Dalkey met kinderen

Toplijstje | 6x tips voor het sfeervolle kustplaatsje Dalkey bij Dublin

Ik schreef eerder over de stedentrip naar Dublin met mijn moeder en de kids. We verbleven in het kustplaatsje Dalkey en dat kan ik iedereen aanraden! Dalkey heeft een middeleeuwse sfeer, goede restaurants, een geweldig zandstrand en Dublin is dichtbij. Wat er verder allemaal te doen is met kinderen? Lees hier mijn top 5!

Wat hebben we genoten in Dalkey! We twijfelden tussen een woning vlak bij het centrum van Dublin of een huis (mét tuin) in het sfeervolle Dalkey. Goede keuze! Dalkey heeft een gezellig centrum, mooie pandjes, leuke pubs, (boek)winkeltjes, goede restaurants en twee kastelen. De sfeer is gemoedelijk en ontspannen, waardoor je meteen het gevoel hebt er even helemaal tussenuit te zijn. Voor ons een fijne uitvalsbasis om Dublin en mooie kustplaatsjes zoals Howth te ontdekken. We zijn niet de enige die verliefd zijn geworden op dit fraaie stadje. Het schijnt dat er behoorlijk wat beroemde mensen wonen, waaronder Bono, Neil Jordan en Enya. Michelle Obama, Woody Harrelson en Penelope Cruz kwamen er ook op bezoek. Maar wat is er allemaal te doen met kinderen?

6x tips voor een vakantie in Dalkey met kinderen

1.In Ierland wil je natuurlijk een kasteel bezoeken. Dus op naar Dalkey Castle and Heritage Center in de hoofdstraat van Dalkey. Het kleine kasteeltje is superleuk voor kinderen, mede dankzij de enthousiast rondleiding. Acteurs in klederdracht vertellen op een boeiende manier het verhaal van het kasteel. Aanrader!

2.Neem de boot of een kajak naar Dalkey Island. Met de boot ben je er in vijf minuutjes. Vanaf dit onbewoonde eilandje heb je geweldig uitzicht op de kustlijn van Dalkey. Neem op een mooie dag eten en drinken mee voor een gezellige picknick in de natuur. Op Dalkey Island woont een kudde wilde geiten, konijn, zeevogels en zonnende zeehonden. De kids zullen zich zeker niet vervelen.

3.Dalkey heeft een geweldig zandstrand. Heerlijk voor een fijne wandeling of om te zonnen op een mooie dag. Emmer en visnetje mee en het is heerlijk toeven hier!

4.Kijk voordat je richting Dalkey gaat wat er allemaal te doen is tijdens jouw vakantie. Er worden in het plaatsje regelmatig festivals georganiseerd, zoals het Book Festival. Toen wij er waren stond er niks op de agenda, maar we hebben er mooie verhalen over gehoord.

| LEES OOK: Meer tips voor een stedentrip naar verrassend Dublin? Hier lees je wat er allemaal te doen is met kinderen. |

5.Een echte Ierse pub kun je eigenlijk niet overslaan als je in Ierland bent. Tijdens een bezoek aan Dalkey is een bezoekje aan de beroemde Finnegan’s Pub dan ook een echte must. Het is niet perse superleuk voor kinderen, maar je kunt hier heerlijk lunchen en dineren en eten moeten jullie toch. Finnegan’s is het favoriete restaurant van Bono, hij nam hier zelfs Michelle Obama mee naartoe. Kijk dus goed om je heen als je hier geniet van de Seafood Chowder, de traditionele Ierse vissoep. Smullen maar!

6.Last but not least… Dalkey heeft een leuke speeltuin waar de kids zich lekker kunnen uitleven. Schommels, klimrek, wip en een voetbalveld waar Kaya en Ian met schoolkinderen in uniform voetbalden. Ik kreeg ze met moeite weer mee naar huis…

Wat is jour favoriete stad in Ierland? Ik ben benieuwd, want ik wil hier zeker meer van zien! 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie