Skiathos met kinderen

Tips van een local | Voor op de bucketlist: het Griekse Skiathos met kinderen!

Het groene eiland Skiathos… Volgens Larissa Koutsoloukas is dat een plek waar je altijd terug wilt komen. En dat doet ze dan ook. Larissa woont in Nederland met haar vriend Andoni en zoontje Milo (10 maanden), maar vliegt zo vaak ze kan naar haar familie in Griekenland. Ze deelt hier de allerleukste tips voor een vakantie met kinderen op Skiathos. Voor op de bucketlist!

9x tips voor Skiathos met kinderen

1. ‘Skiathos is serieus fantastisch. Ben je er geweest, dan kom je vroeg of laat terug… Dit groene eiland maakt deel uit van de eilandengroep de Noordelijke Sporaden. Er zijn weinig rechtstreekse vluchten en er vliegen geen low budget maatschappijen naartoe, wat maakt dat er niet veel buitenlandse toeristen zijn maar vooral Griekse toeristen. Vanaf het vaste land ga je er met de boot of het vliegtuig naartoe. Voor de kids, en jezelf, is de bootreis al geweldig. Jullie kunnen buiten op het dek zitten en er is van alles te zien. Zo kunnen de kids dolfijnen spotten. En hoe leuk is het om bij ondergaande zon aan te komen in een havenstadje, prachtig liggend op de bergen… ‘

2. ‘Skiathos is niet erg groot, maar het heeft 62 verschillende strandjes. Elke dag is dus weer een avontuur. Milo sleep ik in de draagzak overal mee naartoe. Als hij groter is, kijkt hij vast z’n ogen uit. Met kinderen zijn de zandstranden in het zuiden perfect, het noorden is puur en primitiever. In het zuiden is de zee rustig, dus kids kunnen heerlijk spelen terwijl jij nipt van een cocktail en de langskomende jachten bewondert. Ook onder bekende sterren, zoals George Clooney, is Skiathos zeer geliefd. Jaarlijks brengt hij een bezoekje aan het eiland.

3. ‘Eleni’s beach is een van m’n favorieten. Een fijn zandstrand met lekkere muziek, rustige zee en superfijne zithoekjes. Een gedeelte ligt volledig in de schaduw, dus daar kunnen kids heerlijk spelen of liggen in een zitzak. Het is gezellig druk, maar niet te druk. De ondergaande zon is hier adembenemend.

4. ‘In het noorden is de zee ruig en het strand bestaat uit zand, maar soms ook uit kiezelstenen. Hier zijn geen drukke beachclubs, maar vind je familietavernas. Het noorden is erg puur. Het is allemaal wat primitiever. Houden de kindjes van avontuur, dan is dit superleuk. Vroeger gingen Andoni en ik met de quad over de lastige weggetjes, nu met Milo gaan we lekker met de auto. De afstanden zijn allemaal redelijk kort en toch waan je je in een hele andere wereld. Soms ben je de enige in een taverna en raak je aan de praat met de Griekse eigenaren. Grieken zijn gek op kinderen, hoe fijn?! Ga zeker naar Kechria, Elias en Mandraki. Allemaal stranden waar het rustig is, de zee wild en de visjes heerlijk smaken…’

5. ‘Ga zeker ook naar de ruïnes van het kasteel Kastro. Je rijdt er met de auto naartoe, maar de laatste 500 meter kun je alleen lopend bereiken. Het grootste gedeelte is makkelijk begaanbaar, het laatste stukje is wat lastiger. Met kinderen maak je de tocht naar boven misschien niet helemaal, maar de wandeling op zich is al geweldig. Het zicht op de ruïnes, groene heuvels, de rotsen en groene heuvels is adembenemend. Ben je sportief en heb je een kleintje, neem hem dan lekker mee in de draagzak.’

6. ‘Met een kleintje gaan wij nu vooral voor mooie strandjes, maar voor wat oudere kinderen is er ook genoeg te doen. Paardrijden, watersporten, tennisbanen, kerkjes bezoeken, bootttocht naar Skopelos of om het eiland, vissen, openlucht cinema, donkeyclub. Genoeg voor een toptijd voor jong en oud.’

7. ‘Skiathos-Stad is ook echt een aanrader. Het stadje is schattig, aan de haven en ’s avonds is er genoeg te doen. Heerlijk rondslenteren en eten bij de Windmill. Wel wat lastiger te bereiken met kinderwagen, maar draagzak mee en gaan!’

8. ‘Een paar restaurants waar je echt naartoe moet:

 • Bar op strand Elenis beach (zuid)
 • Familietavernas op de stranden in het Noorden. Probeer gewoon een weggetje, dan kom je bij schattige strandjes met kleine restaurantjes uit.
 • De Italiaan Lo&La in Skiathos-stad. Gegarandeerd smullen voor het hele gezin!

   

  9. ‘Een hidden gem vind ik Mystique. Weinig mensen kennen deze beach bar omdat je er niet 1, 2, 3 terecht komt. Sommigen komen per boot, anderen weten dat je een weggetje op moet en dan nog wat verder door moet rijden… Ga er zeker naartoe met de kids. Er zijn heerlijke grote sofa’s onder de pijnbomen. Ideaal met een baby want je ligt wat hoger dan op het strand met al dat zand. Op de sofa kun je lekker genieten met je babytje en man. Een pareltje is het zeker want hier zeg je tegen elkaar: ‘kunnen we hier blijven wonen.’

Ben je ook met de kinderen op Skiathos geweest? Ben je net zo enthousiast als Larissa? Laat het ons weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
5 Reactie's
 • Gonda
  Geplaatst op 07:29h, 20 juni Beantwoorden

  Wij zijn ook op skiatos geweest en vonden dat een fantastisch eiland staat op onze planning om nogmaals terug te gaan naar daar

  • Michèle
   Michèle
   Geplaatst op 11:34h, 20 juni Beantwoorden

   Heerlijk Gonda! Heb jij nog een leuke tip waar we zeker naartoe moeten? Ik ben benieuwd!

 • Klaske
  Geplaatst op 18:41h, 12 januari Beantwoorden

  Hoi, wij gaan deze zomer o.a een week naar skiathos. Hebben jullie een tip voor een leuke accommodatie met kids van 9, 8 en 4?

  • Michèle
   Michèle
   Geplaatst op 22:05h, 20 januari Beantwoorden

   Hi, wat een heerlijk vooruitzicht! Volgens Larissa is Skiathos Suites is een hele fijne plek met kinderen: het heeft een zwembad, tafeltennistafel en andere spellen waar kinderen het leuk hebben. Laat je ons weten wat het geworden is? Liefs Michèle

 • Klaske
  Geplaatst op 16:32h, 05 augustus Beantwoorden

  Hoi Michele en Larissa,daar heb ik inderdaad ook naar gekeken. Uiteindelijk is het Korali geworden. Ook heerlijk! Geen speeltoestellen, maar Fijn appartement, fijn zwembad, heerlijk ontbijt en vlakbij t strand.

Geef een reactie