meer van Bolsena met kinderen

Tips van een local | Niet te missen tips voor een toptijd aan het meer van Bolsena in Italië

Op zoek naar een geweldige bestemming in Italië? Volgens Eline de Vries moet je naar het meer van Bolsena. In 2008 emigreerde ze voor de liefde naar San Lorenzo Nuovo, een dorp vlak bij het heerlijke meer. En ze wil nooit meer terug! Ze deelt hier de allerleukste tips voor een vakantie met kinderen aan ’t Lago di Bolsena. Van zwavelbronnen tot een bijzonder kasteel. 

7x familievakantie aan het meer van Bolsena

1. ‘Ga zwemmen in het grootste vulkanische meer van Europa: het Lago di Bolsena. Dit staat met stip op 1 bij Maddalena (5) en bij ons. Lekker spelen op het strand, zandkastelen bouwen en zwemmen. Daarna heerlijk lunchen of dineren met uitzicht op spelende kinderen bij het meer. Nog meer waterpret: huur een boot in Capodimonte en leg aan bij de eilandjes voor een picknick. Je hebt geen vaarbewijs nodig. Genieten maar!’

2. ‘Een unieke ervaring: bezoek gratis de warme zwavelbronnen in Saturnia. Deze warmwaterbronnen liggen heel mooi, midden in de natuur en het water heeft een constante temperatuur van 37 graden. Zo lekker! Door de hoge concentratie van mineralen, vooral zwavel, calcium en magnesium in het water, heeft een bezoekje een positief effect op de luchtwegen, spieren, gewrichten en de huid. Het water stinkt wel door de zwavel, maar toch wil je dit écht niet missen. Vergeet geen waterschoentjes of badslippers mee te nemen en een plastic tas voor jullie zwemkleding, zodat niet je hele auto naar zwavel ruikt!’

3. ‘In de zomer zijn hier veel lokale dorpsfeesten, waar elk dorp zijn eigen specialiteit heeft. In mijn dorp is dat in augustus de ‘Sagra degli Gnocchi’: denk aan lange tafels met heerlijk eten en drinken, live muziek en activiteiten voor de kids. Op een gegeven moment gaat iedereen, ook de oudere dorpsbewoners, met de voetjes van de vloer. Geweldig om mee te maken. ‘  

4. ‘Wil je een keertje eten tussen de locals? Ga dan naar Trattoria da Gianfranco in Trevignano. Het is eenvoudig, maar heerlijk. Huisgemaakte pasta, lokale specialiteiten en de eigenaar achter het fornuis. Je moet even door het decor heenkijken, maar dan is het een absolute aanrader. Wil je, zoals ik, graag aan het meer eten? Dan is Trattoria da Milo een must. Na deze lasagna willen de kids geen andere meer. Ook om te smullen: de coregone, een typische vis uit ons meer. Een koel glas witte wijn erbij en ik prijs me gelukkig dat ik hier mag wonen.

5. ‘Ook super leuk om te doen: ponyrijden bij de manege van Valeria in San Lorenzo Nuovo. Maddalena vindt dat geweldig!’

6. ‘Veel toeristen kennen het Kasteel van Proceno niet. Zonde, want daar kun je voorafgaand aan een diner een gratis rondleiding krijgen van de 82-jarige eigenaresse die sneller dan jij de trappen oprent. En in uitstekend Engels (een rariteit hier) van alles vertelt. Daarna kun je heerlijk eten in de tuin van het kasteel.’

7. Extra tip: ‘Ik run diverse agriturismo in deze streek. Onder andere Casale le Crete, mooie appartementen op een kwartiertje rijden van het meer. Ideaal voor families die deze streek willen ontdekken. Na een dag op ontdekkingstocht in het ondergrondse grottenstelsel in Orvieto of het klimavonturenpark op de Monte Amiata, kun je hier heerlijk relaxen bij het zwembad, speeltuin en tennisbaan. De BBQ lekker aan en het leven is goed.’ Meer informatie: Casale le Crete agriturismo.

 

 

Enthousiast geworden? Dit bijzondere adresje in Trevinano is de perfecte plek voor het ontdekken van deze prachtige streek. Heb je wel eens vakantie gevierd met de familie aan het meer van Bolsena en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie.

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie