Moeder dochter stedentrip Moskou

Blog | Moeder-dochter stedentrip naar Moskou, een verrassende bestemming!

Ga je graag met je kinderen op avontuur? Wij ook! Maar deze keer was ík weer even kind en ging ik op moeder dochter stedentrip naar een prachtige wereldstad. En dat niet alleen, want onze traditie is om iedere anderhalf jaar op citytrip te gaan samen met mijn tante (de zus van mijn moeder dus) en haar dochter, mijn nicht. Onze uitdaging is om een stad te kiezen waar nog niemand van ons geweest is. Dat blijkt juist een super leuke uitdaging te zijn, want je komt op de meest originele bestemmingen! Deze keer hebben we gekozen voor…Moskou! 

Is Moskou kindvriendelijk?

Ja en nee. Kinderen jonger dan 12 zou ik hier niet mee naartoe nemen, tenzij ze ontzettend geinteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis en ze het geen probleem vinden om lange stukken te lopen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen en er zijn echt wel kidsproof to do’s (Moscow Zoo, Gorky Park), maar persoonlijk zou ik voor een andere stad kiezen. Zo is Scandinavië een stuk kindvriendelijker, daar zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een stedentrip Aarhus. Een andere leuke, relaxte stad is Krakau, waar van alles voor gezinnen te doen is. Maar neem je moeder zeker mee naar Moskou, of een vriendin als jullie even me-time nodig hebben!

Waarom naar Moskou?

Niemand van ons was ooit in Moskou geweest, maar daarnaast is Moskou een stad in een compleet andere wereld en dat op maar 3,5 uur vliegen! En juist het feit dat het zó anders is, spreekt ons erg aan. Een paar dingen die mij opvielen: weelderige, statige architectuur, brandschone straten & pleinen, overal beveiliging (warenhuis of metro in; eerst door een poortje en tassencontrole), ontzettend chique winkelstraten, sprookjesachtige gebouwen, metrostations die balzalen lijken en een boeiende geschiedenis.

 

Moskou in de zomer of de winter?

Eén overtuigend antwoord kan ik je niet geven, want voor beide is wat te zeggen! Wij waren er recent, eind mei, het was er toen 20 tot 22 graden, met een strakblauwe lucht. De zonnekracht was erg hoog. Ik was blij dat er een verfrissend windje was, anders was het voor een stedentrip echt te heet geweest. Maar de winter lijkt mij ook fantastisch. Ik ben gek op stedentripjes in de winter, het maakt een stad sprookjesachtig mooi. Moskou in de winter schijnt ook prachtig te zijn, als alle kathedralen en pleinen met een dikke laag sneeuw ingepakt zijn. Het is dus maar net waar je van houdt!

Overnachten in Moskou; op zoek naar een middenklasse hotel

Omdat Moskou over het algemeen al behoorlijk prijzig is, zijn we op zoek gegaan naar een middenklasse hotel. Daar kan ik kort over zijn; er zijn er niet veel. Daarom wil ik juist ons hotel met je delen. Het was zeker niet luxe en ook niet speciaal, maar het kan net zijn wat je zoekt vanwege de prima prijs-kwaliteitverhouding. We verbleven in het Best Seasons Hotel in Moskou, in 2014 geopend. Vanaf vliegveld Sheremetyevo maar 30 minuten met een taxi voor 900 roebels (een tientje ongeveer). Laat je dus niet afzetten. Op de heenweg hebben wij voor nog een korter stukje naar het hotel maar liefst 2000 roebels betaald!

Het Best Seasons hotel (niet te verwarren met het luxe Four Seasons) in Moskou is prettig omdat; het centraal gelegen is (op slechts 3 metrostations verwijderd van het Rode Plein), het gunstig geprijsd is (zo’n € 50,- per nacht) en het er netjes en schoon is. Daar is ook wel alles mee gezegd. Het ontbijt dat is inbegrepen raad ik je af en check voor je je installeert of er voor twee personen handdoeken, zeep etc is. Dat was bij ons namelijk niet het geval.

Waar in Moskou kun je lekker eten, drinken & borrelen?

Omdat het ontbijt in ons hotel dus écht niet lekker was, hebben we alle dagen gekozen voor een ontbijtje buiten de deur. Er zijn verschillende Starbucks in Moskou, waar we een van onze ochtenden hebben doorgebracht. Maar we zijn ook een keer luxe gaan ontbijten in het Four Seasons hotel pal naast (of aan, net hoe je het bekijkt) het Rode Plein. Het warenhuis GUM heeft ook verschillende restaurantjes (met gezellige terrasjes) waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren.

We hadden mazzel, want we waren er eind mei en dat was precies het moment dat voor de vierde keer het Fish Week Festival plaatsvond. Ontzettend gezellig en vooral erg lekker. Tussen het Bosjoi theater en het Rode Plein in was er een heel vis festival opgetuigd met stalletjes en gezellige zitjes in de zon. Terwijl je geniet van verse oesters, kreeft, sardientjes en meer lekkers, genieten de kinderen van een poppenvoorstelling op het centrale pleintje van het knusse festival. De vis was super vers en van zeer goede kwaliteit. Genieten dus! We hebben hier twee keer geluncht, de derde keer op een van de terrassen in het GUM warenhuis.

Ook voor het diner zijn we een keer naar GUM gegaan. Het is nou eenmaal een heel gezellig warenhuis en zoals ik al schreef, is het soms best een uitdaging om leuke terrassen of restaurants te vinden. Zeker na een dag lang slenteren door de stad, als je geen zin meer hebt om te zoeken en gewoon wilt eten. Het Fish Week Festival was ook perfect voor het diner, evenals de food hal waar we poké bowls hebben gegeten s’avonds. Dit was in een zijstraatje van het Rode Plein. Op de laatste avond hebben we wat meer geld uitgegeven, toen zijn we gaan luxe gaan eten op het terras van Bosco Café Moscow aan het Rode Plein.

Wat is er te doen in Moskou? De belangrijkste highlights!

Omdat er al vele blogs geschreven zijn over Moskou, met ontelbaar veel to do’s, houd ik het kort. Dit zijn de 10 belangrijkste highlights in Moskou. Maar bedenk goed dat dit ook meteen de meest toeristische trekpleisters zijn! Neemt niet weg dat je dit gewoon gezien moet hebben. Wij waren er slechts drie dagen en hebben bijna alles van dit lijstje gezien.

  1. Het Bolsjoj theater – zo ongelooflijk mooi!
  2. Het Rode Plein – erg indrukwekkend, meteen op je eerste dag bezoeken
  3. De Basiliuskathedraal – sprookjeachtig mooi
  4. De winkelcentra Gum en Tsum
  5. Het historisch museum
  6. Het Mausoleum van Lenin – lange wachttijden, ook al sta je er al om 9:30
  7. Het Kremlin – het woon en werkverblijf van Poetin
  8. Het Alexanderpark
  9. De metro van Moskou – zoals hierboven beschreven, balzalen zo mooi!
  10. De wijk Arbatskaja – shop till you drop

Originele tips Moskou; bezienswaardigheden & to do’s waar je nog niet aan gedacht hebt

Bovenstaande bezienswaardigheden in Moskou wil je écht niet missen….dit zijn waarschijnlijk de redenen om überhaupt voor Moskou te kiezen, omdat je dit gewoon wil zien! Maar het zijn tegelijkertijd ook de meest toeristische trekpleisters en Moskou is zoveel meer dan dat! Ik heb 5 super originele bezienswaardigheden en to do’s in Moskou voor je samengevat in een nieuw blogartikel…klik, lees en laat je inspireren!

Wat vind jij van Moskou? Laat het me weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie