Originele tips stedentrip Moskou

Toplijstje | 5x zeer originele tips voor een stedentrip Moskou

Moskou is dé plek voor een moeder-dochter stedentrip. Ik heb het zelf mogen ervaren! De architectuur, kleuren, muziek, geschiedenis, de vibe; het is ontzettend gaaf om in Moskou te zijn. Maar ík was op dat moment de dochter. Lees hier maar wat ik bedoel! Maar als je op zoek bent naar originele tips voor een stedentrip Moskou, moet je snel verder lezen…

Wat is er in Moskou te doen?

Als je Moskou overweegt voor je volgende stedentrip en je jezelf nu aan het inlezen bent, heb je vast al gelezen over het Kremlin, Bolshoi theater en het Rode Plein. Het merendeel ken je waarschijnlijk al, daar hoef je niet eens over te lezen! Juist daarom ben je misschien naar andere bezienswaardigheden. Leuke to do’s waar je nog niet aan gedacht hebt. Daar ga ik je bij helpen!

5 originele tips & to do’s voor een stedentrip Moskou

Op zoek naar originele tips voor Moskou? Dit zijn MIJN 5 tips! Allemaal op basis van mijn eigen ervaringen tijdens onze moeder-dochter stedentrip, toen ook mijn tante en nicht mee waren.

  1. Vlooienmarkt Moskou

Net als in Antibes vind je ook in Moskou een vlooienmarkt waar je echte schatten kunt verzamelen. Vintage kerstdecoratie, antieke broches, grote zware sleutels van oude kerken, schilderijen, versleten matroesjka’s, gouden spiegels, Sovjet items en fantastische zonnebrillen; je vindt het allemaal op deze markt. En dat ze bijzondere waren hebben beseffen de Russen zelf ook. Schrik dus ook niet als ze een tientje vragen voor een beschadigde kersthanger. Afdingen kun je proberen, maar of het lukt… Neemt niet weg dat er een onwijs gezellige sfeer hangt door de mengelmoes van locals, verdwaalde toeristen en Russische hipsters. En het koor dat midden op het plein optreedt maakt het helemaal af. Dus cash mee en shoppen maar! Waar? Novopodrezkovo station, Novoshodnenskoe Highway 166 N. Alleen in het weekend tussen 8:00 en 16:00.

    2.  Food market warenhuis GUM

GUM is een van de grootste en meest luxe warenhuizen van Moskou en sowieso al een bezoekje waard. Alleen op de food market op de begane grond kun je al een paar uur ronddwalen, er is hier zoveel te zien, proeven, ruiken en kopen! Natuurlijk ga je hier een klein potje truffel kopen, of echte Russische wodka. Maar je vindt er ook een breed arsenaal aan thee. Veel Chinese thee, maar ook Russische kruidenthee bijvoorbeeld. Ook heb ik talloze zoete gebakjes gezien met vullingen die ik niet kon thuis brengen. De groenten lijken wel van plastic, zo perfect ziet het eruit. Al met al meer dan een bezoekje waard, ik heb er echt genoten en langer rondgelopen dan van tevoren gepland. Je vindt GUM praktisch naast, of aan, het Rode Plein.

 

| Lees ook: Een originele stedentrip naar Denemarken. Naar het relaxte, maar gezellige zusje van Kopenhagen! |

 3.  Moskou vanaf het water

Wil je Moskou eens vanuit een ander perspectief zien? Kies dan voor een boottocht over de Moskva. Een leuke, en in de zomer verfrissende, manier om de stad te ervaren. Je vaart langs vele highlights die je vanaf het water prachtig kunt fotograferen. Zoals de Saint Basili kerk bijvoorbeeld. Het is mogelijk om vanaf verschillende plekken op te stappen. De hop on, hop off bus (die ik je overig niet aanraad) brengt je langs verschillende opstapplekken voor de boot, maar je kunt hier ook zelf naartoe gaan om op de boot te stappen.

4.  Luxe lunchen aan het Rode Plein

Voor echt gezellige terrasjes in Moskou moet je best wel even zoeken. Maar het is ons gelukt! Tijdens onze citytrip hebben we pal aan het Rode Plein luxe geluncht. Daar moet je natuurlijk centjes voor hebben, maar het is een onwijs leuke ervaring en ook weer niet zó luxe dat het onbetaalbaar is. Wat het zo leuk maakt is dat je tussen de Russische gezinnen met jongens in overhemdjes en meisjes met strikken in het haar zit, afgewisseld met gebotoxte pruilmondjes en hooggehakte vriendinnenclubjes. Daar zit jij dan tussen in je jeans en Nikes, omdat je tijdens een stedentripje zoveel meters maakt en gewoon lekker wilt kunnen lopen 😉 We hebben heerlijk gegeten bij Bosco Café Moscow, dat eigenlijk in het warenhuis GUM zit. Maar ze hebben een heerlijk terras direct aan het Rode Plein. Een beter uitzicht kun je je niet wensen! De bediening is helemaal in orde en ze spreken goed Engels. De zalmtartaar, evenals de variant met tonijn, is er heerlijk en als dessert kan ik je de ijskoffie aanraden of de frambozen-pistache bavarois.

5. Chillen in een oude glasfabriek

Huh? Ja, want dat is nu dé place to be. Je vindt in Flacon Art and Design Center nu kunstgaleries, Russische designers, helemaal bovenin een café en winkeltjes met originele cadeau artikelen. De sfeer is vernieuwend, hip en relaxed. Het doet soms een beetje denken aan de hipster plekken in Berlijn, maar wel met een Russisch tintje. Je vindt de glasfabriek op de Bolshaja Novodmitrovskaja Ulitsa, 36.

 

Is Moskou je te ver weg voor een stedentrip, ook al is het maar 3,5 uur vliegen? Dan is Antibes een leuke optie in Zuid-Frankrijk, ook hier kun je struinen op een vlooienmarkt en luxe lunchen.  Zoek je nog iets originelers? Het Marokkaanse stadje Essaouira is weer eens wat anders dan een van de Koningssteden en heel bijzonder vanwege de vibe die er hangt; bohemian chique meets nomad lifestyle, mixed with an European spirit. Gaaf!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie