Ubud met kinderen; een complete gids met kindvriendelijke tips, accommodaties en activiteiten!

Blog | Ubud met kinderen – een complete gids met kindvriendelijke tips en ervaringen

Ik ben fan van Bali, dat heb je misschien al gemerkt. Ik heb er al twee keer een rondreis mogen maken en het verveelt nooit. Ik sluit dan ook niet uit dat we nog eens die kant op gaan. Mila was ruim twee toen we weer naar Bali gingen. Ze weet er nog veel van en komt er nog regelmatig op terug. Zo vond ze de aapjes in Ubud heel leuk. En het wandelen door de indrukwekkende rijstterrassen. Ubud heeft indruk gemaakt dus. Het is een van de populairste plekken op Bali en ook een van de plekken op Bali die het meest familyproof is. Vandaar dit uitgebreide blogartikel over kindvriendelijk Ubud. Een complete gids met alle ins & outs die ik maar met je kan delen!

Ubud met kinderen, misschien wel de meest kindvriendelijke plek op Bali?

Ubud is heerlijk kindvriendelijk, omdat het alles heeft wat je op Bali zoekt; prachtige natuur, indrukwekkende tempels, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Nu hoor ik je denken; dat vind je toch ook op andere plekken op Bali? Zeker, maar Ubud vind ik net wat specialer doordat het ook heel creatief, kunstzinnig en mindful is. En op zo een manier die ik nog niet eerder op andere plekken ben tegengekomen. Ubud dus, maar waar moet je beginnen?

 

| Lees ook: De 10 leukste plekken op Bali om met je gezin te verblijven. Naast Ubud wil je deze stadjes en dorpjes echt niet overslaan! |

Overnachten in Ubud, huur een comfortabele villa of cabin

Met Mila verbleven we een kleine week bij DD Ubud Jungle Villa. Waarom? De locatie is fantastisch! Buiten het centrum, dus volledig in het groen en in alle rust. Het is er kleinschalig, slechts een handje villa’s tegen een heuvel opgebouwd en met uitzicht op het tropische groen. De villa’s, of noem ze cabin’s, zijn heel comfortabel en ruim opgezet. Heerlijke tweepersoonsbedden, een veranda met zitje en een halfopen badkamer met luxe bad en douche. Ik moet eerlijk zeggen dat er geen kinderbedje was. Maar dat werd opgelost met een eenpersoons matras op de grond naast ons bed. Misschien vind je het behelpen, maar wij hadden er op dat moment geen moeite mee. De huisjes waren verder heel comfortabel en daarnaast hebben we voor haar sowieso altijd een geïmpregneerde klamboe mee.

Wat deze accommodatie ook heel prettig maakt, is het ontzettend behulpzame personeel. Alles wat je maar vroeg werd geregeld. Madé is een fantastische hulp, gids en chauffeur. Verder is er een lekker zwembad met fantastisch uitzicht, maar geen kinderbadje. Of het kindvriendelijk is mag je zelf bepalen na het lezen hiervan. Nee, er is geen animatie, kidsclub of kinderbadje. Maar wel stunning views, een super comfortabel verblijf en alle rust voor quality time met je gezin. Hier wat foto’s van de website van DD Ubud Jungle Villa….

 

Kindvriendelijk hotel Ubud met kidsclub

Is zo een villa toch niet helemaal kidsproof genoeg voor je? Zoek je liever de full package? Dan heb ik twee geweldige opties voor je. Het Padma Resort en The Four Seasons Bali in Sayan, net buiten het centrum van Ubud. Beiden zijn groot, wat eigenlijk jammer is als je op zo’n idyllische plek verblijft. Maar wat ik zeg, je krijgt hier de full package. Het Padma Resort heeft maar liefst 149 kamers en een fantastisch infinity pool van 89 meter lang uitkijkend over de rijstterrassen en palmen. Ook zijn er twee restaurants, een kidsclub en een gym. The Wolly Kids Club heeft van alles; lego, een treinbaan, games, boeken en poppen.

The Four Seasons is ook ruim opgezet, maar heeft minder kamers en is wat luxer. Je kunt kiezen uit een van de 18 suites of 42 villa’s. Kies dan natuurlijk voor de Family Suite, met een master bedroom, kinderkamer, living en eigen terras. Net als thuis, maar dan anders zullen we maar zeggen! Ook hier zijn twee restaurants, een two level zwembad en de Pici Pici kidsclub voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor jongere kindjes is er een resort babysitter. Pici Pici is kleurrijk en ruim opgezet. Sporten, dansen, arts & crafts, video gamen; bijna alles kan hier!

| Lees ook: Top-10 luxe familiehotels op Bali die je vakantie hemels maken! |

Goedkoop overnachten in Ubud – de budgetvriendelijke opties

Umah De Ubud ligt net buiten het centrum van Ubud, maar regelt naar wens shuttle busjes naar het creatieve hart in het centrum van Ubud. Erg fijne plek om te genieten van alle rust, in het groen. Maar verwacht hier geen kidsclub, animatie of verdere luxe. Maar wel een goede prijs-kwaliteitverhouding!

Nick’s Hidden Cottages zijn ook een fenomeen in Ubud. Biedt een uitstekende kwaliteit en service voor een prima prijs, namelijk nog geen € 50,- per nacht (onder voorbehoud en afhankelijk van het seizoen).

Iets buiten het centrum vind je Ashoka Tree Resort Ubud, gebouwd tegen een groene heuvel aan. Dit verblijf wordt vooral aangeraden aan families en stellen. Er zijn 17 ‘units’ die je kunt huren, allen met een eigen zwembad en keukentje. Verder is het simpel, maar netjes, schoon en rustig.

Wat te doen in Ubud met kinderen? 10x kindvriendelijke to do’s!

In Ubud zul je waarschijnlijk langer verblijven dan gepland, net als wij destijds. Want er zijn heel veel leuke to do’s! Dit zijn onze 10 favoriete activiteiten in Ubud met kinderen.

  1. Fietsen door het groene binnenland. Bijvoorbeeld met eBikes Bali als je het trappen door de hitte te heftig vindt. Maar je kunt ook op ‘gewone’ fietsen, meestal te regelen via je accommodatie.
  2. Een kookworkshop volgen. De site cookly.me biedt vele opties aan, maar deze zijn wel wat commercieel. Payuk Bali Cooking Class van Ketut is geweldig, juist voor gezinnen. Echt Balinees eten, kleinschalig, goede uitleg, op fijne tijdstippen voor kids en een super (gezamenlijke) bereiding.
  3. Make it memorable, doe samen yoga. Como Shambhala is een kindvriendelijk retreat waar je verblijft in luxe villa’s, maar ook kunt deelnemen aan wellness faciliteiten, kunst- en yoga klasjes voor families. Het Ubud Yoga Center is echter een stuk toegankelijker en heeft ook standaard yoga, pilates en meditatieklasjes op het programma staan. Dus hebben jouw kids net als Mila ook yoga tijdens de gymlessen? Dan is dit zeker een aanrader!
  4. Aapjes kijken in Monkey Forest. Maar pas op met blingbling en etenswaren, de aapjes kunnen vrij agressief zijn!
  5. Deelnemen aan een art class voor kids. Laat ze maar lekker creatief zijn! Op vakantie kijken we gelukkig een stuk minder tv en ook de iPad laten we het liefst in een hoekje of de koffer liggen. Knutselen is een veel beter én leuker alternatief. In Ubud kan dat op vele plekken.
  6. Door de rijstterrassen van Tegallalang wandelen. Heel indrukwekkend!
  7. Afkoelen (en spelen) tijdens een waterval tour. Die brengt je bijvoorbeeld langs een hot spring waterfall en de Tegenungan Waterfall. Ook deze tour kun je op verschillende plekken boeken. Vraag ernaar bij je accommodatie, of in een van de winkeltjes in het centrum.
  8. Shoppen en struinen op de markt en in de vele crea boetiekjes. Zelfs de kleintjes vinden het leuk. Mila heeft met haar ‘zakgeld’ de gekste dingen uitgekozen. Zelfs een Balinese kersthanger!
  9. Een bird tour doen. Tropische vogels kijken hebben we ook in de Thaise jungle gedaan, maar kun je ook op verschillende plekken in Ubud doen!
  10. Ga naar de Bali Zoo, net buiten Ubud. Naast dieren kijken, is er ook een waterpark en restaurant. Ideaal voor een hele dag vertier.

 

 

| Lees ook: Dit is volgens ons de ideale reisroute op Bali. Zo zie je alles! |

Spelen in Ubud: speeltuinen & indoor spelen

Iets buiten Ubud, in Sukawati area, vind je een indoor speeltuin. Bali Funworld is een overdekte speeltuin met ballenbak, educatief speelgoed, glijbanen, klimattributen en luchtkastelen. Kortom; een soort Ballorig of Monkeytown. Funworld is vooral populair bij de jongere kinderen. Prima als afwisseling of tijdens een tropische bui.

Lekker smullen bij deze kindvriendelijke restaurants in Ubud

Casa Luna, Ubud
Geen hippe tent, maar hebben we een aantal keer genoten van een super gezonde en lekkere lunch. Waarom het een kindvriendelijk restaurant is? Het is er heel ruim opgezet (dus de kleintjes kunnen gewoon rondlopen) en niet druk. Niet toen wij er waren in elk geval! Het menu is ook heel gevarieerd en alles is vers. Je kunt kiezen uit traditionele gerechten of Mediterraanse hapjes. In 2012 vierde Casa Luna haar 20-jarig bestaan, dat zegt ook wel wat. Een aanrader wat ons betreft!

Art Kafé, Ubud
Een heel andere vibe dan Casa Luna, maar net zulk smakelijk eten. Misschien nog wel lekkerder! Je vindt hier namelijk bio- en ecologische gerechten, echt heerlijk. Wat het een extra leuk en kindvriendelijk restaurant maakt, is de live muziek. Mila heeft hier onwijs staan dansen. Het personeel en de andere gasten konden het alleen maar waarderen, wat een relaxte sfeer hangt er in dit fijne restaurant in Ubud!

Bebek Bengil, Ubud
Voor een echt ‘dirty duck dinner’ ben je hier aan het juiste adres. Dé specialiteit van het restaurant, maar mocht je niet van eend houden, dan staat er ook kip op het menu. Bebek Bengil is één van de betere (en bekendere) restaurants waar ze eend serveren en dat op alle mogelijke manieren. Dit trekt veel toeristen aan, dus probeer een dag of moment te kiezen dat het wat minder druk is. Je dineert hier op plateaus met rieten afdakjes met prachtig uitzicht op de rijstvelden. Echt de moeite waard. Maar let op; deze plateaus bevinden zich voor een deel boven water. Dit hield ons niet tegen, Mila vond de vissen juist reuze interessant! Maar als je een hele groep kinderen in de gaten moet houden, is het misschien minder geschikt. Of je moet je naar een ander deel in het restaurant verplaatsen, weg van het water. Verder heerlijk eten, vriendelijk personeel en ruim opgezet, dus ruimte om te spelen!

 

Van slapen, doen, spelen en eten in Ubud; vrijwel alles vind je in dit blogartikel. Ik hoop dat je er veel aan hebt en net zo geniet in Ubud als wij. Veel plezier!

Wanneer ga jij Bali ontdekken? En wat wil je dan absoluut zien en doen in Ubud? Laat het ons weten, zodat we misschien nog specifieke tips kunnen geven!

 

Deel met een vriend of vriendin:
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie