Stedentrip Aarhus met kinderen; wat is er te doen?

Toplijstje | 5x met je kids de natuur opzoeken tijdens je stedentrip Aarhus

Heb je jezelf getrakteerd op een stedentrip Aarhus met je gezin? Dat doe je goed! Aarhus is in 2017 verkozen tot culturele hoofdstad van Europa. Dat was voor ons reden genoeg om de stad die winter te bezoeken. We houden nou eenmaal van winterse stedentrips. Maar hoe fijn is het als je een stedentrip kunt afwisselen met natuur? Dat maakt het slenteren en struinen tijdens een citytrip, zeker voor kinderen, een stuk beter te doen! Vandaar onze tips.

5x de natuur opzoeken tijdens je stedentrip Aarhus

Een dagje musea gedaan? Bezoek dan een van de parken om in te voetballen. Een middag goed geshopt? Ga de dag erna dan naar een botanische tuin voor wat ontspanning. Deense architectuur bewonderd? Uitwaaien op het strand kan een welkome afwisseling zijn. Kies uit deze 5 opties in de natuur rondom Aarhus! Foto’s via VisitAarhus.com.

| Lees ook: huur deze leuke studio in het centrum van Aarhus en je voelt je er als thuis!

1. Hertjes kijken & voeren in Marselisborg Deer Park

Het 22 hectare omheinde park is heerlijk rustig, weids en heuvelachtig. De hertjes die er rond lopen zijn totaal niet mensenschuw, eerder enthousiast zelfs! Ze huppelen je tegemoet hopend op eten. Het in 1932 geopende hertenkamp is meerdere keren uitgebreid en biedt nu gezelligheid en frisse lucht aan families, sporters en dagjesmensen.

2. Breng een bezoekje aan Moesgard Forest

Bij het Moesgard Prehistorisch museum ligt ook een park, het Moesgard Forest. Het park is ontstaan verschillende typen bomen en bos te reconstrueren uit de IJstijd, passend bij het museum. In het park vind je ook een 300 jaar oude watermolen, dat nu dienst doet als restaurant. Hier ga je dus terug en de tijd en leer je alles over de omgeving.

3. Ook leuk in Aarhus: Moesgard Strand

Of je Aarhus nu in de zomer of winter bezoekt, het Moesgard Strand is een heel mooie plek om uit te waaien en een frisse neus te halen. Op 8 kilometer van het centrum verwijderd vind je dit fijne zandstrand, tevens dichtbij Marselisborg Forest. Maar je kunt het ook combineren met Moesgard Museum, dat een kleine 2 kilometer hier vandaan ligt.

 

4. Prachtige botanische tuinen & kassen in Aarhus

De botanische tuin van de Universiteit van Aarhus is echt een kunstwerkje, zeker de nieuwe tropische serre in de vorm van een dauwdruppel. De organische vormen en het gebruik van duurzame materialen maken het prachtig om te zien. Het zorgt voor een relaxte vibe, waar de natuur centraal staat. Ook de andere, slavormige serre is de moeite waard om te bezoeken. Binnenin deze serre is een terraslandschap met vijver aangelegd met tropische bomen en planten over verschillende plateaus. Tussen de oude en de nieuwe serre is een weids terras met weelderige planten gecreëerd.

5. Picknicken, spelen en relaxen in Tumlepladsen i Riis Skov

Een heel leuke plek om met je gezin te ontspannen, het is namelijk een groot park met houten speeltoestellen, picknicktafels en openbare gelegenheden om te barbecueën. De kans is klein dat je dat gaat doen, maar het idee is leuk. En het zorgt ervoor dat je waarschijnlijk niet de enige bent. Ook is er een voetbalveld aanwezig. Hier breng je met gemak een flink aantal uren door!

 

| Lees ook: Dit zijn de 7 leukste en kindvriendelijkste hotels in Londen voor een family citytrip naar deze gave stad! |

Een stedentrip Aarhus met kinderen

Met je geliefde en/of met je kroost op citytrip naar het zusje van de Deense stad Kopenhagen? Beiden zijn leuk, maar Aarhus is écht heel kindvriendelijk, dus ik zou voor het laatste gaan! Overal zie je kinderwagens, ze staan zelfs buiten voor de kroeg terwijl de ouders binnen zitten te borrelen. Dat is typisch Scandinavisch. De kindjes slapen heerlijk op de frisse buitenlucht. Het heeft mij zelfs geïnspireerd om bij Mila hetzelfde te doen. Niet zo vaak als de Denen of Zweden doen, maar af en toe buiten laten slapen is niks mis mee. Maar terug naar Aarhus. Het is er dus hartstikke kindvriendelijk. Het zal je dus ook niets verbazen dat er heel veel leuke to do’s zijn voor jou en je gezin. Wil je weten wat, klik dan hier om naar het artikel te gaan over de leukste gezinsactiviteiten in Aarhus.

Lijkt Aarhus je wel wat of ga je liever voor iets anders? Een stedentrip Marrakech is ook leuk met kinderen! Of wat dacht je van Londen? Ik ben benieuwd wat jouw favoriet is, laat het weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie