenoude cultuur gevonden. Indrukwekkend! De grot heeft stalactieten, stalagmieten en  bevat een grote en kleine zaal. Vanuit Humac neem je lopend het veldpad naar de grot, die 239m boven de zeespiegel ligt. Dit avontuur zullen de kids niet vergeten!

Meer inspiratie voor een gezinsvakantie in Kroatië? Lees dan zeker deze blogs:

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie