Top-10 luxe familiehotels Bali met kinderen

Toplijstje | 10x luxe familiehotels Bali die je vakantie hemels maken

Vakantie Bali met je gezin in het vooruitzicht? Lucky you! Als je hier vaker komt weet je misschien al dat ik er twee keer ben geweest. Kom je hier voor het eerst, bij deze. Ik heb vele tips voor je. Zoals de beste reisroute, de leukste plekken, maar ook 10 luxe familiehotels (en ander type verblijven) op Bali voor gezinnen met kids in alle leeftijden. Dus lees, beoordeel en boek!

Waar naartoe op Bali? De ideale reisroute

Omdat Bali een klein eiland is, kun je tijdens een drieweekse vakantie heel wat plekjes aan doen. En dus ook heel wat luxe familiehotels! Je huurt gewoon een privéchauffeur die je in een busje met airco overal naartoe brengt. Ideaal als je het echte vakantiegevoel wil ervaren en je jezelf wil laten verwennen. Ook al liggen de prijzen voor private transportation vele malen lagen dan in Nederland, reizen op Bali kan nóg goedkoper natuurlijk. Ga gewoon met het openbaar vervoer.

Wij hebben een aantal plekken aangedaan waar we wat langer verbleven, welke ook perfect waren voor dag uitstapjes naar andere dorpjes en stadjes. Besluit je om net als wij te gaan eilandhoppen, dan kun je ook meerdere luxe familiehotels aandoen. De ideale reisroute op Bali met kinderen vind je in dit artikel. Snel lezen, want als je weet welke plekjes je allemaal wilt zien, kun je ook gericht op zoek gaan naar een hotel!

 

| Lees ook: 9 kindvriendelijke restaurants op Bali. Smullen maar!

De 10 luxe familiehotels op Bali die wij je aanraden

Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar je gaat naar Azië. Dus een luxe hotel is hier altijd nog goedkoper dan in Nederland of zelfs Europa. Daarnaast kun je altijd goede (last minute) aanbiedingen vinden via Trivago, Agoda of Booking.com. Het loont zeker om te kijken naar deze 10 luxe familiehotels. Toch te duur? Binnenkort verschijnt een zelfde lijstje als dit, maar dan met budgetvriendelijke opties.

 

1. The Mansion Resort Hotel & Spa, Ubud

Dit luxury hotel net buiten het centrum van Ubud is eigenlijk nog best betaalbaar, een pluspunt dus! Er zijn verschillende zwembaden, een pool bar en mogelijkheden om te vissen, volleyballen, tafeltennissen, badmintonnen en muziek te spelen óf luisteren. Voor de kleintjes zijn er zwemklasjes, fietstourtjes en arts & crafts lesjes. Dat laatste past helemaal bij Ubud! Wil je daar juist meer van? Pak dan de gratis shuttle bus naar het centrum.

2. Four Seasons Resort Bali in het gezellige Jimbaran

Jimbaran, het gezellige kustplaatsje waar je heerlijk vis kunt eten aan een van de tafeltjes midden op het strand. Dat wil je toch zelf meemaken? In een rustige baai omringd door een privéstrand, vind je het Four Seasons Resort Bali. Daar zul je je visje niet aan een plastic wit tafeltje nuttigen, maar lekker luxe en comfortabel. Overigens wel met hetzelfde mooie uitzicht!

3. Ideaal voor tieners; Anantara Resort & Spa in Seminyak

Dat Seminyak hip en luxe is, heb je misschien al kunnen lezen in een ander blogartikel van mij. Maar dit pareltje is een absolute winnaar, luxer kan bijna niet. Het Antara Resort heeft 59 suites en 1 penthouse. Een suite in het Antara kun je beschouwen als je eigen, luxe huis. Waarschijnlijk luxer dan thuis en misschien zelfs nog wel ruimer opgezet ook! Maar ondanks de luxe voelt het wel als thuis, want naast een slaapgedeelte, heb je ook een lekkere living. Door het gebruik van natuurlijke materialen voelt het warm en gezellig aan. Ik tip dit verblijf speciaal voor gezinnen met tieners, want echt kids vermaak is er niet. Niet in de vorm van een kidsclub, animatie, grote glijbanen en spelletjes. Maar wel ultiem genieten van al het comfort en leuke excursies als raften, duiken, dolfijnen spotten, surfen, de spa en cocktail party’s.

4. Luxe hotel in het noordelijke Lovina; The Lovina

Blijf alsjeblieft niet alleen in het toeristische zuiden van het eiland. Het oosten, maar ook het noorden is namelijk prachtig. Zo ook Lovina. Er is inderdaad een stuk minder te doen dan in Sanur of Seminyak, maar de rust is juist een van de redenen om voor Lovina te kiezen. En gelukkig is er op het resort The Lovina wel van alles te doen. Zo is er onder andere een kidsclub, altijd goed! Ook is er gratis wifi om te kids mee te entertainen, een wellness center en een heerlijk buitenbad. Ook kun je er kanoën, snorkelen of fietsen pakken om de omgeving te verkennen. Heerlijk genieten in Lovina!

5. Toch naar Kuta? Kies dan voor Hard Rock Hotel Bali

Sure? Want Kuta raad ik niet aan. Het is er druk, luidruchtig en toeristisch. Máár…daardoor is alles er te vinden wat je nodig hebt. En als je er dan toch wilt verblijven, dan raad ik Hard Rock Hotel Bali je aan. Maar let op; dit hotel is helemaal Kuta. Er is dus niks Instagrammable, romantisch of gezelligs aan. Het is er groot, groter, grootst. Maar je vindt er dus wel van alles; immense zwembaden met glijbanen, kinderbadjes, veel luxe kamers (maar zonder seaview), volleybalvelden, een klimmuur, mega outdoor schaakbord en een heuse Lil’ Rock Kids Club (er is overigens ook een tienervariant) die diverse leuke activiteiten organiseert. Denk aan een kids beach party en sportieve activiteiten in en rond het zwembad. De Kids Suites zijn ideaal om in te verblijven. Het is een suite met connecting doors, waardoor je kinderen hun eigen kleurrijke plekjes hebben én een eigen badkamer. Lekker rustig!

| Lees ook: Een bijzondere beach villa op Gili Meno – hier wil je nooit meer weg! |

 

6. Le Grande Bali in surfers paradise Uluwatu

De Le Grande kidsclub is sowieso al een dik pluspunt natuurlijk, maar verder biedt dit resort ook golf- en fietsmogelijkheden, een tennisbaan, een spa en verschillende zwembaden. Qua verblijf kun je kiezen uit ruime, moderne kamers of luxe suites. Ga je naar Le Grande Bali, dan kies je natuurlijk ook voor de locatie. Uluwatu staat natuurlijk bekend om de relaxte surfers paradise cultuur. Dat maakt het óók heel leuk om met kinderen hierheen te gaan, dat moet je gewoon zelf ervaren!

7. The Griya Villas and Spa in het prachtige Amed

Op Booking.com beoordeeld met een 9, dat in combinatie met de prachtige omgeving….dat belooft wat! Nu moet ik eerlijk zeggen dat vooral stellen deze plek met een 9 waarderen, maar in de rustigere gebieden van Bali vind je nou eenmaal minder voorzieningen en verblijven voor gezinnen. Meer rust en ruimte, maar juist dát vind ik een voordeel als gezin zijnde. Dat betekent namelijk minder afleiding en meer tijd en aandacht voor elkaar. Dit verblijf is traditioneel ingericht, maar voorzien van hedendaagse kwaliteit en luxe. De villa’s, op 1 minuut van het strand en badend in het tropische groen, zijn ruim ingericht. Een flatscreen tv, dvd-speler, een uitgebreide keuken (handig met baby’s en peuters), een groot terras, wasservice, heerlijke spa en twee uitstekende restaurants. Dat is wat deze accommodatie jou en je gezin allemaal biedt. Enjoy!

8. Villa de Beji in hipster plek Canggu

Eigen is dit geen hotel, maar een grote villa. Maar wel een die héél kindvriendelijk is, daarom willen we ‘m toch graag met je delen. De villa bestaat uit maar liefst 6 ruimtes, waaronder een grote woonkamer, een entertainmentroom, een kids play room met speelgoed en games, maar er is ook een tennisbaan op het terrein, evenals een trampoline en een lekker zwembad. Volgens mij heel leuk om je eigen, afgesloten plekje te hebben. Zeker nu Canggu steeds drukker wordt. Dan is de rust van een eigen villa misschien prettiger dan een luxe kamer in een hotel! En wat het extra fijn maakt, is dat je eten (ook kindermenuutjes) on request kunt bestellen. Net als een babysitter. Meer info? Klik dan hier.

9. Voel de Bali vibe bij het 4 sterren resort Suarga Padang Padang

En dat is te zien! Dit resort heeft de typische Bali vibe, gecombineerd met een organic feeling en heerlijke luxe. Er zijn uitsluitend natuurlijke en organische materialen gebruikt en vrijwel alles is duurzaam en herbruikbaar. Dat mag wat kosten. Er is een lounge & bar, een restaurant, verschillende zwembaden en een kinderzwembad, een bibliotheek, terras en een spa aanwezig, naast uiteraard de diverse villa’s op het resort zelf.

10. Het kindvriendelijke hotel Prime Plaza Suites Sanur

Het populaire en kindvriendelijke Sanur is een prima uitvalsbasis om meer van het eiland te ontdekken. Net als in Sanur zelf, vind je in deze accommodatie alles wat je nodig hebt. Het wordt vooral door families erg goed gewaardeerd. Waarom? De Camp Splash Kids Club (6-12 jaar) heeft onder andere een 30 meter lange waterglijbaan, maar ook voor de kleinere kiddo’s is een apart zwembadje. Daarnaast kun je gebruik maken van het privéstrand, een babysitterservice en ik hoop niet dat je het nodig hebt, maar er is zelfs een medische service. Oh je, en om het compleet te maken is er ook nog een speelplaats, biljarttafels, groot schaakbord en televisiehoek voor kinderen. 

| Lees ook: 10 to do’s op de Gili eilanden met kinderen |

Nog meer luxe & goed beoordeelde familiehotels op Bali

Is dit lijstje niet genoeg? Bekijk deze foto’s dan nog even. Sometimes a picture says more than a thousand words….Foto’s: santorinidave.com.

 

Voor welk hotel ga jij? Laat het ons weten in een reactie! Of wacht je liever op ons lijstje met familyproof budgethotels?

Deel met een vriend of vriendin:
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie