Ibiza met kinderen

Blog | Waarom Ibiza met kinderen altijd een héél goed idee is

Eigenlijk wilde ik helemaal niet naar Ibiza. Er gaan zoveel Nederlanders naartoe en ik vond iedereen eerlijk gezegd overdreven lyrisch. Alsof dat eiland zó mooi zou zijn, dat leek me sterk. Drie jaar geleden gingen we met een vriendengroep toch naar Ibiza. Leuk om met elkaar vakantie te vieren en de kids konden dan heerlijk samen spelen. En ja, iedereen had gelijk… Wat een geweldig eiland voor een vakantie met kinderen! Waarom? Dat lees je hier!

Ibiza: party eiland, hippie eiland, familiebestemming en geweldig voor de natuurliefhebber. Het Spaanse eiland op zo’n twee uur vliegen is het eigenlijk allemaal! Zodra je uit het vliegtuig stapt, voel je een heerlijke vibe. Het zonnetje helpt daar natuurlijk bij, maar de sfeer op het eiland is gewoon superfijn. We zijn er nu drie zomers achter elkaar geweest, telkens met een grote vriendengroep. En het is elke keer weer enorm genieten. Iedereen verblijft op andere plekjes op het eiland, we zien elkaar als we zin hebben en als iemand iets anders wil doen is dat ook prima. Zo leuk om zo als gezin en als vriendengroep vakantie te vieren! Maar wat maakt dit eiland nou zo leuk voor een vakantie met kinderen?

6x doen op Ibiza met kinderen

De vele heerlijke strandjes

Ibiza heeft ontelbare strandjes. Het leukste is om een auto te huren en elke dag naar een andere baai te gaan. Van afgelegen baaitjes tot hippestranden met trommelaars en drukke, brede stranden met dj’s en dansende zonaanbidders. Overal hangt een andere sfeer, geweldig! Een paar aanraders: Cala san Vicente is perfect voor gezinnen. Het strand is breed, dus zelfs op drukke dagen is er plek om te spelen. Het witte zandstrand loopt langzaam af in het heldere water. Ideaal dus met kleintjes. Dit strand vind je in het noordoosten van het eiland, op ongeveer 25 minuten rijden van Ibiza stad

Ook in het noordoosten, vlak bij Can Jordi en Cala Lleyna, vind je tussen de rotsen Cala Boix. Hoge kliffen, helder water, een kleine beachbar en afwijkend zand (het is hier namelijk een stuk donkerder dan de rest van het eiland). Vergeet geen emmer en schepnetje mee te nemen voor de kids. Want wat is er leuker dan krabben vangen tussen de rotsen?

En vergeet Cala Vadella niet. Dit grote brede familiestrand, mét heerlijk fijn zand, gaat voorzichtig over in ondiep water. Je kunt hier lekker zwemmen, snorkelen, dobberen op een luchtbed of suppen met je kind voorop de plank. Er zijn leuke restaurants, souvenirwinkeltjes en een supermarkt aan het strand, dus no worries als je iets bent vergeten.

| LEES OOK: Onze top 7 kindvriendelijke stranden op het heerlijke Ibiza |

Shoppen op de hippiemarkt

Op Ibiza kunnen jij en je mini natuurlijk niet zonder die leuke (matching) tuniekjes, hoeden, armbandjes, kettingen en tassen met franjes. Waar shop je die beter dan op een hippiemarkt? Op woensdag kun je naar Punta Arabia in Es Canar en op zondag naar de bekendste markt Las Dalias in San Carlos. Naast uitgebreid shoppen zijn er nog genoeg andere activiteiten voor kids, zoals workshops en ze kunnen geschminkt worden. Aanrader!

Ibiza stad met kinderen

Het sfeervolle centrum van Ibiza stad is ook een echte must. Heerlijk om door de smalle straatjes in de oude stad rond te struinen, een terrasje te pakken en te shoppen. Het mooiste stukje van Ibiza Stad is Dalt Vila. Dit is de ommuurde bovenstad die op een heuvel aangelegd is. Vooral in de zomerperiode heerst er een gezellige drukte in de oude binnenstad. Wil je een geweldig uitzicht? Dan loop je helemaal naar de top. Wel een hele klim voor de kids, dus een draagzak of draagdoek is wel aan te raden. Ook leuk: met een bootje vanaf de haven naar de stad varen.

Trommelen en dansen bij Cala Benirras

Het is misschien super toeristisch maar écht leuk om een keer mee te maken: trommelen bij Cala Benirras. Elke zondag verzamelen trommelaars zich op dit fijne strandje met heldere zee en kiezels. Rond 15 uur begint de muziek en tegen zonsondergang gaat het helemaal los. De trommelaars én het dansende publiek. Voor kinderen-en jezelf- is dit een geweldig spektakel. En helemaal gratis ook nog.

Je bent alleen niet de enige die op de muziek afkomt. Zorg dat je er lekker op tijd bent, installeer je op een bedje of strandlaken, geniet van een stranddag en sluit hem al dansend af met een plekje vooraan.

|LEES OOK: Tips voor de leukste must sees met kinderen van local Laura |

Natuurpark Ses Salinas met kinderen

Niet alleen de stranden, ook de natuur is prachtig op Ibiza. Ga met de kinderen naar het Ses Salines natuurpark. Daar kunnen jullie verschillende dieren in het wild en de zoutvelden zien. Leuk! Daarna lekker eten en genieten van de zonsondergang bij Experimental Beach.

Kindvriendelijke restaurants op Ibiza

Uit eten met de kids? Geen probleem op Ibiza! Terwijl jij geniet van een vers visje of lekker lang natafelt, vermaken zij zich na het eten in het zand of bij een leuke speelhoek. Er zijn echt meer dan genoeg restaurantjes met vermaak voor de kleintjes. De leukste kindvriendelijke restaurants lees je hier.

Meer inspiratie voor een toptijd met het hele gezin op Ibiza:

Wat is jouw favoriete plekje op Ibiza? Laat het weten in een reactie, ik ben benieuwd!

Deel met een vriend of vriendin:
4 Reactie's
 • Myra Driessen
  Geplaatst op 19:51h, 06 juni Beantwoorden

  Leuk!! Wij zijn er nu 2x geweest met kids en familie! In oktober mogen we weer!
  Wat een vooruitzicht! Heerlijk!
  Alles op Ibiza is leuk…met kids, zonder kids, met vrienden, met familie…het kan allemaal!

  • Michèle
   Michèle
   Geplaatst op 16:15h, 08 juni Beantwoorden

   Ja echt he! En wat heerlijk in oktober weer! Waar zitten jullie op het eiland, een vaste plek of steeds ergens anders?

 • Anke
  Geplaatst op 15:01h, 22 januari Beantwoorden

  Hi! Super leuk! Ibiza zien wij dit jaar helemaal zitten! Maar qua slapen vind ik toch wel lastig hoor! Jij tips?

  • Michèle
   Michèle
   Geplaatst op 14:39h, 23 januari Beantwoorden

   Hi Anke, wat leuk je bericht! Ik kan Can Manel in Salinas aanraden, daar verschijnt binnenkort een blog over. Informatie online over dit kleinschalige boektiekhotel is heel summier, maar het is echt een heerlijke plek. We hebben ook een keer een appartement gehuurd via HomeAway bij Puerto Calla Vadella. Je kunt ook een kamer in het hotel zelf boeken. Het hotel ligt pal aan het leuke en kindvriendelijke strand Calla Vadella, heeft een lekker zwembad en de kamer van het appartement was prima en betaalbaar. Laat je weten als je iets leuks hebt gevonden?

Geef een reactie