droomlocatie Chateu de Presseux

Bijzonder adresje | Chateau de Presseux in het Belgische Sprimont: één groot avontuur

Wauw… dat was het enige wat ik uit kon brengen toen ik een locatie zocht voor onze bruiloft. Chateau de Presseux leek wel een sprookje. Dé droomlocatie om samen met onze naaste familie en vrienden een weekend lang de liefde te vieren, te feesten en te genieten. En dat hebben we gedaan! Het is niet alleen een fan-tas-tische trouwlocatie, het is ook een geweldige plek voor een weekendje weg met een grote vriendengroep en de kids.

Bijzonder overnachten met een grote groep

Ons droomweekend in Chateau de Presseux in Sprimont was serieus perfect. De sfeervolle locatie, het gezelschap, de dj’s, het fantastische weer en natuurlijk mijn knappe aanstaande die JA zei. Een aantal foto’s van onze bruiloft vind je onder dit blog. Volgend jaar augustus zijn we alweer tien jaar (!!) getrouwd. Lijkt mij een mooi moment om uitbundig te vieren met familie, vrienden en nu natuurlijk onze kids erbij. Wat is een betere locatie dan de plek waar we zijn getrouwd? Ik zie het al helemaal voor me! Voor kinderen is Chateau de Presseux één groot avontuur. Een groot landgoed om rond te rennen, het aangrenzende bos om te ravotten en natuurlijk het kasteel zelf.  Sfeervol, met prachtige kamers, grote leunstoelen, lange gangen, hoekjes, brede trap en meerdere salons. Verstoppertje spelen was nog nooit zo leuk!

| LEES OOK: Ga je liever naar een eiland? Check onze tips voor een toptijd op Vlieland |

Chateau de Presseux: sfeervol kasteel, koetshuis én kapel

Het landgoed bestaat uit een kasteel, een koetshuis, rentmeesterhuis en een authentieke kapel. Als je zowel het kasteel als het koetshuis huurt, is er plek voor zestig man om te slapen. De kamers in het kasteeltje zijn über romantisch. Sfeervol, riant en bijna allemaal met eigen badkamer. Verder heeft Chateau de Presseux een professionele keuken, verschillende salons, open haard en overdekte veranda waar je uren kunt borrelen terwijl de kids liggen te slapen.

Tegenover het chateau ligt het volledig gerenoveerde koetshuis. Daar zijn zoveel mogelijk oude elementen bewaard gebleven. Zo vind je in een van de zalen nog de hardstenen drinkbakken van de paarden, en de ruif waar ze het nodige hooi vonden. Op de plek waar vroeger de koets stond zijn achter de originele houten toegangspoort grote glazen deuren geplaatst. Met de houten poort open, heb je een fijne doorkijk op het landgoed en ’s nachts op de sterrenhemel. Op de bovenverdieping zijn mooie slaapkamers met eigen badkamer en een loungekamer met televisie.

Hier wil je toch gewoon naartoe met een grote groep vrienden? Puur genieten! En mocht je tijdens dit weekendje weg nou in een héle romantische bui zijn… Op een heuveltje net voorbij het koetshuis en het kasteel vind je de sfeervolle kapel die bij het chateau hoort. Een mooiere plek voor een aanzoek is er niet. Love is in the air..

|LEES OOK: Nog zo’n bijzonder adresje: Marbella Club Hotel |

Meer informatie vind je op: www.dewijngaard.nl

Ben jij ook op zo’n droomlocatie getrouwd? Of weet je een te gek adresje voor een grote groep met kinderen? Laat het me weten in een reactie! 

Deel met een vriend of vriendin:
2 Reactie's
 • Sander Kruissink
  Geplaatst op 13:22h, 26 juni Beantwoorden

  Hoi Michèle,

  Wij zijn met vriendengroep en kids naar Sjetootje geweest, net over de grens bij Maastricht. (http://sjetootje.eu/page/homepage)
  Het koetshuis was een ideale verblijfplek, waar je tot laat kon zitten zonder de kinderen wakker te maken en achter het chateau was een groot grasveld waar met de skelters en ander aanwezig speelgoed gespeeld kon worden.
  Enige minpuntje was dat niet iedere kamer een badkamer en/of wc had.

  • Michèle
   Michèle
   Geplaatst op 21:37h, 26 juni Beantwoorden

   Wauw Sander, dat ziet er ook geweldig uit! Bedankt voor de tip, lijkt me ook superleuk om met vrienden en kinderen naartoe te gaan. Waren jullie daar voor iets speciaals of gewoon gezellig een weekendje weg?

Geef een reactie